Quote Originally Posted by sentugo View Post
Daha hiç bir başarısı olmayan bir sistem için Fatih Terim'i eleştirerek, Mancini'yi öven bir yazının tamamına katılabilmek mümkün değil. Özellikle oyuncu yorumlamaları çok yanlış. Emre Çolak dendiğinde ilk akla gelen şey hızı veya çevikliği değil, tekniğidir. Yekta hayatında hiç bir zaman bahsedilen mevkide oynamamıştır. Oyun içindeki kaptanlık mevzusunda Hagi konularına değinmesini hiç anlam veremedim. Buralardan sonra da bu kadar yanlı bir yazıyı okuyamayacağıma kara verdim. Ben Fatih Terim ci değilim, yanlış anlaşılmasın. Galatasaraylı bile değilim. Ancak herkesin tarafsız yazabilmesi ve okuyucularını kelimelerle kandırmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu yazıyı da senin yorumun üzerine yazdım, yoksa düşüncelerimi her zaman paylaşmam
Ben Fatih Terimciyim ama.Dibine kadar savunurum hocayı,ancak yanlış yaptığı hususlar var.Mesela herkesin bildiği gibi Fatih Terim pek taktiksel olarak çok başarılı bir teknik adam değil.Değil de şikayetçimiydim ? Hayır,çünkü adıyla her şeyiyle takımı ileriye taşıyabiliyor,başarıyı yakalayabiliyordu.Gönderildiği zaman forumda en büyük tepkiyi de belki ben vermişimdir.

Emre Çolak denince akla gelen şey tekniği diyorsunuz.Emre'nin teknik özelliklerine göre çevikliği değil çabukluğu yazmış.Emre tekniği ile kıyaslığında çabukluğu çok daha öne çıkan bir oyuncu bence.Emre'nin hızına değindiğini görmedim.

Yekta'ya gelince Ajax ve Celtic maçlarında söylediği şekilde oynadı.Gayette başarılıydı ben çok beğendim.O maçları izleyen çoğu kişide beğenmiştir.

Kaptanlık mevzusuna katıldığımı söyleyemeyeceğim aslında,o biraz içine taktiksel yorumdan çok sadece yorum katmış.Ben taktiksel anlamda A'dan Z'ye katılıyorum,keşke belirtseymişim.

Sistemin başarılı veya başarısız olduğunu görmek için değil 3-4 ay 1 yıl geçse zor anlaşılır.Klasik bir örnek olacak ancak Ferguson bile geldikten 3 yıl sonra ancak ilk kupasını alabilmişti.Barcelona tiki taka sistemini 90'larda oluşturmaya başlamış,geri dönüşünü 2004'ten sonra alabilmişti.Sistem konusunda oldu veya olmadı demek için çok erken.