1 yıllık kurtarır ama bence alma geleceği düşün
1 yıllık kurtarır ama bence alma geleceği düşün
Zaten gençleştirme projem var ama takımda 2-3 yaşlı oyuncu da kalsın istiyorum. Bir tanesi de bu adam olabilir diye düşünüyorum. Bir de Avrupa'ya gidebilirsek maçlarda bize tecrübe katabilir. Aklıma gelmişken; İsveç ligi Mart ayında başlayıp Kasım ayında sona eriyor. Avrupa'ya gidecek takımlar neye göre belirlenecek? Bunu merak ediyorum..
Allsvenskan
7. Hafta
Norrköping 1 - 2 IFK Göteborg
Maçın ilk yarısı tamamen bizim kontrolümüz altındaydı. İkinci yarının ilk 15 dakikasında ortada geçen bir oyun vardı ancak 65. dakikadan itibaren hakimiyeti rakibe kaptırdık. Maçın son bölümünde ev sahibi bize zor anlar yaşattı. Adán'ın kurtardığı çok net 2 pozisyon olmasa 3 puanı alamayacaktık.
8. Hafta
IFK Göteborg 1 - 2 Malmö FF
Söylenecek söz yok. Geçen hafta olduğu gibi ilk yarı mükemmel oynadık ancak maçın son bölümünde oyundan düştük. Artık buna bir çözüm bulmamız şart, takıma bir müddet kondisyon çalıştıracağım. Bu arada bu maç Vibe'nin boş geçtiği ilk maç oldu.
9. Hafta
IFK Göteborg 3 - 0 Häcken
Beklediğim gibi iyi oynadık bu maçta. Maçın son bölümü de bizim kontrolümüzdeydi. Kaptanımız Hysén sakatlığının etkisini üzerinden atarak gol orucuna son verdi.
10. Hafta
AIK 0 - 3 IFK Göteborg
Harika bir oyun oynadık ve favori rakibimizi deplasmanda net bir skorla mağlup ettik. Bugün bütün takım iyi oynadı. Nuno Gomes ve beklerimiz çok iyiydi. Ancak Vibe 3 maçtır gol atamıyor, umarım eski formuna bir an önce kavuşur.
Puan Durumu
10 Haftanın Yıldızları
Nuno Gomes
10 Maç - 7 Gol - 5 Asist
Lasse Vibe
10 Maç - 9 Gol - 1 Asist
Allsvenskan
14. Hafta
IFK Göteborg 2 - 2 Kalmar FF
Aslında kazanabileceğimiz bir maçtı. Özellikle kupada kaybettiğimiz maçtan sonra oyuncular çok hırslıydı. Ancak savunmada yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle 3 puanı alamadık.
15. Hafta
Helsingborg 1 - 2 IFK Göteborg
Bu sefer şans bizim yanımızdaydı. Topla daha çok oynayan rakip takımdı ancak iki takımda net pozisyonlar buldu. İlk gol 50. dakikada kornerden geldi. 65. dakikadan oyuna hükmeden bir anlayışla oynadık ve bunun sonucunda son 10 dakikaya 2 gol sığdırmayı başardık. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum; sonuçta lideri kendi sahasında yendik. Bu sonuçla ligin ilk yarısını biz lider tamamladık.
Puan Durumu
Gol Krallığı
Asist Krallığı
Deplasman Tablosu