Sayfa 462 / 483 İlkİlk ... 362412452460461462463464472 ... SonSon
13,831 ile 13,860 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Cihan'ın yaptığı taraftarlık olmuş biraz

Tıpkı şuan Fenerbahçe taraftarının şike yapıldığını kabul etmemesi gibi , Cihan'da sevdiği , desteklediği , belki de taraftarı olduğu Juventus'un şike yaptığını kabul etmiyor.

Bu kadar basit zaten bu olay , Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Quote Originally Posted by kumbara View Post
    Peki neden küme düştü ? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.

Burada bile çok tartışılan bir dava varken kesin ve net cevaplar verebiliyor insanlar. Okuduğum kadarıyla sende hem fikirsin, gel gelelim juve şike yapmadı diyebiliyosun.Hemde İtalya'da görülen bir dava hakkında kesin ve net bir şekilde fikrini söylüyorsun.

Bu dava bu kadar karmaşıkken insanların fenerbahçe hakkında net fikirler sunup, "yaptı-yapmadı" diyebiliyor. Şuan şike yapıldı diyende yapılmadı diyende, bu ülkede her takım şike yaptı ama bu dava fenerbahçe'ye patladı diyende kendinden emin değil. Bu davanın ve gelişen olayların hukuksal ve insan haklarına uygun bir şekilde gerçekleştiğini kimse bana anlatamaz. Bu dava benim için anlamsız.

12 yaşında kıza tecavüz edip, mahkemin "Ama kızda istemiştir" diyecek kadar midesizce bir hukuk yapısı var bu ülkede. Halbuki o daha ÇOCUK. Siz şimdi kalkıp bana bu davanın geçerliliğini mi anlatıcaksınız. Hadi ordan, 80'lerin türkiyesi değil artık burası. Fakat ne yazık ki insanlar böyleymiş gibi davranıyor..
    Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Abi ne kadar anlatsanda cok zor artık. O leke bir kere sürüldü yapışır kalır o takımın üzerinde.
    Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post

Tıpkı şuan Fenerbahçe taraftarının şike yapıldığını kabul etmemesi gibi , Cihan'da sevdiği , desteklediği , belki de taraftarı olduğu Juventus'un şike yaptığını kabul etmiyor.

Bu kadar basit zaten bu olay , Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun
    Juventus bütün soruşturmalardan ve davalardan aklandı ve aklandıktan sonraki süreçte milyonlarca dolar tazminat aldı, açtığı karşı davaları bir bir kazanarak almaya da devam ediyor.

Taraftarlıkla ilgisi yok bu durumun. Objektif taraftarlarda vardır. Bazı şeyler gün gibi ortadadır. Gündem çok güzel değişti mesela, bunu kimse göremiyormu? Herşey çok güzel kullanılıyor bizim ülkemizde.
    Burak

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by kumbara View Post
    Peki neden küme düştü ? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.

Burada bile çok tartışılan bir dava varken kesin ve net cevaplar verebiliyor insanlar. Okuduğum kadarıyla sende hem fikirsin, gel gelelim juve şike yapmadı diyebiliyosun.Hemde İtalya'da görülen bir dava hakkında kesin ve net bir şekilde fikrini söylüyorsun.

Bu dava bu kadar karmaşıkken insanların fenerbahçe hakkında net fikirler sunup, "yaptı-yapmadı" diyebiliyor. Şuan şike yapıldı diyende yapılmadı diyende, bu ülkede her takım şike yaptı ama bu dava fenerbahçe'ye patladı diyende kendinden emin değil. Bu davanın ve gelişen olayların hukuksal ve insan haklarına uygun bir şekilde gerçekleştiğini kimse bana anlatamaz. Bu dava benim için anlamsız.

12 yaşında kıza tecavüz edip, mahkemin "Ama kızda istemiştir" diyecek kadar midesizce bir hukuk yapısı var bu ülkede. Halbuki o daha ÇOCUK. Siz şimdi kalkıp bana bu davanın geçerliliğini mi anlatıcaksınız. Hadi ordan, 80'lerin türkiyesi değil artık burası. Fakat ne yazık ki insanlar böyleymiş gibi davranıyor..
    Kesin konuşuyorum çünkü "Mahkeme tarafından" temiz olduğu açıklandı.

Alakası bile yok. Taraflık felan yok. Mahkeme tarafından Juventus'un şike yapmadığı açıklandı. Aklandı. Juventus şampiyonluğu geri istemek için federasyona başvurdu ama onlar reddetti. Çünkü orda da federasyon İnter ve Milan yanlısı. Geçen yıl Milan hakkında birsürü telefon konuşmaları çıktı piyasaya. Federasyon kılını bile kıpırdatmadı. Özgür abi siteden atılmasaydı daha detaylıca yazardı şimdi buraya. Araştırmak için Google'a "İtalya'da şike kararının gerçek yüzü" felan yazarsanız bulabilirsiniz.

Olaylardan bi habersiniz benim yorumuma yorum yapıyorsunuz. Bi haber olmanız sizin suçunuz değil. Genel olarak insanlar Juve şike yaptı diye biliyor. Ama olayları takip etmeyi, araştırmayı, "Gerçeği" öğrenmek isteseydiniz benim gibi düşünürdünüz.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Abi ne kadar anlatsanda cok zor artık. O leke bir kere sürüldü yapışır kalır o takımın üzerinde.
    İşte aynı durum şuanda Fenerbahçe'ye ve Beşiktaş'a da olacak. 1-2 yıl sonra bu takımlar aklansa bile Avrupa artık iki takımı da şike yaptı olarak tanıdı, tanıyacak.

Edit : Gerçi Avrupa insanı bizim gibi değildir. Araştırır gerçeği takip eder. Olurda aklanma kararı felan çıkarsa şike lekesi Avrupa bazında kalkar.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Taraftarlıkla ilgisi yok bu durumun. Objektif taraftarlarda vardır. Bazı şeyler gün gibi ortadadır. Gündem çok güzel değişti mesela, bunu kimse göremiyormu? Herşey çok güzel kullanılıyor bizim ülkemizde.
    Gündem değişti zaten bunu önceki mesajlarımda da belirttim Şef.Görünen köy kılavuz istemiyor yani.

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Alakası bile yok. Taraflık felan yok. Mahkeme tarafından Juventus'un şike yapmadığı açıklandı. Aklandı. Juventus şampiyonluğu geri istemek için federasyona başvurdu ama onlar reddetti. Çünkü orda da federasyon İnter ve Milan yanlısı. Geçen yıl Milan hakkında birsürü telefon konuşmaları çıktı piyasaya. Federasyon kılını bile kıpırdatmadı. Özgür abi siteden atılmasaydı daha detaylıca yazardı şimdi buraya. Araştırmak için Google'a "İtalya'da şike kararının gerçek yüzü" felan yazarsanız bulabilirsiniz.

Olaylardan bi habersiniz benim yorumuma yorum yapıyorsunuz. Bi haber olmanız sizin suçunuz değil. Genel olarak insanlar Juve şike yaptı diye biliyor. Ama olayları takip etmeyi, araştırmayı, "Gerçeği" öğrenmek isteseydiniz benim gibi düşünürdünüz.
    Cihan ben sana demiyorum ki körü körüne Juventus'u savunuyorsun.Elinde bir done vardır elbette.Ama şuanda Fenerbahçe taraftarının da elinde net olmamakla birlikte doneleri var.Adamlar en kötü ihtimalle şunu diyor biz yaptıysak tek başına mı yaptık neden sadece biz ? Ayrıca diğer takımlarda incelensin vs vs diyor.

Fakat benim anlatmak istediğim durumu tam olarak anlatamadım veya anlamak istemedin.Tekrarlayayım o kısmı '' Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun '' şike olayı = tırnak içine aldığım kısım yani.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Kesin konuşuyorum çünkü "Mahkeme tarafından" temiz olduğu açıklandı.

Kesinlikle katılıyorum.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Gündem değişti zaten bunu önceki mesajlarımda da belirttim Şef.Görünen köy kılavuz istemiyor yani.

Cihan ben sana demiyorum ki körü körüne Juventus'u savunuyorsun.Elinde bir done vardır elbette.Ama şuanda Fenerbahçe taraftarının da elinde net olmamakla birlikte doneleri var.Adamlar en kötü ihtimalle şunu diyor biz yaptıysak tek başına mı yaptık neden sadece biz ? Ayrıca diğer takımlarda incelensin vs vs diyor.

Fakat benim anlatmak istediğim durumu tam olarak anlatamadım veya anlamak istemedin.Tekrarlayayım o kısmı '' Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun '' şike olayı = tırnak içine aldığım kısım yani.
    Yoo ben şike kararı ilk çıktığında da Juventus taraftarıydım ve çok üzülmüştüm. Hatta kendi çapımda utanmıştım. Sonra aklanma kararı çıkınca da yaşadığım sevinci anlatamam. Olayın taraftarlıkla alakası yok. Olayın gerçekçi bakış açısıyla alakası var. Elimdeki done (Artık done de ne demekse ) son derece yeterli bir done. Ama şuan Fenerbahçe veya Beşiktaşlıların elinde öyle bir done yok. Sadece "Benim takımım şike yapmaz" diyen ve "Olaylar siyasi" (Edit : Birde dediğin gibi "Sadece biz mi yaptık" diyenler var. Benim gözümde o kişiler diğerlerine oranla daha haklı) diyen kişiler var. Bunlarda sadece söz, kelime, cümle olarak var. Yani aklanma gibi bir mahkeme delilleri yok. Juve olayından çok uzak

Ayrıca Juve konusu Fener konusu ile zaten çok alakasız. Burda bi yığın siyasi etken var işin içinde. Ben sadece arkadaşın yanlış yaptığı bir cümleyi düzeltmek istedim.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

@Cihan ; Done demek veri demek.Neyse birşey öğrenmiş olduk konu altında Kim şike yaptıysa yaptı beni ilgilendirmiyor yesinler birbirlerini

Unutmamak gerekir ki Juve'de yıllar sonra aklandı.
    Burak

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Avukatların bile Ntvspora çıkıp hukuk gerekçelerini kanunlarını açıklarken son cümlesi burası Türkiye herşey olabilir cümlesi nasıl bir ülkede yaşadığımızı anlatıyor.Hukuk bile bir yere kadar bu ülkede, umarım herkes cezasını hakkıyla alır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

He birde şeyi diyecektim unutmuşum. "Aziz Yıldırım'ın an itibari ile tutuklanması gerekmiyor mu ? " yazmıştım Arif de "10 gün teslim olma süresi var" yazmıştı. O ne saçma kuralmış yahu öyle Adam suç işlediyse gidip direk yakalaman lazım. "10 gün süren var. Ya sen gelirsin ya da biz geliriz" gibi saçma iş mi olur. Adamın silahlı mafyası varsa o 10 gün içinde kimleri kimleri öldürür. Ardında kalan herkesi acımaz temizler valla.

12. Default

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Benim anlatmak istediğim bu zaten, bir davadan çok ötesi. Objektif bakarak yorum yapıyorum ama hala insanların anlamadığı bazı şeyler var.

İtalyan mahkemelerini yada federasyonu hakkında hiç bir bilgim yok. Bu ülkede adalet adı altında güvendiğim tek bir devlet kurumu yok, bu yüzden bu dava ve toplumu ilgilendiren diğer davaların hiç birine güvenmiyorum. Hatta bir fenerbahçe'li olsam şu saatten sonra hiç güvenmezdim.

Ne oldu yolsuzluk davalarına, ne oldu bilal'e ? İHH ne oldu, suriye'ye hala sevkiyat devam ediyor mu ? El-kaide ırakta devlet kurdu, sahi o ne oldu ya ? Üniversiteler polis kaynıyor, ülke şike davasını konuşuyor. "Acaba aziz yıldırım ne yapıcak, bakalım fenerbahçe'de neler olucak, ülke futbolu nereye gidiyor" gibi sorular aldı başını gidiyor sokakta, medyada ve her yerde. Evet artık uyanabilirsiniz, borsa sabah açıldığını kağıtlarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü birileri çok güzel para kaldırmaya devam ediyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cihan keşke Juventus'a bakabildiğin gözlerle Fenerbahçe'ye de bakabilsen

Devletin başbakanı çıkmış, ben o savcılara, hakimlere güvenmiyorum. Paralel devlet kurmuşlar, hepsini temizleyeceğiz vs diyor. Bu bahsettiği kişilerin verdiği karar doğru olsa bile asla güvenilir değil. Adil yargılanmanın ihlal edildiği artık şüphesiz. Adil yargılanma olmadan verilen karar da yok hükmünde benim için.

He bu arada UEFA da bizim beraber şike yaptığımız takımlara ceza vermedi. Akıl tutulması valla
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Cihan keşke Juventus'a bakabildiğin gözlerle Fenerbahçe'ye de bakabilsen

Devletin başbakanı çıkmış, ben o savcılara, hakimlere güvenmiyorum. Paralel devlet kurmuşlar, hepsini temizleyeceğiz vs diyor. Bu bahsettiği kişilerin verdiği karar doğru olsa bile asla güvenilir değil. Adil yargılanmanın ihlal edildiği artık şüphesiz. Adil yargılanma olmadan verilen karar da yok hükmünde benim için.

He bu arada UEFA da bizim beraber şike yaptığımız takımlara ceza vermedi. Akıl tutulması valla
    İki olay çok farklı

Ama yine de ben Fenerbahçeli olsaydım "Başka takımlarda şike yaptı ama kabak bizim başımıza patladı" diyen kısımda olurdum. Şikeyi kabul ederdim yani.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Iki olayın çok farklı yanları neler ? Juvenin aklanması mı ? Fenerbahçe'ye adil yargılanma hakkı verilirse onun aklanmayacağını nerden biliyorsun ?

O sezonki mücadeleyi görmediğin için şikeyi kabul ederdin. O yüzden Fenerbahçeli gibi düşünebilme ihtimalin yok.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Farktan kastım siyasi etkenler. Yani italyada siyasi, cemaat vs gibi durumlar yok. Ülkemizde ise işler çok karışık. O yüzden farklı konular.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ee bu fenerbahçeyi daha kötü durumda yapmıyor mu zaten. Bu yüzden adil yargılanma yok demiyor muyuz. He sen bu kişiler fenerbahçeyi koruyor diyorsan diyecek birşeyim kalmıyor sana

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bu olaylar İtalya'ya göre iyi veya kötü onu tartışmıyoruz ki ? Aralarında fark var, başka etkenler var ondan bahsediyoruz. İyi veya kötü olduğu hakkında yorum yapmadım.

He illa karşılaştırma yapacaksak Juventus'taki durum daha vahim. Adamlar aklanmış ona rağmen kupaları geri verilmiyor. O kadar küme düşürüldüler, bir sürü yıldız futbolcuları dağıldı. Dünya çapında itibarları düştü ... Fenere ne oldu ? Hisselerinde 2-3 oynama oldu sadece. + ŞL'ye gidemedi. Kaldıki Fenerin ligde daha 1 puanı bile silinmedi

O yüzden tekrar diyorum neresinden bakarsanız bakın "Olumlu veya olumsuz" İtalya'daki olaydan çok daha farklı.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yargıtay başkanı sene sonunda kararı açıklarız dedi. Gündem değiştirmek amaçlı bir şey değil bu. Ha diyorsanız herşey tamamdı ama beklettiler, onu bilemem. Tabii öte yandan gündem Cihan'ın da dediği gibi zaten durulmuştu, yapacakları ne varsa yaptılar zaten. O hararetli ortam kalmamıştı.

Diğer takımlar konusu, o takımlar Avrupa'ya gitti mi veya hak kazandı mı ki? Söz konusu takımlardan sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da mücadele etme hakkı kazandı, Fenerbahçe bir sezon men edildi, sonra Avrupa Ligi'nde oynadı ertesi sezon 2 sene men edildi. Beşiktaş önce evrakta sahtecilikten sonra da şikeden men edildi. Bazıları hem kişiler hem de diğer takımlar içinde yaptırım gelebilir diyor, tabii ki ne kadar doğru tartışılır.

Devletin başbakanı, bakanlarının ve kendi oğluna gelince çıkıp söylüyor bunları, belki de yırtmak için uyduruyor bunları, konu başından beri duruma göre türlü türlü senaryo yazarken bu ihtimali düşünmüyorsunuz bile. Bu arada bu dava görüleli 2.5 sene oluyor. Neredeymiş bu zamana kadar Aziz Yıldırım'ın tek kelime etmediği, onunla arama kimse giremez dediği, Rıdvan Dilmen ile defalarca buluşan başbakan?

Dershane ile başlayan süreç olmasa şu anda yeniden yargılanma gibi bir şey söz konusu bile olmayacaktı. Aziz Yıldırım ve sizler yargıtay kararına saygı duyacak mıydınız, cevap hayır. Ki Aziz Yıldırım saygı duyacağını söylemişti.

ÖYM yerine yerel mahkeme de yargılansa bu kişiler, yine aynı sonuç çıksa kabul edecek miydiniz, cevap yine hayır.

Yeniden yargılama yapılsa -ki yapılacak gibi gözüküyor- yine suçlar sabit görülse, kabul edecek misiniz, cevap yine hayır.

İsviçre Federal Mahkemesi deniyor, Avrupa İnsanlar Hakları mahkemesi deniyor, bunlar onaylasa yine kabul edecek misiniz, hayır. Bu şeye benziyor, kediye köpek diyen birine hayır kedi desen yok bana göre köpek der. Ne diyebilirsin ki o dakikadan sonra? Ben inanmıyorum, bana göre yok, tanımıyorum. Pek çok katil de ben masumum diyor.

Yargıtay kararında Aziz Yıldırım'ın tapeleri kabul ettiği yazıyor, ama çoğu kişiye göre reddetti. Mini Cooper & Korcan dediler, mahkeme de o kısım bambaşka aslında. Fenerbahçe tek başına mı şike yaptı, en çok söylenen şeylerden biri, ceza alan başka yöneticiler ve futbolcular da var. Bunun gibi suçluları kurtarmak için uydurulan çok fazla şey var, okumasak inanacağız. Uefa çatırdayacak dedi, sonra sene başında Uefa ile pazarlık yaptığı, sürecin hızlanması için görüşüldüğü ortaya çıktı. Ama Aziz Yıldırım ne dedi, Fenerbahçe Avrupa'da. Sonuç ne oldu, men. Şike davasında Galatasaray - Strum Graz maçından bahseden adamın neyine güveniyorsunuz hiç anlamıyorum.

Sahadaki mücadelenize eyvallah, her seferinde diyorum en çok taraftara ve futbolculara yazık oldu. Radara biz yakalandık diyen teknik direktöre, takımına güvenmeyip şampiyonluk için şike&teşvik işlerine giren, TFF başkanını kukla gibi kullanan başkan ve yöneticilerinize toz kondurmayıp, en başından beri konuları saptırma çabanızı hayretle karşılıyorum. Olay saha içi değil, şikeyi başaramamış olsan bile teşebbüs dahi suç ve yanlış. Araba ve anahtar örneği vermişti Aziz Yıldırım, bu bile vahim değil mi Allah aşkına? Şike için örgütlenip, sonra da bunu başaramamış olman, teşebbüste kalması seni nasıl masum kılıyor? Bir de bu tam olarak nasıl bir operasyon, Aziz Yıldırım'ın ihaleleri yüzünden denildi, Galatasaray'lı cemaat denildi, başbakan Aziz Yıldırım'ın ipini çekti denildi. E sürekli Galatasaray'a sallayan Aziz Yıldırım bir kez olsun isim verebildi mi? Ülker grubuyla ilişkisini kesebildi mi? 25 milyon taraftarı var deniyor Fenerbahçe'nin, kolay mı operasyon yapmak bir kişi için? Bugün muhalefet partileri liderleri bile oy kaparız belki umuduysa resmen Aziz Yıldırım'a yanaşıyorken, bu komplo teorileri bana hiç mantıklı gelmiyor.

Benim babam da Fenerbahçeli, hem de çok fanatik. Asla tartışamazsın, cevap verince gülmeye başlar, çileden çıkarsın. Üstelik hükümet, cemaat, muhalefet alayına da karşı. O da Aziz Yıldırım'ı yediler diyordu, bazı tapeleri basıp önüne koydum. Lütfedip okudu sağolsun, buraya yazamayacağım tepkisi oldu. Şimdilerde Fenerbahçe'yi kullanan kim varsa gitsin diyor. Son olarak, ilerleyen dönemde Juventus gibi aklanırsa Fenerbahçe, o tapeler düzmece çıkarsa, herşey hakikaten kurguysa, bu forum da devam ediyor olursa şayet, gelip özür dilemeyen adam değildir, bunu da belirteyim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Çok şükür

Zaten Türkiye'de gündemin değişmediği bir gün var mı Allah aşkına Ne zaman açıklarlarsa açıklasınlar illaki bir şeye denk gelecekti. Neyse ben bugün çok konuştum susuyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Sana diyorum ki Cihan cemaat vs tarzı bir yapılanma varsa sen bu adamların nasıl adil yargılandığını düşünüyorsun ? Sen bana iki durum farklı diyorsun, buna gerekçe olarak cemaati falan gerekçe gösteriyorsun sonra da Fenerbahçe'ye verilen cezayı doğru buluyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Geçici maddenin kaldırılmasıyla ÖYM görevsiz mahkeme haline gelecekti ve yargıtay görevden dolayı kararı bozacak, görevli mahkemeye yollayacaktı. Yargıtay bunu bildiği halde kararı vermeyi tercih etti. Görevden bozma olmasın istedi. Size bunlar çok mu normal geliyor. Hem de Yargıtay'a bu konu hakkında başvuru yapılmasına rağmen. Süreci bile bile hızlandırdılar.

@uaburak

Aziz Yıldırım hapisten çıktığı ilk gün verdiği röportajda cemaati hedef aldı zaten. Sonra o röportajı reddetmek zorunda kaldı. ki röportajı yapan Ertuğrul Özkök'tü. Aziz Yıldırım'ın arkadaşı. yani yalan röportaj yazma ihtimali yok ama Aziz Yıldırım reddetmek zorunda bırakıldı.

Sen diğer kulüplerin avrupaya katılmasıyla ceza alacağını mı düşünüyorsun ? Neden uefa katılacakları ilk avrupa hakkında ceza çeker tarzında ceza vermedi bu kulüplere.

Aziz Yıldırım'ın bu olayın başında beri söylediği şey; adil yargılanmıyoruz. Spor mahkemesinde yargılayın. yeni çıkmadı bu söylemler.

Aziz Yıldırım zaten tapelere itiraz etmedi. Bunların söyleniş tarzı farklı dedi, ses kaydını koyun anlarsınız dedi ve Trabzonsporun tapelerinin silindiğini söyledi. Ayrıca; Ali Koç'un Nihat Özdemir'in tapesi hiç çıkmadı Aziz Başkanla. Şansa bak işte hiç konuşmamışlar.

Sence ceza alan futbolcu sayısıyla söylenen maç sayıları normal mi ? Şike varsa bahisin olmama ihtimali mi var, neden bahis yok. İtalyada ana konu bahisti.

Eninde sonunda Lütfi Arıboğanın bu yapılanmayla ilişkisi çıkacak bence. Bekleyin uzak değil o günler.

İhale olayı hala aynı, evet o da bir etkendi.

Başbakan da bu olayların içinde, dışında değil. Dışında olsa çıkıp bu karara da sallardı.

Bana kalırsa Fenerbahçe'Ye bu süreçte en çok zararı senin baban gibi düşünen Fenerbahçeliler verdi.
    Last edited by sui generis : 19.Ocak.2014 at 01:30

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Sana diyorum ki Cihan cemaat vs tarzı bir yapılanma varsa sen bu adamların nasıl adil yargılandığını düşünüyorsun ? Sen bana iki durum farklı diyorsun, buna gerekçe olarak cemaati falan gerekçe gösteriyorsun sonra da Fenerbahçe'ye verilen cezayı doğru buluyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Geçici maddenin kaldırılmasıyla ÖYM görevsiz mahkeme haline gelecekti ve yargıtay görevden dolayı kararı bozacak, görevli mahkemeye yollayacaktı. Yargıtay bunu bildiği halde kararı vermeyi tercih etti. Görevden bozma olmasın istedi. Size bunlar çok mu normal geliyor. Hem de Yargıtay'a bu konu hakkında başvuru yapılmasına rağmen. Süreci bile bile hızlandırdılar.
    Ben 2. kısmı anlamadım, biraz daha açar mısın? Sen hukuk okuyorsun diye biliyorum, bizi de kendin gibi görme. Anlamadığım kısım özetle, yeniden yargılama çıkarsa zaten bu kararlar hükümsüz olmayacak mı? Görevden bozma ile şimdikinin arasında ki fark ne?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fenere verilen karar doğru ama yetersiz. Diğer takımlara, futbolculara, başkanlara da ceza verilmesi lazım. Verilmemesinin sebebi siyasi. Bir kısım Fener taraftarı da bu söylüyor zaten. Onlara hak veriyorum.

Kendimle çelişmiyorum. Sen beni yanlış anlıyorsun

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben bu davada yeniden yargılama olmaz diye düşünüyorum, Yargıtay'ın onadığı Balyoz davası var, orada dijital verilerin oluşturulması konusu üzerinden yeniden yargılama olabilir maddesi getirilecek sanırım. Yargıtay'ın onamadığı davalar zaten kanunun çıkmasıyla geri yerel mahkemeye gönderilir.

Tüm ÖYM'lerin verdiği kararlar yok hükmünde olursa bu sefer kurulduğu günden bu yana tüm baktıkları davaların yeniden görülmesi gerekecek. Tabi bu mahkemeler siparişler kurulup, siparişle davalara baktıkları için, tüm davalar iptal olsa da yeniden görülmesi bir kaos daha çıkarabilir ortaya.

Tabi bir de şu var, dava yeniden görülürse davaya bakacak mahkeme de ne derece güven hissettirecek? Kimse güvenmeyecektir ama en azından süper yetkileri olan, savunma hakkını bile kısıtlayan, sanıkların lehine her gelişmeyi sebepsiz reddetse de nedeninin kimsenin sorgulayamadığı mahkemelerdense, en azından adil yargılamanın yapıldığı, savunmaya gereken zamanın, imkanların verildiği, sanıkların da getirdiği tanıkların dinlendiği, sanıkların lehine de bazı uygulamaların olduğu bir mahkeme olsa, en azından yapılmış, yapılmamış tartışmasına girebilirim ama daha ilk günden sonucunun ne olacağı belli olan bir davada çıkan karara saygı duymamak da çok doğal.

Bu mahkemelerin baktığı davalarda neler yaşandı, az çok davalar sürerken ülke gündemini takip edenler bilirler.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ben 2. kısmı anlamadım, biraz daha açar mısın? Sen hukuk okuyorsun diye biliyorum, bizi de kendin gibi görme. Anlamadığım kısım özetle, yeniden yargılama çıkarsa zaten bu kararlar hükümsüz olmayacak mı? Görevden bozma ile şimdikinin arasında ki fark ne?
    Geçici maddede bu mahkemeler sürdürdükleri davalar bitinceye kadar aktif olabilecekleri yazıyor. Yani şuan o madde aktif olduğu için görevli mahkeme kararı vermiş oluyor. Görevden bozulmuyor. Ancak Yargıtay bekleseydi bu maddenin kaldırılmasını dosyayı asıl görevli ağır ceza mahkemesine yollaması gerekecekti. Ama süreci hızlandırarak o madde kaldırılmadan kararı verelim dediler.

Yeniden yargılanma için olağanüstü şartlar gerekiyor. Yani bahsedildiği gibi o kadar kolay olacak bir durum değil. Onun için yeni kanun vs çıkması gerekiyor. Ama şuanki şartlarda ne Balyoz ne şike davası yeniden görülebilir. Ama geçici maddenin kalkması beklenseydi bu olağanüstü şartlara ihtiyacımız olmayacaktı.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

@benbenim

Bırakıldı falan çok muallak, gazetelerdeki spor haberlerine benziyor, onlar da öğrenildi diyor genellikle. Ayrıca laf değil biraz icraat lazım değil mi?

Öyle düşünüyorum çünkü Uefa geçen sene oynattı Avrupa'da Fenerbahçe'yi. Orada da bir mantıksızlık var, tam manasıyla nasıl bir dinamikleri var bilmiyorum. O da bir ihtimal diyorum yani kısacası.

İşin içinde örgüt suçlaması da var ama, bir de bizde spor mahkemesi diye bir şey var mı?

Ali Koç ve Nihat Özdemir hatta Trabzonspor konularına katılıyorum. Ali Koç'un ailesi, Nihat Özdemir'in de iki cephenin adamı olması durumu var. Onların bulaşmamış olma ihtimali de yok değil ama genel olarak saklanan bir şeyler olma ihtimali hep var gibi geliyor bana o iki isim için. Trabzonspor için de hiçbir zaman %100 emin olamadım. Tüm bunlara rağmen ortaya konan tapelerde ki söylemlerin bazıları aşırı net bana göre. Eksik ve yanlış olan, ceza alması gerekirken almamış olanlar olabilir, onu göz ardı etmiyorum.

Çok anormal değil, 3 temmuz günü ortalık karışıktı o gün çok fazla maç söylendi ama ceza verilen maç sayısı belli şu anda. İtalya'da ana konu Moggi'nin hakemleri ayarlaması değil miydi? Bizde de var bu bölüm yargıtay kararında bahsediliyor ama nedense Mahmut Özgener hiç yargılanmadı, o da bu davanın bir eksiğidir.

Gün geçmiyor ki bir Lütfi Arıboğan olayı yaşanmasın. O konuda kanıtınız yok, olursa bakarız.

Not: Nickleri düzgün yazmak bu kadar zor olmamalı.

2. mesaja cevap;

Tam olarak anlamasam da hala, açıklama için teşekkürler. Metin Feyzioğlu ile başlayarak şike davası da sürekli dile getiriliyor, bence o şartların hepsi sağlanır bir şekilde. Zaten artık çivisi çıktı işin, iyice kolaylaştı herşey.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Spor mahkemesi kurulsun istendi, onlar da büyük ihtimal Ağır ceza içinde olacağı için örgüt olması sıkıntı yaratmazdı.

O bahsettikleri kanun çıkana kadar Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşmüş olacak. ama yargıtay karar vermek yerine bekleseydi hiç bunlara gerek olmayacaktı.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

benim anlamadığım tek nokta var
    kimse şikeyi tek başına tek taraflı yapmaz madem şike yaptı kimle yaptı maçların adını veriyosunuz karşı takımda kimse ceza almamış top toplayan çocuklarla mı yapıldı bu şike

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    benim anlamadığım tek nokta var
    kimse şikeyi tek başına tek taraflı yapmaz madem şike yaptı kimle yaptı maçların adını veriyosunuz karşı takımda kimse ceza almamış top toplayan çocuklarla mı yapıldı bu şike
    Aziz Yıldırım, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Ali Kıratlı, Vederson, Ali Yıldırım, Ibrahim Akın, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yıldız, Samet Güzel, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, Yusuf Turanlı ceza alanlar. Bir de dosyası ayrılan Emenike var.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Aziz Yıldırım, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Ali Kıratlı, Vederson, Ali Yıldırım, Ibrahim Akın, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yıldız, Samet Güzel, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, Yusuf Turanlı ceza alanlar. Bir de dosyası ayrılan Emenike var.

Mesaj Yetkileri