1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Threaded View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Dinlemeler usulsüz. Yanlış bilmiyorsam - emin değilim - dinleme izni alınmadan alınmadan Aziz Yıldırım dinleniyor. Bu da dinlemeyi hukuka aykırı yapıyor. Hukuka aykırı deliller anayasada çok açık bir şekilde geçersizdir diyor ama Yargıtay zaman zaman bu delilleri kabul ediyor. ÖYM'deki davaların genelinde bu itiraz yapıldı.

Aziz Yıldırımın hastanedeki kontrolünde ikamet adresi olarak silivri ceza evi yazıldı. Yani denilmiş oldu ki; sen istediğin savunmayı yap savcıya, biz seni tutuklayacağız.

Emniyet hiç yetkisi olmamasına rağmen 17 maçta şike delillendirilmiştir denildi. Delil olup olmadığına savcı bile karar veremez, hakimin işi bu.

Daha uzar gider, aklıma bunlar geldi şimdi. Bunlar hepsi adil yargılanmanın olmamasının göstergesi.
    Usulsüz mü değil mi bilmiyorum ama kararda şu metinler var:

Haklarında düzenlenen iletişimin tespiti tutanakları kendilerine okunan sanıkların
    bu kayıtların içeriklerine yönelik bir itirazda bulunmayıp, bu konuşmaların içeriklerini
    doğrular tarzda ve sadece yorumlanma biçimine karşı savunmada bulunduklarının
    görüldüğü,

Bu itibarla, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün faaliyeti kapsamında işlenen
    şike ve teşvik primi fiillerine ilişkin olarak Mahkemeden usulüne uygun olarak alınan
    iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması ile teknik araçlarla izleme kararları üzerine
    elde edilen TAPE kayıtları ile fiziki takip tutanaklarının usul ve yasaya uygun olarak elde
    edilmiş deliller olduğu, sanık Aziz Yıldırım'ın 23/02/2012 günlü oturumda hakkında
    düzenlenen iletişimin tespiti tutanakları kendisine okunduğunda “Aleyhime olanları kabul
    etmiyorum, görüşmeleri ben yaptım bana aittir...” şeklindeki beyanları da nazara
    alındığında, mahkemece hükme esas alınmalarında bir isabetsizlik bulunmadığı,
    ekleme: 14.sayfadan itiraben okursan daha açıklayıcı: http://www13.gazetevatan.com/dosya/s...r-yargitay.pdf
    Last edited by Walter Sakana : 21.Ocak.2014 at 00:46 Reason: ekleme
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri