Originally Posted by
GeNç KaRTaL
Bizim yönetimin çok net iş bitirme ve ikna etme konusunda zaafiyeti var.Ronaldinho gibi bir adamı alma ihtimalimiz ortaya çıktı,beceremediler,becerememekle beraber üstüne ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Takımın çok net transferlere ihtiyacı var,hala ortada şu genç Nijerya'lı eleman haricinde atılmış bir adım yok,onu da yaş muhabbetinden dolayı oynatıp oynatamayacağımız bile belli değil.Loderio gibi ismi çok duyulmamış adamı bile bitiremediler. Serdal Adalı -her ne kadar o da çok iyi bir örnek olmasa da- gitti 8 milyon avro satın alma opsiyonu olan Fernandes'i 2 milyona avroya bağladı,bu yönetimin 7.5 milyon avro satın alma opsiyonu olan Gökhan Töre'yi 4 milyona bile transfer edebileceğine ihtimal vermiyorum.(alınmalı,alınmamalı o ayrı konu) Büyük ihtimal 2.nin direk Şampiyonlar Ligi'ne gideceği bir sezondayız,adamlar biraz riske girip 2-3 takviye yapamadılar takıma.Neymiş kulübün menfaatlerini düşünüyorlarmış.Transfer yapmayınca bu takım 2.lik yarışını bile götüremeyecek,çok net ortada,hiç kimseyi alamamak kulübün menfaatlerine çok daha ters değil mi? Direk Şampiyonlar ligine gitsek kötü mü olur? Enaramolara,Sezerlere gelince para var,kulübün menfaatine uygun,ama Ronaldinho'ya gelince kulübün menfaatlerine göre hareket ediyoruz,oldu canım.Bizim bu zihniyetle başarılı olmamız çok zor.Bir yandan yalandan kurumsallaşacağız diyorlar ,işi profesyonellere devretmek amacımız diyorlar,diğer yandan binbir türlü amatörlükler devam ediyor,mikrofonu gören yönetici (ne yazıkki başkan da dahil) hop atlıyor,kulübün menfaatlerinden çok kendi reklamları peşindeler.Bir de şöyle bir algı oluşmuş durumda,stad tamamlanınca kulübe oluk oluk para akacak.Yanlış bilmiyorsam stad yapıldıktan sonra belli bir süre stad gelirleri stad maliyetini amorti etmek için kullanılacak.O zaman da bu durumun sona ermesini mi bekleyeceğiz? Hoş böyle olmasa bile bu yönetim zihniyetinin o parayı da ne kadar verimli kullanacağı çok büyük şüpheli.Adamlar sırf egoları uğruna İbrahim Altınsay gibi adamı harcadılar,Önder Özen'in de ömrünün çok uzun olmayacağı konusunda endişelerim var malesef.Kısacası gözüken şu: yine bize hasret,yine bize hüsran!