''Ersop, Milli Takımı Yönetmeli.''

%100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay, Galatasaray - Kocaelispor karşılaşmasını değerlendirdi. Kocaelispor'un bugünki galibiyetin mimarının Ufuk Ersop olduğunu söyleyen Dilmen, Ersop için önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞARININ MİMARI ERSOP
Kocaelispor'un son üç yılda inanılmaz derecede yükselişe geçmesinin ve bugünlere gelmesinde en önemli katkıyı Ufuk Ersop. Takımda mükemmel bir yardımlaşma ve takım çalışması mevcut. Ceza sahasının içinde bile 10-15 pas yaparak kendilerine gol pozisyonu hazırlıyorlar. Bunu yaparken de çoğu zaman rakip kalede tehlikeli oluyorlar ve bir şekilde gol atıyorlar. Ancak bu oyun anlayışını Kocaelispor'a getiren şüphesiz Ufuk Ersop'tur. Kim bulup takımın başına getirdiyse helal olsun diyorum, Türkiye için çok önemli bir isim haline geldi.

GALATASARAY'IN YAPACAĞI BİRŞEY YOKTU
Kocaelispor'un mükemmel oynadığını ve maçı sonuna kadar hakettiğini söyleyebilirim. Geçen sene Galatasaray'a her iki maçtada yenilmiş olabilirler ancak bu yıl bambaşka bir Kocaelispor görüyorum. Aynı şekilde Galatasaray'ın da oyunu ve kadrosu iyi. Fakat bugün Kocaelispor, Galatasaray'ı sahadan silerek bu yarışta bende varım dedi. Belki bunları konuşmak için henüz erken olabilir ancak Kocaelispor, bu ligin en flaş takımı olacak.

MİLLİ TAKIMI ERSOP YÖNETMELİ
Fatih Terim, Türkiye'nin en iyi teknik direktörlerinden biri. Kariyerinde sayısız kupalar, Avrupa Şampiyonlukları var. Ancak gün gelipte antrenörlüğü bırakırsa, Milli Takımın başına Ufuk Ersop geçmeli. Herkesin kararına ve görüşüne saygı duyuyorum ancak Kocaelispor'u bugünlere getiren ve oyuncular üzerinde emeği çok büyük olan ve aynı zamanda oyuncuları çok iyi tanıyan biri takımın başına geçmeli diye düşünüyorum. Her teknik direktörün hayalidir, inanıyorum ki Ufuk hocada bunu istiyordur. Bende teknik direktörüm, Fenerbahçe'de oyunculuk yaparken futbolu bıraktığımda iki şeyi isterdim; biri Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmak, diğeri ise Milli Takımı çalıştırmaktır. Futbolcuların hayalinde nasıl milli takımda oynama varsa, teknik direktörlerinde Milli Takımı çalıştırma hayali vardır.