PTT 1.Lig - 12. Maç - Alanyaspor - D

Merhaba değerli izleyenler. "Ümit Aktan ile Haydi Maça" programına hoşgeldiniz. Antalya derbisinde nefes kesen bir mücadele bizleri bekliyordu. Zirve mücadelesinde çok önemli bir derbiyi sizlere sunacağız bugün. Kazanan ekip kendini ligin zirvesinde bulacaktı. Alanyaspor başarılı performans göstermekteydi. Antalyaspor ise güzel bir ivme yakalamıştı. Ligin dibine vurduğu 3. haftadan sonra güzel bir seri ile liderlik için yarışır duruma gelmişti. Toplam 7 golün atıldığı maçın görüntüleri ile sizleri baş başa bırakıyorum.
[YOUTUBE="7BlUNYp4HqI"]Alanyaspor - Antalyaspor[/YOUTUBE]
Spoiler: Maç Özeti 

Bu bol gollü maçın sonunda galip gelen taraf 6-1 ile Antalyaspor oldu. Emre Yavuz tam bir sezona başladığı Türkiye kariyerinde kötü bir giriş yapsa da takımı toparlamasını bildi ve zirveye kondurdu takımını. Maç sonu Emre Yavuz ile yaptığımız röportajda kendisine yönelttiğimiz soruları samimiyetle cevapladı.

ÜA: Emre Bey öncelikle tebrikler güzel bir sonuç aldınız.
EY: Teşekkürler Ümit Ağabey. Öncelikle şu Bey'i çıkar ağabey gözünü seveyim. Abi kardeş konuşalım şurada.Sıkılır daralır gelemem ben öyle şeye

ÜA: (Hafif bir gülümseme ile) Nasıl istersen. Emre güzel bir zafer elde ettiniz. Alanya deplasmanından 6 gollü bir galibiyet. Maçın genelinde takımını nasıl buldun.
EY: Açıkçası iki yarıda da oyuncularımın gösterdiği performansı beğendim. Ancak ilk yarıda biraz pozisyon harcadık. İkinci yarıda gerekli uyarıları yapınca oyuncularım toparlandı ve zaten domine ettiğimiz maçı güzel bir farkla bitirdik. Bu da fazlasıyla tatmin edici bir durum.

ÜA: Maçın adamı Touré seçildi. 3.5 gol demek istiyorum golün birini hakem kendi kalesine atılmış olarak yazmış. Bu 3.5 gollük performansı sizide tatmin ettimi ? Sezon başında gol yollarında şansı yaver gitmiyordu ancak son maçlarda şaha kalktı adeta.
EY: Geçen sezona göre yepyeni bir kurgu ve takımla yola çıktık. Geçen sezonki takımdan bir kaç kişiyi ilk 11'de koruduk. Takım birbirine alıştıkça oyuncuların özgüvenleri kendine gelmeye başladı. Gol bulduktan sonra ise Touré'nin güveni zirve yaptı ve çok daha kaliteli vuruşlar yapmaya başladı. Buda sonuçlara yansıdı. Bundan sonra tek yapmam gereken oyuncu şımarmadan ayaklarını sürekli yere basmasını sağlamak.

ÜA: Takım seçimlerinizde maç önceleri tartışmalara yol açabiliyor. Kalitesi belli bir düzeyde olan ve bilinen oyuncular yerine başka oyuncular tercih edebiliyorsun.
EY: Ümit Ağabey futbol bir takım oyunu. Takım oyunu oynayabilmek için sadece kaliteli isimlerin olması yetmez. Aynı zamanda bu isimlerin performansları önemli. Kadromuzda kaliteli oyuncular var ancak onlarında iyi performans göstermeleri önemli. Oyuncularımızı maçtan maça performanslarını inceleyerek seçiyoruz. Elimizden geldiğince ilk 11'de oynamayan oyuncularımızı yedek maçlara yönlendiriyoruz ki performanslarını, gelişimlerini görelim. Bu duruma küsen oyuncumuzda oluyor ancak kendileri ile konuşuyoruz sürekli. Performansı yüksek bir oyuncu varken sırf kalitesi nedeniyle düşük performans gösteren bir oyuncuyu dahil edemem sistemime.

ÜA: Bu aslında açık bir gözdağı gibi duruyor. Son bir soru. Liderliği aldınız bu maçla. Burada kalabilecek mi takım ?
EY: Ben kalacağımıza inanıyorum. Bunu sağlayacak en önemli etken ise oyuncularımız. Onların göstereceği performanslar son derece önemli. Şımarmadığımız ve işe dört elle sarıldığımız takdirde sezonu burada tamamlayabiliriz.

ÜA: Çok teşekkürler Emre katıldığın için yayına. Evet sayın seyirciler bir programın daha sonuna geldik. Başka bir programda görüşmek üzere. Her zamanki gibi kapatıyoruz. Arkadaşlar huniler nerede... Hunili hareket engellenemez