Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon
151 ile 180 arası toplam 215 sonuç

Konu: O Artık Mert..!

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Mehmet Aurelio’nun Türk vatandaşı olmasının ve milli takıma seçilmesinin ardından Turkcell Süper Ligi’ndeki tüm kulüpler yabancı oyuncularını Türk vatandaşı yapmak için kolları sıvadı. Beşiktaşlı Nobre de Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayı ile Türk vatandaşı oldu.
    Ligdeki diğer takımlar da şartları uygun olan futbolcuları için harekete geçti. Ankaraspor Tita, Wedderson ve Jaba’yı, Gençlerbirliği Isaac ve Ayman’ı, Trabzonspor Yattara’yı, Sakaryaspor M’Bayo’yu, Bursaspor Frasineanu’yu, Kayseri Erciyesspor Agali’yi, Gaziantepspor Krita’yı, Çaykur Rizespor Santos’u ve Sivasspor Anderson’u Türk vatandaşı yapmak için girişimlere başladı.
    Futbol Federasyonu, takımların bu talepleri karşısında hemen harekete geçti. Levent Bıçakçı döneminde yolun açıldığını belirten Federasyon yetkilileri, ilk toplantıda bunun önlemini almak için kolları sıvadı. Yönetim, Hukuk Kurulu’nun yapacağı çalışmalar sonrasında karar alacak ve uygulamaya koyacak.

Bende Türk olmak istiyorum pekişsin Türklüğüm bu adamlar Türk oluyorsa biz bir daha başvuralım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

abarttılar işi ama baktığımızda bi sürü arjantinli italyan var.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

bu ne yaa türkiye milli takımımı yoksa türkcell süper ligi milli takımımı anlamadım ya yeter
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    abarttılar işi ama baktığımızda bi sürü arjantinli italyan var.
    Camoranesi'den bahsediyorsan arjantin doğumlu bir tarafı İtalyan

Türk milli takımı artık yok(bu brezilyalılar temizlenene kadar)

ben Türkiye LİG karmasını desteklemem!!!
    göğüslerinede turkcell reklamı alsınlar,lig karması ya bu

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

vallaha sana ilk defa katılıyorum. Ama sadece >Nobre ve Aurelio olmalıydı.Onlarda oldu zaten. diğerleri zarar....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    Camoranesi'den bahsediyorsan arjantin doğumlu bir tarafı İtalyan

Türk milli takımı artık yok(bu brezilyalılar temizlenene kadar)

ben Türkiye LİG karmasını desteklemem!!!
    göğüslerinede turkcell reklamı alsınlar,lig karması ya bu
    sadece camoranesi değil bir sürü war böle sayabileceğimiz yüzlerce hatta binlerce futbolcu war.

Nesil
    2006

Atatürk ne demiş
    Ne Mutlu Türküm Diyene!
    Sonunda doğru yolu buluyorlar bu oyuncular Türk olduğna göre bütün haklardan yararlanabilecekler bu yüzden milli takımdada oynayabilirler.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

fenerimizin bir gün herkes fenerbahçeli olacak lafını değiştiryorumBİR GÜN HERKES TÜRK OLACAK artık bunlar içinde bi lig açmak lazım santos idmanyurdu-rio belediye bunların taraftar gruplarıda olur gençsantoslular,çarşı yerine karnaval vs vs.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu ne ya her önüne gelen adam Türk oluyor. Yanlış birşey bence. Türk olmak bu kadar kolay mı? Türk olmak demek Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğmuş, Türk olmanın değerini çok iyi anlayan, zamanı gelince erkeklerin vatani görevini yapması gerekir. Avrupa'da yer alan takımlar kendi toprağında doğan oyuncuyu vatandaş yaparlar sonra uygunsa milli takımına çağırırlar. Başka topraklarda doğup o ülkenin milli takımında oynayan bir Deco'yu bilirim. Sanırım olsa çok nadir vardır.
    Daha az önce Tv'den Malik Fathi'nin Alman milli takımıyla birlikte antrenmana çıktığını gördüm. Terim bu oyuncuyu herhalde hiç görmedi. Bu zihniyete sahip Terim bu milli rakımını nereye kadar ilerletir onu sadece Allah bilir. Eğer Terim Nobre'yi de milli takıma çağırırsa kıyamet kopar. O kadar genç oyuncumuz Avrupalıların ellerinde asimile olmak üzere bizim daha doğrusu Terim'in yaptığı şeye bak.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

sanki milli takımda oynucalk nobre oynamıcakmı bunada eminim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayırlı olsun Beşiktaşıma...

öncelikle sonradan Türk vatandaşı olmuş oyuncuların milli takımda oynamasına sıcak bakmıyorum ama bu meseleyi "milli takımı desteklemem artık" düşüncesine varacak kadar büyütmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. çok büyütelecek bir mesele diil bana göre.

ayrıca şunu belirtmek istiyorum; 5yıl Türkiyede ikamet eden ve başvuran herkes Türk vatandaşı olamaz, bazı şartlar daha vardır ve bu konu ülkenin egemenlik hakkını ilgilendirdiğinden bakanlar kurulu kararı da gereklidir...bunu ben söylemiyorum yasalar söylüyor.

yani aurelionun ben 5 yıldır Türkiyede olması yeterli diildi, bakanlar kurulu kararı gerekliydi...ve aurelionun Türk vatandaşlığına onay veren bakanlar kurulunun ve cumhurbaşkanının aynısı nobrenin Türk vatandaşlığına onay verdi !!!

özellikle gfbli arkadaşlara da "adam gibi adam rte" diye pankart açtıkları zamanları hatırlatırım...onun bakanlar kurulu onay verdi

ha bir de bu işin ayrıntılarını bilmedem yorum yapanların aşağıdaki linkte yazanları okumalarını rica ediyorum önce. kaynağa güveniniz tamdır heralde

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3693

şu kesin olarak anlaşılsın, ortada yasalara aykırı bir durum yok!

Quote Originally Posted by BarceloGS
    Bu ne ya her önüne gelen adam Türk oluyor. Yanlış birşey bence. Türk olmak bu kadar kolay mı? Türk olmak demek Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğmuş, Türk olmanın değerini çok iyi anlayan, zamanı gelince erkeklerin vatani görevini yapması, yalnız bunlarla yetinmeyip Türkler için genel bir din kimliği olan İslamı da kabul etmesi gerekir. Avrupa'da yer alan takımlar kendi toprağında doğan oyuncuyu vatandaş yaparlar sonra uygunsa milli takımına çağırırlar. Başka topraklarda doğup o ülkenin milli takımında oynayan bir Deco'yu bilirim. Sanırım olsa çok nadir vardır.
    Daha az önce Tv'den Malik Fathi'nin Alman milli takımıyla birlikte antrenmana çıktığını gördüm. Terim bu oyuncuyu herhalde hiç görmedi. Bu zihniyete sahip Terim bu milli rakımını nereye kadar ilerletir onu sadece Allah bilir. Eğer Terim Nobre'yi de milli takıma çağırırsa kıyamet kopar. O kadar genç oyuncumuz Avrupalıların ellerinde asimile olmak üzere bizim daha doğrusu Terim'in yaptığı şeye bak.
    arkadaşım sen de çok abartmışsın, istersen bi de sünnet olma şartı koyalım...Bu vatandaki insanların çoğunluğu müslüman olabilir ama bu ülkede din özgürlüğü vardır...

Nesil
    2003
    Yer
    Somewhere in Time--22 aca

Bakanlar kurulu kararını bence kalın olarak yazmasaydın da arada kaynasaydı..
    Spora siyaset karışmıştır...Bakanlar kurulu kararı ile değil baba-oğul ilişkileri sonucu ortaya bu karar çıkmıştır..

Kimse gelip bana bu kararı savunmasın. Abdülkadir Aksu ve bjk yöneticisi oğlunun haltetmeleridir bunlar.

Bundan sonra bu hükümet varken,benim gözümde bjknin başarıları artık meşru değildir..

Tekrar ediyorum "Spora siyaset karışmıştır" ..Abdülkadir Aksu'dan nobre nin ülkesi yerine ülkenin asayişi ile ilgilenmelerini rica ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

1-Federasyon kurallarını okudum. Nobre kaç yıldır Türkiye'de top koşturuyor. Allah aşkına! 3 yıl. Federasyon 5 diyor. O zaman bu 5 diyen federasyonda da iş yok.
    2-Daha dün Türk kulüpleri yabancı sayısının arttırılmasına karşı çıkıyordu. Şimdi ne oldu. Ekmek kuyruğu gibi ellerindeki oyuncuları Türk yapmak için sıraya girdiler. En fazla 1 yıl oynayan yabancı oyuncuları bile Türk yapmaya çalışıyorlar. Bu ne mantelite böyle. Bu kafayla Türk futbolu gelişmiyor ya.

Nesil
    2006

Arkadaşlar millet Kaş'a Kalkan'a Side'ye yerleşince bir şey olmuyor hatta ülkemizin içinde nerdeyse cumhuriyet kuracak hale geliyorlar ama biz sadece bir oyuncu Türk oldu diye birbirimizi yiyoruz eğer bunlar yerleşiyorsa Aurelio'da Nobre'de milli takımda oynar.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

geçen ankarasporda brazilyaları için aynı işlemi değerlendireceklerini söylüyordu.. nobre olayından sonrada gerisi gelecektir..

şimdi oyuncuların türk futboluna faydalı olacağını temin ederek türk vatandaşlığı başvuruları ve milli takımın yollarının açılması türk futbolcusu adına çok riskli bir gelişme.. kulüpler böyle bir şekilde yabancı statüsünde gözüken yabancılarını türkleştirmek yerine yabancı sınırının kaldırılması daha mantıklıdır. yoksa yabancı sınırını geçtiğimiz aylarda tartışırken red edenler bugun doğan tabloda kadrolarında yabancı sınırını neden azaltmak istiyorlar? biraz ilginç bir tablo...

fifa kurallarına göre federasyonlar özerk olmalı ama federasyon diyor 5 yıl sınırı var... ama siyaset karıştırılarak yeni bir kapı açıldı.. federasyonun koyduğu kuralda burada önemini yitirdi.. federasyon diyor yabancı sınırı 6 olacak.. 5 yıl ülke futbol liginde görev alacak oyuncu türk statüsünde olması için... ama bunlar artık hikaye kaldı... bunun ardı gelecektir. bugun mehmet aureliolar mert nobreler fahri mondragonlar.. yarın öbür gün yabancılaşmış bir milli takım..

ben milli takımın goller sonrası samba yapmasını istemiyorum arkadaş..
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sonuçta Aziz Yıldırım geçen sene yabancı sayısı arttırılsın derken hiç kimse ona destek çıkmadı bu konuda. Eğer o zaman destek olsalardı şimdi en azından milli takımda yabancılar olmazdı ama artık iş işten geçti.

Artık Federasyon statüyü değiştirene kadar bu böyle devam edecek. Bu gece gördük Aurelio sahanın en iyilerindendi. Ben Türk olmak için adı geçen oyunculardan hiç birinin Milli Takımda oynayacak kapasitede olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak yabancı sayısı artsın diyen FB daha kontenjanı dolduramadı artmasın diyenler doldurdu şimdi de daha fazlası için Türkleştirme yapıyorlar. Aurelio'yu ilk zamanlar FB yönetiminin zorlamasıyla geçiyor sandım ama bu geceki oyununu görüp o heyecanını anladıktan sonra gerçekten kendisi de istemiş gibi geliyor bana. Ama şu anda olacak oyuncuların çoğunun içinden gelerek Türk olacağını sanmıyorum.....
    "YÜCE ATATÜRK"

abi tvde izledim 30 kişi başvurmuş/başvuracak :O

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by hurmet
    Bende Türk olmak istiyorum pekişsin Türklüğüm bu adamlar Türk oluyorsa biz bir daha başvuralım
    iyi fikir aslında herkesin bir derecesi olmalı değil mi dostum?

bu tip olayların içinde biraz siyaset de var ama ya şimdi luciano da türk olmak isterse? ya jaba?
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bir sayfa öncesinde yazıyor; onlarca kişi için başvuru yapılmış.. Hangi Luciano, hangi Jaba?
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Türk olmak isteyen herkesi, ama gerçekten isterlerse ve belli kriterler dahilinde Türk vatandaşlığına almak ta sorun yok. Ama bunu yaparken amaç farklılaşırsa işte o zaman müdahele gerek.
    Daha Atatürk'ü bilmeyen, Kurtuluş Savaşı da ne diyen, başkentimizi İstanbul sananları Türk yapmak ne kadar doğru tartışmak lazım.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Abi, tam tartışıyorduk, Nobre'yi de yaptılar.. Artık tartışılacak bir tarafı kalmadı..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

haluk ulusoy yönetmelik boslugunu kapatacagız demişti ama bir şekilde susturulmus olabilir bence.
    bence turk futbolunun gelişmesi için yabancı sayısı sınırsız olmalı. bu şekilde başvurular o zaman kalkacaktır ve milli takımda hep türk oyuncular oynayacaktır
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Federasyon Başkanı'nın kanun değiştirme yetkisi mi var? Hukuk Kurulu'nu topluyormuş şimdi de, ne yapacaklarsa..
    Elvan Abeylegesse de bu kanunla Türk oldu, hatta belki de Naim bile..
    Evet, yapılacak iş belli: Tez elden Olağanüstü Genel Kurul --> Yabancı Hakkı serbestliği..
    Bu olay da Aziz Yıldırım'ın, Haluk Ulusoy'a sağlam bir golü olarak Türk futbol tarihine geçer.

Ben bir de Fatih Terim'i anlamadım. Biraz akıllan, biraz uslan be adam; çıkmış TV'de hala kabadayılık yapıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Milli takımda sol bek yok acaba biraz arastırma yapıp bulamazmıyız bi arjantinli brezilyalı fln
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    sadece camoranesi değil bir sürü war böle sayabileceğimiz yüzlerce hatta binlerce futbolcu war.
    zenci karması Fransa ve İngiltere'yi örnek göstersen anlarım ama
    İtalya milli takımında oynayan binlerce arjantinli kim?

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

iyice sidik yarışına dondu is...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

tartıstıgımız sey o deil bizim futbolumuz avrupanın gerisindeve öne çekebilmek için bu tip basit çözümler uygulanıyor ve kolaya kacılıyor.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by peluk
    tartıstıgımız sey o deil bizim futbolumuz avrupanın gerisindeve öne çekebilmek için bu tip basit çözümler uygulanıyor ve kolaya kacılıyor.
    aurelio ile avrupanın önünemi geçeceklerini düşünüyorlar?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Tüm takımlar, Aziz Yıldırım "Yabancı oyuncu sınırlaması kalksın" derken karşı çıkıyordu.

Ama gördük ki diğer takımlar yabancı oyuncu oynatmak için daha istekli.
    Şimdi ben soruyorum.Aziz Yıldırım Sınırlama kalksın derken neden karşı çıktınız???????????

Arkadaşlar konuyla ilgili bir anket açmış bulunmaktayım.Katılımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
    Anket adresi; http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18218

Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon

Mesaj Yetkileri