Bilimum takım bilimum taktik teknik varyasyon denedim hepsinde sonuç hüsran.
Hata bende değil oyunda sanırım, yeni güncelleme gelene kadar açmıycam oyunu.
Güncellemenin zamanı belli değil ama nelerin güncelleneceği de en az onun kadar belli değil ama, son güncellemeyle birlikte düzeleceğini umuyoruz, ama maç motorundan daha önemli durum transfer ücretlerinin düzeltilmesi
Bence asıl önemli olan sakatlık sorunun düzeltilmesi. Ben çok sakatlık yaşamıyorum ama takip listemdeki oyuncular falan çok uzun süreli sakatlanıyor. 1 sene sakatlansın, sorun değil ama 3 ay sakatlanan oyuncunun profili 1 değer düşüyor. Oyundaki 2. sezonumda Fenerbahçe Arsenal'den Monreal'i kiraladı. Çok iyi transfer diye profiline bakayım dedim, 5 ay sakatlanmış, profili Hasan Ali'den bile kötü olmuş.
Perpetua'nın yazdığı taktik rehberini okuyun. Ben de sizin gibiydim, en sonunda bu rehberi okuyup bir şeyler yaptım. Sonuç verdi; fena oynamıyor takım. 3 sezonda Galatasaray ile Türkiye'de 2 Türkiye Kupası hariç tüm kupaları topladım. Avrupa'da ise işler pek yolunda gitmedi, sadece 1 UEFA alabildim; o da biraz kura şansı oldu. Avrupa'da 24. sıraya çıkartabildim takımı.
Moral moral moral, taktik falan hikaye kalıyor belli bir yerden sonra. Takımın morali kötüyken zaten kötü oynuyorsunuz hadi pozisyona giriyorsunuz diyelim ne kadar pozisyona girseniz de gol olmuyor. Rakibin kaleye şutu yok, durdurmuşsunuz rakibi ama gidiyor iki kornerle maçı alıyor. Aynı şekilde benimkilerin morali iyiyken benden çok daha iyi takımları yeniyorum.
Maç motoru güncellemesi de devre arası güncellemesiyle birlikte çıkar muhtemelen. Yarıyıl tatilinde oyunu oynayayım diyorsanız benim gibi mecbur bu maç motoruyla devam![]()
Arkadaşlar transferlerin dahil olacağı yeni yama ne zaman gelir ona göre oyun kuracağım?
Mart ortası gibi gelir muhtemelen.
Screw you guys, I'm goin' home
oyunu şubat yaması çıkana kadar bırakmış bulunmaktayım. maç motoru bana bir mausa patladı. delirmemek içten değil. bu saçma sapan maç motoru yüzünden kendi futbol bilgimden şüphe etmeye başlamıştım ki zamanla gerçeği anladım, bu adamlar bizim sabrımızla oynuyor resmen...![]()
Güncelleme gelene kadar bıraktım kafam öyle bir rahat ki anlatamam.6/6 yapıp sonraki 10 maçın 3 ünü kazanmak insanı delirtiyor.6/6 yaptığımda zerre kadar sevinmedim çünkü sonuçlarını biliyorum.Hani diyorsunuz ya maç motoru ayarlı diye ne yaparsanız yapın bi şekilde gol yiyiyorsunuz ya da atakların gol olup olmayacağını anlıyorsunuz.Bence sezon baştan ayarlı.
Bu, takımın aniden mantara bağlama sorunu adamı sinir hastası eder yemin ediyorum!
Arkadaş bir takımda form düşüklüğü olur;eyvallah fakat 5-6 maç üstüste kazanmış olan,kadrosu kaliteli bir takım bir anda Bayburtspor a dönmez!
Müdahale öyle bariz hissediliyor ki oyun tarafından düğmeye basıldığını daha mantara bağlama serisinin ilk maçında anlıyorsun.Aniden takım başı kesilmiş tavuğa dönüyor.Aynen yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi maç sıfır pozisyona düşüyor.Bakın gol pozisyonu demiyorum;maçta karşılıklı olarak sıfır pozisyon oluyor,sadece saat akıyor.
Bu arada rakip saçma sapan bir pozisyonda araya bir tane sıkıştırıyor ve ayıkla pirincin taşını dönemi başlıyor.
Bu noktadan itibaren takım şarampole yuvarlanmıyor direk uçurumdan düşüyor.Gol yemeyen defans makarna süzgecine dönüyor,forvetler 4 ay gol atamayan Hakan Şükür moduna giriyor ve takım morali yemyeşilden sapsarıya dönmeye başlıyor.
Tabii ki her takımda form düşüklüğü veya takım olarak düşüş yaşanabilir.
İyi giden bir takım kötü sonuçlar alabilir.
Fakat oyunda bu anından gerçekleşiyor ve bir anda sebepsiz yere herşey tümüyle kötü gitmeye başlıyor.
Mesela sezona orta sıralarda bir yer hedefi vererek girdiğim takım(Hertha) 6.haftadan itibaren lider olup 14.haftaya kadar 3 puan farkıyla lider götürüyor.Moraller tavanda,form süper.
Sonra birileri düğmeye basıyor,puan kayıpları başlıyor.
Takım bir anda bitiyor ve tepetaklak çöküş 3-4 hafta içinde takımın moralinin sıfıra inmesi ile sonuçlandı ki en mantıksız tarafı da bu.
Mantıken ortasıra hedefi ile oynayan bir takım liderlik gitti diye karalar bağlar mı?
Takım kötü sonuçlar alabilir fakat beklentilerin çok daha üstünde sonuçları almış takımın moralinin sıfıra inmesi nedir arkadaş?
Oyunda takım morali neredeyse taktik/oyun anlayışı kadar etki ediyor hatta belki takımın morali daha da yüksek ölçüde etki ediyor zaten.
Bir de bunun üstüne moralin bir anda bu kadar çökmesi de tabuta bir çivi daha çakıyor.
Sonuç olarak ,oyun artık mantara bağlama zamanı geldi dediğinde anca iki elini havaya açıp dua edeceksin,ben onu anlıyorum.Gerisi hikaye...
İlk yarıya 10 puan fark ile lider girip 6 puan fark ile ikinci oldum. Bu arada rakibim her maçınıda kazanamdı. Kısaca ilk yarıda ki performansını sergiledi.
Devre arası bittiğinde kendi kendime kesin şampiyon olamayacağım dedim ve öylede oldu. Şunu tespit ettim taktiğim başarılı işledi maç istatistikleri tamamen aynı; ama üç forvetimde boş kalelere gol atamayarak beni şampiyonluktan etti. Kısaca oyun kafasında bir skor belirliyor ve sana onu zorla kabul ettiriyor. Güncelleme geldikten sonrada bir şey değişmeyecek. Gene aynı sorunları yaşayacağız.
Aklımdan geçenleri çok iyi özetlemişsin.
Benim anlamadığım nokta da bu zaten takımın birdenbire çökmesi.Morali süper kadro uyumu çok iyi olan takım ne olduysa top oynamıyor.Bir maçta kaleyi bulan 1 şut çektigimi hatırlıyorum.
Bu süreçte kazandığım maçlarda oluyor.Fakat o oynadığım maçlarda ya duran toptan atıyorum ya da rakip kendi kalesine atıyor.Oynanılan oyun zevk vermiyor.
Oyunun bariz hatası bence budur.Eğer profesyonel oyuncularınız yoksa istifa ya da kovulmak kaçınılmaz oluyor.
Süper özetleşmişsin.
Bunu SI yetkilileri okumalı. Yada oyunu kendi yazdıklarından bu sorunlardan nasıl kurtulacaklarını bildikleri için dert etmiyorlar herhalde.
Oyuncular sakatlanır ve kart cezası görüp oynamadıkları zamna bizim taktikiğimiz aksasa biz maç kazanamasak eyvallah ama bu maç 1-2 maçlık seri olur hadi kötü form durumundan bir iki maç daha uzar ama sezona yayılmaz.
Oyuncularla konuşuyorsun diyorsun haydi bu durumdan kurtulacağız hiç kimse iplemiyor. Oyuncuya özel olarak diyorsun formun çok güzel bir sonraki maç yerlerde sürünüyor. Bu bütün isimlerde gerçekleşiyor. Her oyuncu mu şımarır anlamıyorum. Ya da formun kötü diyorsun sana güveniyorum toparlarsın bir oyuncuda bir sonraki maç ekstra oynasın oda yok.
Her sezonum aynı geçiyor ilk 10 maç kralım sonra takım duraklıyor devre arası bir iki müdahale bir kaç maç iyi sonra kötü sezonun son üç dört maçı takım toparlanıyor ama nafile.
Her maç kendi kalesine gol atan birisi var illa. Bende de karşı takımda da.
Eski Fenerbahçeli Edu olsa gol kralı olur, Avrupanın en iyi oyuncusu olur, Ballon D'or'u alır yemin ederim bu ne ya.
Pişman oldum oyunu aldığıma.
Sanki aynı sezonları oynuyor gibiyiz
Özellikle şu ilk 10 maç iyi gitme,sonrasında duraklama dönemi ve devre arasından az önce ve sonrasında çöküş (fetret devri) birebir aynı .Büyük takım küçük takım farkı olmaksızın hem de.
Dedim acaba benim oyun stilimde mi bir sorun var ama bir ton değişik kombinasyon denedim sırf şu durumu test etmek için ama genel senaryo hep aynı.
Zaten bu kadar birbirini tanımayan insanın da durumu aynı şekilde özetlemesinden açıkça belli oluyor.
Özellikle bu çöküş dönemindeki maç öncesi takım konuşmaları tam bir eziyet oluyor.Oyuncular "liseli ergenler" haline geliyor.
Sakin yaklaşıyorsun;kimse sallamıyor
Arzulu konuşuyorsun;strese giriyorlar (favori olduğunuz maçlarda bile)
Kızıyorsun;tamamen kopup demotıive oluyorlar.
Bir takım kötüyse 10-12 maç arka arkaya süper gitmez ki...
E arkadaş ne yapayım ben şimdi..?
Sebepsiz yere çöküşü sen yaratıyorsun ,biz de toparlamaya kastırıyoruz...
İlla bir zorlanma durumu(challenge) yaratacaksan ;hakem hataları yap,sakatlık yap,finansal problem yarat,oyuncular para alamıyor de vb bir sürü gerçek hayatta olabilen şeyler var,bunları çıkar karşıma.
Hepsini geçtim ,takımın oyunu,maçı oynayış şekli bir anda bu kadar darmadağın olmasın.En azından rakip de iyi oynadı ondan kazandı ya da şanssız goller yedik kaybettik diyebilelim.
3 gün içinde 3.Lig B kategorisine dönmesin takım...
Maç motorun zaten saçmalıklar silsilesi,oyun çıktıktan anca 4-5 ay sonra "biraz oynanabilir" hale getiriyorsun bari oyunun akışı düzgün olsun.
Ben bunları Sigames forumlarında çok yazdım ama aldığım reaksiyonları rahatlıkla tahmin edebilirsiniz...
Bu da bu oyunu bu sene son kez pre-order ile alııyor olma nedenim oldu zaten.
her sene daha çok geliştiriceklerine iyice mahvettileer oyunu. fm 2008 hatırlarım ben deli gibi oynardım ve kayda değer bir saçmalık görmezdim. 6 serii geldi ardından hatalar binlerce say say bitmez
Şu oyunda kanat oyuncuları neden ceza alanına çaprazdan girince istisnasız kaleye şut atar da kale önüne doğru yerden kesmez anlamıyorum. Bütün taktiksel ayarlamalarım da o pası vermeleri şeklinde ama olmuyor. İlla o topu yan ağlara vuruyor oyuncu. Bu kadar zor bir şey mi şu maç motorunu gerçekçi, sorunsuz yapmak anlam veremiyorum.
bu bahsettiğimiz takımın bazen mantara bağlaması, sadece bizim için geçerli değil galiba şu sıralar fenerbahçe ligde mantara bağladı oyuncular mutsuz caner falan listeye koydurtmuş kendini. bir baktım 10 maçtır 1 galibiyetimi ne var takımın ( sinirden istifa edip tatile çıkmıştım ben gs nin başındaydım )
FM 12'de benzerini yasamistim; tozu dumana katan rakibim Bayern Munih'in teknik direktoru namaglup giderken kalkti Boavista'nin basina gecti. Lige 10 hafta kala Bayern darmaduman oldu bu yuzden ve ben aradan siyrilip sampiyon oldum.
FM 12 denilen adam gibi simulasyondaydi bu ekstrem ornek. Hani TD degisikligi gibi bir nedeni vardi.
Bu FM 14 denilen oyun musveddesindeki gibi durup dururken degildi.![]()
Sallamiyorsam Matthias Sammer'di TD, yeni bir macera arayisindaydi, 3 sene falan olmustu takimin basinda gecen sure ki dagitiyolardi da ortaligi.
Ama senenin sonunu beklemeden, hele ki rahat bir sekilde sampiyonluga kosarken gitmesi, epic fail evet.
Daha da guzeli; ilerleyen senelerde hem Bayern dokuldu hem de Boavista.
Adam kariyerini bitirdi.![]()
Zaten en büyük problem bu kadar üye aynı sorundan dert yanıyor. Bir gün oyunda başkan istifa etsin bunu eklemek bu kadar mı zor? Yok abi. Bu arada rakip teknik drektörlerin hiçbiri oyunda istifa etmiyor sadece başka kulüp bulup gidiyor.
En güzel örnek şampiyonluk yarışında olduğun rakibin puan kaybedince sende kaybediyorsun hiç 30. haftalarda rakip kaybedip benim kazandığım maç olmadı. Oyun adeta dalga geçiyor.
En sonunda editöre gireceğim bütün oyuncuların PA ve CA değerlerini 200 yapacağım milyar dolarlık kasa yapacağım bakalım o kulüp bunları yaşayacak mı? Herkes aynı hikayeyi anlatıyor. Bu kadar oyuncuya aynı senaryoyu yaşatmak kadar ağır bir hakaret yok.
Bunun tek sebebi bu firmanın rakibi olmaması PES ile FİFA nasıl rakipler durmadan geliştiriyorlar kendilerini burada bu durum yok tekel olunca bu elde hiç ilgilenmiyorlar.
Bu yaşadığının oyun senaryosu olması için aynı maçı her oynadığında aynı sonucu vermesi lazım. Yani hiçbirinde kazanamaman lazım. Save/Load yaparak bunu test ettin mi? Atıyorum çöküş döneminde kaybettiğin bir maçı sırf test amaçlı tekrar tekrar oynadın mı? Bu eleştiri değil yanlış anlama, oyunu çözebilmek için soruyorum
Last edited by arrogancee : 05.Şubat.2014 at 01:05 Reason: revizyon
Bana ithafen yazilmis degil ama kendi gozlemimi paylasayim;
Sirf bu denemeyi yapmak icin 18 kere yeniden oynadigim bir macim vardi benim.
15inde berabere kaldim, 3unde yenildim.
15 beraberligimin 11 ya da 12 tanesi son 5 dakikada yedigim gol ve gollerle. (kendi kaleme attiklarim ve korner karambollerinden baya var, sayisini tam bilmiyorum.)
Yenildigim uc mac da tek farkli yenilgiler.
Kadrolari ve taktikleri degistirmeme ragmen boyle oldu.
Arkadas, simulasyon dedigin sey bircok parametreyi degerlendirmeye alir. Taktik farkli, oyuncu farkli, mantalite farkli ama kornerden yine ucan kafayla kendi kaleme gol atiyorum.
Zaten sonra biraktim oyunu.![]()