hayırlı olsun Beşiktaşıma...

öncelikle sonradan Türk vatandaşı olmuş oyuncuların milli takımda oynamasına sıcak bakmıyorum ama bu meseleyi "milli takımı desteklemem artık" düşüncesine varacak kadar büyütmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. çok büyütelecek bir mesele diil bana göre.

ayrıca şunu belirtmek istiyorum; 5yıl Türkiyede ikamet eden ve başvuran herkes Türk vatandaşı olamaz, bazı şartlar daha vardır ve bu konu ülkenin egemenlik hakkını ilgilendirdiğinden bakanlar kurulu kararı da gereklidir...bunu ben söylemiyorum yasalar söylüyor.

yani aurelionun ben 5 yıldır Türkiyede olması yeterli diildi, bakanlar kurulu kararı gerekliydi...ve aurelionun Türk vatandaşlığına onay veren bakanlar kurulunun ve cumhurbaşkanının aynısı nobrenin Türk vatandaşlığına onay verdi !!!

özellikle gfbli arkadaşlara da "adam gibi adam rte" diye pankart açtıkları zamanları hatırlatırım...onun bakanlar kurulu onay verdi

ha bir de bu işin ayrıntılarını bilmedem yorum yapanların aşağıdaki linkte yazanları okumalarını rica ediyorum önce. kaynağa güveniniz tamdır heralde

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3693

şu kesin olarak anlaşılsın, ortada yasalara aykırı bir durum yok!

Quote Originally Posted by BarceloGS
Bu ne ya her önüne gelen adam Türk oluyor. Yanlış birşey bence. Türk olmak bu kadar kolay mı? Türk olmak demek Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğmuş, Türk olmanın değerini çok iyi anlayan, zamanı gelince erkeklerin vatani görevini yapması, yalnız bunlarla yetinmeyip Türkler için genel bir din kimliği olan İslamı da kabul etmesi gerekir. Avrupa'da yer alan takımlar kendi toprağında doğan oyuncuyu vatandaş yaparlar sonra uygunsa milli takımına çağırırlar. Başka topraklarda doğup o ülkenin milli takımında oynayan bir Deco'yu bilirim. Sanırım olsa çok nadir vardır.
Daha az önce Tv'den Malik Fathi'nin Alman milli takımıyla birlikte antrenmana çıktığını gördüm. Terim bu oyuncuyu herhalde hiç görmedi. Bu zihniyete sahip Terim bu milli rakımını nereye kadar ilerletir onu sadece Allah bilir. Eğer Terim Nobre'yi de milli takıma çağırırsa kıyamet kopar. O kadar genç oyuncumuz Avrupalıların ellerinde asimile olmak üzere bizim daha doğrusu Terim'in yaptığı şeye bak.
arkadaşım sen de çok abartmışsın, istersen bi de sünnet olma şartı koyalım...Bu vatandaki insanların çoğunluğu müslüman olabilir ama bu ülkede din özgürlüğü vardır...