Emenike için bir şey diyemem ama Sow'un çürük olduğuna katılmıyorum, her sene 1 veya 2 kere sakatlanıyor olabilir ama uzun süreli değil arada sırada dinlendirilse bence bir sakatlık ta yaşamaz. Adamı geldiğinden beri deli gibi koşturuyoruz ve antrenmanların ağır geçtiğini de bütün basın yazıyordu. Demek ki biraz fazla ağırmış.
Ersun Yanal'ın Aykut Kocaman taktiği kullandığına da kesinlikle katılmıyorum. Dizilişler aynı olabilir ama oynanmak istenen tamamen farklı bir oyun. Asıl sorun da burada çıkıyor bence oyun ve kadro birbirine uymuyor. Hatta oyun kendi içinde bile çelişiyor.
FB şuan saçmalıklarla dolu bir taktiğe sahip ve bunları değiştirmek gibi bir düşünce de yok maalesef.
1- Topu oyuna sokarken stoperlerin açılması ve aralarına Topal'ın girerek top alması Aykut Kocaman'ın taktiği değildi. Üstüne bir de bekler aşırı ileri çıkıyor ve pas kanallarını kendi kendimize kapatıyoruz. Ondan sonra Topal da saçma sapan uzun toplar atmaya başlıyor(veya stoperler).
Ben dünyada böyle saçma bir oyun kurma taktiği görmedim, en azından Topal tarzı bir oyuncuyla. Normalde beklerin geri gelip orta sahalarla verkaç yaparak alan boşaltması lazım.
2-Orta sahada Alper hariç bir tane bile adam geçip top sürebilen adamımız yok buna rağmen tempolu oyun oynamaya çalışıyoruz halbuki topa sahip olmamız lazım.
3-Takımın şuan ki en büyük problemlerinden biri de hücum pres. Ben daha dünyada savunmasını ileri çıkarmadan pres yapan takıma denk gelmedim bu seneye kadar. Hem ileride basıyoruz hem de savunmamız ileri çıkmıyor. Üstelik pres yapan adamlarımızın öyle top kapma özelliği de yok. Çabucak rakipler tarafından geçiliyorlar ve arkada aşırı boşluk oluyor.
4- Son olarak hücumda kanatları kullanma taktiği. Kanatta duran 2 adamın da adam geçme özelliği yok hatta bir tanesinin hiçbir özelliği yok. Herşey beklerin üstüne kalıyorken bir de orta sahalarımız kanatlara hiç destek vermiyorlar. Ben FB maçlarını izlediğimde 90 dakika boyunca en fazla 5 tane verkaç görüyorum.
Aslında yazacak çok şey var ama rakipler tüm açıklarımızı öğrenmesin

.
Ve en başından güzel futbol kaliteli futbolcularla oynanır veya hırsla mücadele eden futbolcularla. Biz ise inatla kalitesiz ve güçsüz oyuncularla top oynamaya çalışıyoruz. Ve bu adamların başında Kuyt geliyor mümkünse (tabi ki bu süreçte değil) 3-4 hafta kenarda otursun. Ben hayatımda bu kadar basit ve çok top kaybı yapan bir futbolcu görmedim. Hatta oyuncunun profilinde bazı arkadaşlar top kontrolü ile ilgili itirazda bulunmuştu ama ben aldığı değerin bile çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sanki adamın ayağında et yok ve direk kemik, hatta kalas. Çarpan top 3-4 metre geri gidiyor, vücudunun diğer kısmı da aynı.