şu anda saçma gelen bazı olaylar :
1- kaleci puanları; maçlarda kalecilere verilen puanlar çok saçma. stoke - arsenal maçı arsenal benim 33 şut 11' i kaleyi tutmuş, bir çok kez kaleci köşelerden birebir top çıkarmış. stoke' ın 3 şutu var 2' si kaleyi tutmuş. skor 1-1. benim kalecinin puan 7,3, stoke kalecisi 6,7 puan alıyor. önemli kurtarış yapmıştır, senin şutların kalecinin üzerine gitmiştir falan demeyin, alakası yok. buna benzer çok maç oynadım. rakip takım kalecisi 1 gol yedi mi puanı neredeyse 1-1,5 puan düşüyor.
2-gözlemci ve antrenörlerin futbolculara verdikleri yıldızlar çok dengesiz. örneğin potansiyel değerlendirmesi 18 olan 2 gözlemciden biri oyuncuya 4 potansiyel yıldız verirken diğer 5 yıldız veriyor. aradan bir kaç hafta geçtikten sonra bu yıldızlar da değişiyor. Bu takımın hedefleri ile alakalı bir durum da değil..
3-her maç 3-4 tane direkten dönen şut var, bunlar çok aşırı kaçıyor. özellikle kanat ortalarında direklere çok çarpıyor toplar....
4-uzaktan yapılan serbest vuruşlar hep kaleciyi zorluyor. mesela 40 metreden orta geliyor top rüzgardan mı neyse, kaleye doğru giderken kaleci son anda çıkarıyor. 2-3 maçta olsa anlarım ama neredeyse her maç bir veya birkaç benzer pozisyon oluyor.
5-gollerin çoğu duran toplardan geliyor. ancak bu duran toplarda frikik golleri nedense çok az. ya orta yapılıyor ya da kaleciden sekiyor.
6-rakip takımların hiç penaltı kaçırmadığı dikkatimi çekiyor. 3-4 takımla oynadım şu ana kadar, rakip takımlar penaltıları hep penaltısı iyi olan oyunculara attırıyor ve hepsi de gol oluyor.
7-diyaloglarda hala bir çok yanlış var. özellikle röportajlarda çok yanlış var, belki de çeviri hatalarıdır kontrol etmedim. mesela rakip menajer beni övüyor, benim vereceğim cevap şıkları arasında "o ne dediğini bilmiyor, benim takımımı küçükseyeceğine önce kendi takımına baksın" gibi saçma şıklar geliyor.
8-oyunu oynanmaz hale getiren ve 2- 3 sezondur dikkatimi çeken bir başka can sıkıcı olay da şu. oyun devam ederken, top kornere gidiyor, adamın diğer köşe noktasına yürüyerek gidip topu getirmesini bekliyoruz. bir de üstelik kornerin atılışını göremiyoruz, sadece spiker anlatıyor bazen. tamam gerçek hayatta da top tribünlere falan gidince bekleniyor ama en azından bu tür oyun dışı aktiviteler otomatik olarak hızlandırılabilir ya da atlanabilir böylece oyunu oynayan kişi fıtık olmaz.