1 ile 25 arası toplam 25 sonuç

Konu: [14.3.0] Alper Potuk

Hybrid View

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Dripling sadece dripling ozelligi ile yapilmiyor tabii. Bu nedenle Alper ile Christian'i sadece dripling ozelligi uzerinden degerlendirmek yanlis olur.

Top ile dikine gitme becerisini karsilastiracaksak:
    Hizlanma + Ceviklik + Hiz + Denge + Dripling + Ozel Yetenek'e bakmak dogru olur

Alper: (16 + 16 + 14 + 9 + 16 + 14)/6 = 14.16
    Christian: (11 + 13 + 11 + 14 + 14 + 13)/6 = 12.67

Yani aralarinda pek de azimsanmayacak bir fark var.
    Christian, Alper'i sadece denge'de geciyor. Digerlerinde Alper en az 1, en fazla 5 puan onde.

Diger teknik degerlere gelince, hangisi daha yuksek olmali? Alper'in ne savunma becerisi olarak, ne de skor uretme becerisi olarak iyi oldugunu ben sahsen dusunmuyorum.

Ayrica bence Alper'i mevcut Fenerbahce kadrosunda degerli yapan genel kalitesinden daha cok farkli ozelliklere sahip olmasi. Fenerbahce surekli dikine oynamak isteyen bir takim. Bunun icin de topu orta sahadan hucuma tasimasi beklenen bir veya bir kac oyuncuya ihtiyaci var. Ne Cristian, ne Meireles, ne Holmen ne de Emre bu tip oyuncular (en azindan Emre artik degil). Bu nedenle de Alper Fenerbahce'nin orta sahasi icin degerli bir oyuncu. Fakat digerlerinden daha onde oldugu konusunda cok katilmiyorum. Sadece bu oyunculardan farkli seyler yapabilen bir oyuncu.
    Bence Alper'in özellikleri kendisini sadece FB'de değil genel olarak özel yapıyor. Dünya'da rakip eksilten oyuncular her zaman özel olmuştur. Türkiye'de çıkan futbolcuları inceleyelim Alper'in özelliklerine sahip kaç tane oyuncu çıkartmışız. Ben Alper çok büyük oyuncu olacak demiyorum ama hakkettiğini de vermek lazım. Eğer bu ülkede Alper 150 PA'nın üstünde bir değeri hakketmiyorsa kimse etmiyordur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by himone View Post
    Bence Alper'in özellikleri kendisini sadece FB'de değil genel olarak özel yapıyor. Dünya'da rakip eksilten oyuncular her zaman özel olmuştur. Türkiye'de çıkan futbolcuları inceleyelim Alper'in özelliklerine sahip kaç tane oyuncu çıkartmışız. Ben Alper çok büyük oyuncu olacak demiyorum ama hakkettiğini de vermek lazım. Eğer bu ülkede Alper 150 PA'nın üstünde bir değeri hakketmiyorsa kimse etmiyordur.
    145 ustu 3 tane oyuncumuz var su anda. Nuri, Arda ve Volkan.

145'i kucumsemeyi cok da dogru bulmuyorum. Izleyelim sezon sonuna kadar ve o zaman tekrar degerlendiririz tabii.

Potansiyelin 145'in ustune cikmasi icin bence skora cok daha etki edebilen bir oyuncu olmasi faydali olur. Simdiye kadar yaklasik 4.5 macta bir gol atmis veya asist yapmis.

Ama ondan genc olan Oguzhan'in simdiye kadar 2 macta bir skora etkisi var.
    Yine daha genc olan Emrah Bassan'in da 2 macta bir skora etkisi var.
    Yusuf Erdogan'in 3 macta bir skora etkisi var.

Arda, Alper'in yasinda 1.5 macta bir skora etki ediyordu.

Yani dikine gitmek tabii onemli fakat bunu cesitlendiremezse o cabuklugunu kaybetmeye basladiginda (yani 2-3 yil sonra) nasil bir Alper olacak acaba? Potansiyeli degerlendirirken bunu da goz onunde bulundurmak lazim degil mi?

Sonucta CA (veya tabii cikabilecegi en yuksek CA olan PA) bir oyuncunun ne kadar cok silaha sahip oldugunun bir gostergesi.

Mesaj Yetkileri