Quote Originally Posted by himone View Post
Bence Alper'in özellikleri kendisini sadece FB'de değil genel olarak özel yapıyor. Dünya'da rakip eksilten oyuncular her zaman özel olmuştur. Türkiye'de çıkan futbolcuları inceleyelim Alper'in özelliklerine sahip kaç tane oyuncu çıkartmışız. Ben Alper çok büyük oyuncu olacak demiyorum ama hakkettiğini de vermek lazım. Eğer bu ülkede Alper 150 PA'nın üstünde bir değeri hakketmiyorsa kimse etmiyordur.
145 ustu 3 tane oyuncumuz var su anda. Nuri, Arda ve Volkan.

145'i kucumsemeyi cok da dogru bulmuyorum. Izleyelim sezon sonuna kadar ve o zaman tekrar degerlendiririz tabii.

Potansiyelin 145'in ustune cikmasi icin bence skora cok daha etki edebilen bir oyuncu olmasi faydali olur. Simdiye kadar yaklasik 4.5 macta bir gol atmis veya asist yapmis.

Ama ondan genc olan Oguzhan'in simdiye kadar 2 macta bir skora etkisi var.
Yine daha genc olan Emrah Bassan'in da 2 macta bir skora etkisi var.
Yusuf Erdogan'in 3 macta bir skora etkisi var.

Arda, Alper'in yasinda 1.5 macta bir skora etki ediyordu.

Yani dikine gitmek tabii onemli fakat bunu cesitlendiremezse o cabuklugunu kaybetmeye basladiginda (yani 2-3 yil sonra) nasil bir Alper olacak acaba? Potansiyeli degerlendirirken bunu da goz onunde bulundurmak lazim degil mi?

Sonucta CA (veya tabii cikabilecegi en yuksek CA olan PA) bir oyuncunun ne kadar cok silaha sahip oldugunun bir gostergesi.