@ABOOO

Alex pozisyonundaki bir futbolcuya ihtiyaç yok ancak orta alanda Alex gibi yaratıcı bir futbolcuya ihtiyaç var bence.

Yalnız bu oyuncular 3-4 ay takımdan ayrı kalmadı ki? Fenerbahçe'de sakatlanan futbolcuların maksimum sakatlanma süresi ne kadar? En fazla 2-3 hafta diye biliyorum, basında öyle çıkıyor çünkü. Şuan takımda Alves ve Webo dışında eksik bir futbolcu yoktu, takımdan da çok fazla uzak kalmadılar. Profesyonel derecede oynayan bir futbolcu için 2-3 hafta takımdan ayrı kalmak çok büyütülecek bir durum değil. Çünkü üst liglerde uzun süreli sakatlıkların ardından çok çabuk toparlanan bir çok oyuncu var. Zaten böyle olmak zorunda, oynadığı takımlar onun sakatlık nazısını çekmek zorunda değil çok çalışıp formayı tekrar alması gerekiyor oyuncunun.

Ben ilk yarıya kıyasla Fenerbahçe'de düşüş görüyorum. Bugün Gençlerbirliği gibi 1 puana razı ve kapanan bir futbolla sahaya çıkan ve topun kontrolü tamamen Fenerbahçe'ye geçmesi normal, geçmeli de zaten. Mevcut ortasahası, kadro kalitesi ve oyuncuların baskısıyla çok kolay bir şekilde kontrolü eline geçirdi Fenerbahçe. Ancak bir takım şampiyon olmak istiyorsa, ceza sahası çizgisine girdiğinde net pozisyonlar elde ederek o pozisyonları gole çevirmekten geçer. Zaten bundan önce şampiyon olan tüm takımlar bunu yaptı. 2012'de ki Galatasaray, 2011'de ki Bursaspor, 3 yıl önce şampiyon olan Fenerbahçe ve Avrupa'da şampiyonluk yaşamış tüm takımlar. Benim ikinci yarıdaki Fenerbahçe'de gördüğüm kadarıyla bu özelliğini kaybetmiş. Bir şekilde golü buluyor elbet ama bunu bir kaç maçta yapsa diğer maçlarda yapamıyor.

Dediğin gibi de olabilir, şuanda ben gördüklerimi yazıyorum. İlerleyen maçlarda sakatlıktan çıkan oyuncuların form tutması ve sakatlıktan dönecek futbolcular takıma katılmasından sonra izleyip nasıl maçlar oynanacağını hep birlikte görmüş olacağız. Şuan sadece varsayım ve görülen şeyler üzerinde konuşabiliriz.