Sayfa 472 / 483 İlkİlk ... 372422462470471472473474482 ... SonSon
14,131 ile 14,160 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Bu haberi ilk olarak duyuran site, superfb. Bu site sporx'e bağlı. Sporx'in başında Tahir kum var. Tahir Kum, tapelerde Şekip Mosturoğlu'ndan talimat alarak Emenike için yalan haber yaptıran şahıs.

Söz konusu haberi patlatan ntvspor, sahibi Ferit Şahenk, Sow transferine finansör olacak kadar Fenerbahçe'li.

Doğrudan ne Aziz Yıldırım, ne de başkası suçlanamaz. Birisi suç duyurusunda bulunur, SPK'da haberin yayınlandığı ve yalanladığı zaman diliminde ki hisselerin daha doğrusu büyük miktardaki alım - satımın kimin tarafından yapıldığını belirleyip, açıklarsa işin gerçeği öğrenilir. Yoksa bu şekilde mide bulandırdığı ile kalıyor. Kaldı ki buna benzer şeyler daha önce de oldu. Sanki ceza ertelenmiş gibi sezon başında Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde denildi, hisseler uçtu, sonra işin aslı başka çıktı.
    Yorumlarına katılıyorum. Kısa dönemde iyi para kazanmaya çalışıyorlar, incelemer sonucu gerçekler ortaya çıkar.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by ..JoaQuiN.. View Post
    buda mı tesadüf
    emin degilim ama sanirim o tahviller fenerli isadamlari tarafindan satin alindi. hurriyet gazetesinde de haber fedakar fenerli isadamlari seklinde yayimlanmisti. konu hakkinda detayi bilen varsa belki bizi aydinlatabilir. ben oyle biliyorum sahsen. iclerinde ali koc, mahmut uslu ve acun gibi isimler var.

Tahvilleri satın alan kişiler ; Ferit Şahenk ( NTV'nin ve Doğuş grubu Sahibi ) Ali Koç, Nihat Özdemir.Benim bildiğim bu üç kişi.

Bu Haber İlk olarak SüperFB.Com denen sitede yayınlandı buradan Sporx SüperFB.com'u kaynak göstererek yayınladı.(HAlbuki iki site de Tahir Kum'un, Herangi bir durumda Ceza gelmemesi için SüperFB.Com'dan yayınlandı haberr ) NTV ise TV'de, Twitter'da, Ntvspor.com'da haberi girerek borsa da hisselerin yükselmesini sağladı..Bu sayede Tahvil alan işadamları Yatırdıkları parayı 1 günde çıkartttılar...Belki de daha Fazlasını..

Fener dünkü fiyat 29.60 TL İSLEM HACMİ 1.800 bin Bugun alış fiyatı 31.70.

ve Böyle bir vurgunn olduktan 1 2 saat sonra da fenerbahçenin Kap'a yaptığı açıklama zaten herşeyi açıkca ortaya koyuyor..Borsa'dan hiç birşey Anlamayan İnsan bile işlerin nasıl yürüdüğünü çözmüştür.

Burada iş SPK'ya düşüyor.SPK araştırma yaparsa fenerbahçe büyük ceza alır bana göre.ama tabi YAPARSA..

Manipülasyona açık hisse senetleri hem klübe hem yatırımcıya uzun vadede atılan en buyuk kazıktır. Bkz ;

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Vergi konusu ise ayrı komedi, veriyorsan kural olduğu için veriyorsun, iki de bir şovunu yapmak için değil. Kimisi şampiyonlukla, kupayla övünür, kimisi de ödediği vergiyle.
    Kuralsa sen de ver sen de övün. Kupa şampiyonluk ve vergiyi kıyaslıcak kadar sığ bi yorumu beklemezdim genelde yazdiklarin tartisilmaya değer şeyler oluyor çünkü bu saçma olmuş.

Borsadan anlamam yapilmissa yanlış. Yapılmışsa cezası verilsin. Ama vergi kaciranlarada cezalari verilsin.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Ne günler yaşıyoruz. ROK bile 3 Temmuz iftiraymış dedi...

http://www.youtube.com/watch?v=umQy2oWdT9s
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Kuralsa sen de ver sen de övün. Kupa şampiyonluk ve vergiyi kıyaslıcak kadar sığ bi yorumu beklemezdim genelde yazdiklarin tartisilmaya değer şeyler oluyor çünkü bu saçma olmuş.

Borsadan anlamam yapilmissa yanlış. Yapılmışsa cezası verilsin. Ama vergi kaciranlarada cezalari verilsin.
    Kuralsa yaparsan normal, yapmazsan cezası olur. Bu iddiaların doğruluğu bile meçhul zaten, zamanında ekonomi bakanı yalanlamıştı mesela. Vermeyen kısmında kesinlik yok yani. Verdiğini söyleyen kesim ise her fırsatta bunu övüyor. Ben de biliyorum şampiyonluk ile verginin normal şartlarda alakasız iki şey olduğunu. Kastettiğim şey, şampiyon olunamadığı için bu konuda ısrarla gönderme yapıldığı idi, daha net söylemek gerekirse, Fenerbahçe sportif açıdan daha iyi konumda olsaydı kimse bu kadar önemsemezdi vergiyi. Benim düşüncem bu şekilde. Onun dışında, "genel olarak" yaptığın yorum için teşekkür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Bu sorusturmadan sonra borsada cok buyuk paralar kazananlar oldu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Tahvilleri satın alan kişiler ; Ferit Şahenk ( NTV'nin ve Doğuş grubu Sahibi ) Ali Koç, Nihat Özdemir.Benim bildiğim bu üç kişi.

Bu Haber İlk olarak SüperFB.Com denen sitede yayınlandı buradan Sporx SüperFB.com'u kaynak göstererek yayınladı.(HAlbuki iki site de Tahir Kum'un, Herangi bir durumda Ceza gelmemesi için SüperFB.Com'dan yayınlandı haberr ) NTV ise TV'de, Twitter'da, Ntvspor.com'da haberi girerek borsa da hisselerin yükselmesini sağladı..Bu sayede Tahvil alan işadamları Yatırdıkları parayı 1 günde çıkartttılar...Belki de daha Fazlasını..

Fener dünkü fiyat 29.60 TL İSLEM HACMİ 1.800 bin Bugun alış fiyatı 31.70.

ve Böyle bir vurgunn olduktan 1 2 saat sonra da fenerbahçenin Kap'a yaptığı açıklama zaten herşeyi açıkca ortaya koyuyor..Borsa'dan hiç birşey Anlamayan İnsan bile işlerin nasıl yürüdüğünü çözmüştür.

Burada iş SPK'ya düşüyor.SPK araştırma yaparsa fenerbahçe büyük ceza alır bana göre.ama tabi YAPARSA..

Manipülasyona açık hisse senetleri hem klübe hem yatırımcıya uzun vadede atılan en buyuk kazıktır. Bkz ;
    Bir gazeteci yalan haber yaptı diye Fenerbahçe'ye ceza meza veremezsin.

Ayrıca tahvil bir borçlanma aracıdır ve faizi ile geri ödemesi yapılır. Sanki hibe ediliyor da para bir yerden hibeyi çıkartıyorlarmış gibi konuşuyorsunuz.

Bu kadar mantıksız bir açıklama duymadım hayatımda.

Tahvil alanların bir operasyonu olduğunu iddia ediyorsanız bile Fenerbahçe ile zerre kadar alakası yok.

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Tahvil alma işinin borsadaki Fenerbahçe'nin hisseleriyle alakası yok. Tahvil hisse senedi demek değil. O yüzden Fenerbahçe'nin hisselerinin artmasıyla olayın bir alakası yok. (Benm bildiğim böyle) Hadi onu geçtim, bu haberi çıkaranların, hisse senedi alanların vs Fenerbahçe ile alakasını gösteremiyorsun. Bir tahvildir tutturmuşsun.
    Nasıl komplo teorisi uydururuz diye bir çaba var. Gerçekten bu saçmalığa inananlar ve bilerek zarar vermek için kamuoyu beklentisi yaratmaya çalışanlar diye ikiye ayrılıyor ne yazık ki insanlar.

Teknik olarak Fenerbahçe hiç bir şekilde böyle bir iddianın hiç bir kanadından değil ama amaç hedef saptırarak Fenerbahçe kirlidir, suçludur algısı yaratarak her suçu üstüne yıkmaya çalışmak için kamuoyu oluşturmaktan başka bir değil. Algı kirliliği hedefini kimse yemiyor.

Bu ÖYM'ler ortaya çıktığından beri kanıtlar, bulgular olmadan keyfi yorumlar ile, varsayımlar ile yargılamaya bayılıyoruz, bayılıyoruz.

Suçlu = Masum olduğu aksi kanıtlamayacak şekilde kesin kanıtlar ile yargılanan kişi ya da kurumlardır.

buda mı tesadüf
    Tesadüf olan nedir? SPK'nın şartlı onay verdiği tahvil için bildirim bir zorunluluk. Önce kanunları, tüzükleri tekrar okumanız gerektiğini belirtmek zorundayım.

Quote Originally Posted by byariff View Post
    isine gelmeyince nasilda gormezden geliyorsun

+

25 dakikada 200 milyon TL topladı

3 Temmuz operasyonunun hemen sonrasında sarı lacivertli kulüp ekonomik sıkıntı yaşamamak adına Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak "Tahvil ihracı" gerçekleştirmek istediğini açıklamıştı. Sarı lacivertliler böylece yatırımcıdan 100 milyon TL toplayacaktı.

Bu 100 milyon TL'yi de 2 yıl sonra (Devlet faizinin yüzde 3 fazlasıyla) yatırımcıya iade edecekti. SPK bu ihraca izin verdi. Ve Fenerbahçe küçük - büyük yatırımcıdan 100 milyon TL topladı. 10 bin liralık tahvil alan da oldu, 1 milyon liralık da.
    O borçlanmanın vadesi 4 Mart tarihinde dolacak, Fenerbahçe 100 milyon lira ve faizini yatırımcıya ödeyecekti. Bunun için de bir kez daha SPK'ya başvurdu. Bu kez 200 milyon TL tahvil ihraç etmek istiyordu.

Ancak SPK bu kez izin vermedi. "Hayır" dedi Fenerbahçe'ye. "Tek bir şartla izin veririm, bu tahvilleri küçük yatırımcıya değil, nitelikli yatırımcıya satarsanız."

2 yıl sonrası için parasını riske eder miydi insanlar... Üstelik sorun sadece bu da değildi. Zaman daralıyordu. 200 milyon TL'lik tahvil alacağını Denizbank'a garanti etmesi gerekiyordu yatırımcıların.

Bu noktada Başkan Aziz Yıldırım devreye girdi. Telefonla tam 25 dakikalık temasları sonunda Fenerbahçeli pek çok isimden garanti aldı. Kimileri 1 milyon, kimileri de 5 milyon TL'lik tahvil almayı kabul etti. Böylece Aziz Yıldırım 200 milyon TL'lik parayı topladı ve SPK'da borçlanmaya izin verdi.

Fenerbahçe tahvillerinden alan isimlerin başında yine Ali Koç geliyor. Koç'un yanısıra tahvil satan isimlerin bazıları şöyle: Nihat Özdemir, Ferit Şahenk, Acun Ilıcalı, Abdullah Kiğılı. Bu isimlerin ne kadarlık alım yaptığı ise belirtilmiyor.

http://spor.haber7.com/fenerbahce/ha...yon-tl-topladi
    Bu manipülasyon değil.

SPK 200M'luk tahvil için banka teminatı ve bankanın satışa sunması ile yatırımcıya satacaksın ya da 100M'luk benim kabul ettiğim nitelikli yatırımcıya satacaksın dedi. Nitelikli yatırımcının da kuralı var, belli bir miktar (rakamı hatırlamıyorum ama oldukça yüksekti) varlığı bulunan kişi ya da kurumlar demek.

Fenerbahçe ikinci yolu tercih etti ve tahvil alan kişiler için listeyi SPK'ya yolladı ve onaylandı.

Tahvil gibi borçlanma araçları zaten banka yolu ile sunulur. Banka teminatı başka bir konu, ayrıca birinci yolda bankanın da komisyonu olacaktı. Faiz artacaktı.

Bunu manipülasyona nasıl bağlayabiliyoruz? Hiç bir alakası yok. Doğruda SPK'nın getirdiği yeni tüzüğe bağlı karar verme yetkisinden ortaya çıkan işlem kararı.

Aziz Yıldırım istediği kişiyi arayarak tahvil al diyebilir. Hukuken bu suç değil. Bankaların size kredi verelim demesi suç değil ise bu da suç değil.
    Last edited by Cengo : 05.Mart.2014 at 06:45
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a tekrar ceza vermeyeceklerini, Fenerbahçe yeniden yargılanıp aklansa bile cezanın kalkmayacağını belirtti. Kısaca herşeyin polis fezlekesine göre gerçekleştiği gözüküyor.

UEFA, TFF'ye bir yaptırımda uygulamayacak, federasyonlar özerktir dedi. Başka ülkelerde de buna benzer olaylar olduğunu ve UEFA'nın karışmadığını belirtti. Kısaca TFF'de bir baskı olmayacak.

TFF'de kapadığı bir dosyayı yasal olarak tekrar açmayacağı için orada da bu süreç bitti.

Kısaca şike süreci bana göre tamamen artık bitmiştir. Bundan sonra eğer yeniden yargılama olursa sadece bireylerin özgürlükleri için olacaktır.

Bu olaylar için ise yorumum şu; artık hiç kimsenin aynı fikre sahip olmadığı bir süreç yaşandı. Bu da ne yazık ki ülkemizin olduğu durumdan kaynaklanıyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

sen oyle zannet uefa oyle demedi ki dediyse hadi dedi diyelim kaynak uefa resmi kaynagin varmi ?

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

ulusal basinda yer alan haberden alintilamis arkadas.

MUSTAFA ANIKLI / SKORER

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği "Futbolda Disiplin Süreçleri ve Karar Mekanizmaları" konferansı, dün Kadir Has Kampüsü'nde başladı. İlk gün kürsüye çıkan UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Pedro Tomas Marquez ve UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Emilio Garcia Silvero, UEFA'nın ne yeni bir ceza vereceğini, ne de cezanın azalmasının gündemde olduğunu dile getirdi.

"UEFA Disiplin ve Tahkim süreci"ni anlatan Marquez, soru-cevap bölümünde, "Türk yargısı, şike dosyasıyla ilgili yeniden yargılama yapılmasına karar verirse siz de Fenerbahçe'ye verilen iki yıllık cezayı yeniden değerlendirir misiniz?" sorusuna, Tahkim Kurulu Başkanı, "Biz varsayımla hareket etmeyiz. Bu durum, UEFA'nın kararını etkilemez. Çünkü bu bizim inancımız. Benim görüşüm, yüksek mahkeme kararını vermiştir, biz de cezai kısmını bitirmişizdir. Dosya da kapanmıştır" dedi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by byariff View Post
    sen oyle zannet uefa oyle demedi ki dediyse hadi dedi diyelim kaynak uefa resmi kaynagin varmi ?
    Yukarıda arkadaş paylaşmış. Boşuna ümitlenmeyin birilerin özel sipariş üzerine hazırlattığı dosyalar ile 100 yılı aşmış çınarı kimse kirletemez.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

yakinda gorecegiz daha resmi birsey yok.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Ne zaman boyle haberler cikti herzaman ardina kotu seyler oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Bu yalnız sahte bir gündem değil ki. kanlı canlı adam gelmiş, kadir has da soru cevap yapılırken fikir belirtmiş. Çok somut, göz önünde bir gelişme. Haliyle de haber yapılmış. Konuşan da uefa tahkim kurulu başkanı. Gayet de ciddi bir seminer. Öncekilerle pek bir alakası yok. hacıosmanoglunun spekulatif laflarına mi inanayım, ilk ağızdan söylenenlere mi?

Nesil
    2006

UEFA'dan başkan geliyor açıklama yapıyor. Seneyede yokuz Avrupa'da. Bir yılımız daha boşuna çalındı. Ondan sonra kimseler tutamaz bizi...

Kupa hayalide kurmayın alın terimizle alınan kupa, çay veya içki sohbetlerinde geri alınamaz.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Twitterda adamin dediklerini 10 kisi yazmis, hepsinden baska baska anlamlar cikabilir.

Bu haberde gazetecinin kendi yorumu.

Kupa hayali felan kurdugumuz yok en azindan benim yok, su surec sonunda cikan sonuctan gayet memnunum. Bukadari bana yeterliydi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Dosya şuan Yargıtay'da karar düzeltme aşamasında olduğu için kararın kesinleşmesi erteleniyor. TMK'nın kaldırılmasıyla dava görevsiz mahkemede görülmüş olduğu için Yargıtay şimdi dosyayı görevli mahkemeye(Ağır ceza mahkemesine) gönderecek ve yargılama yeniden başlayacak. Bu tahmini Mayısta falan olur. Mahkeme işi hızlı yürütüp karar verirse ve karar Fenerbahçe adına olumlu olursa gelecek sezon için belki avrupa yolu açılır. Ama tabii bu işlerin çok hızlı ilerlemesi lazım ama çok zor şuanki sistemde.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Bugün yayınlanan Gezi Parkı ile ilgili ses kaydını dinlediniz mi? Fikret Orman hakkında neler söylüyorlar. Sonra da biz kalkıp siyasetin ne işi olur futbolla demeye devam edelim. Böyle birşey olamaz seviyesizler ne biçim küfür ediyorlar.

Aynen mwaru biraz once dinledim. İnsanlığı kaybetmiş bunlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

ses kaydının linki var mı?
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

https://www.youtube.com/watch?v=PYiwI3zg-Og

sanırım bu. Bende maç bitince dinleyeceğim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ralph View Post
    https://www.youtube.com/watch?v=PYiwI3zg-Og

sanırım bu. Bende maç bitince dinleyeceğim.
    Maç biter bitmez dinledim. Fikret Orman'a ne küfürler edilmiş vay vay vay Ama futbolumuzda kesinlikle siyaset yok biz sallıyoruz canım

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Fikret Orman da dik duramamış anladığım kadarıyla.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Fikret Orman da dik duramamış anladığım kadarıyla.
    Öyle fakat kim duruyor ki ? hepsi çıkarlarını korumaya çalışıyor. Yarın Fikret Orman sert bi cevap verirse çok iyi olur.

Aziz efendi de artık politika yapmayı bırakıp ya herru ya merru demeli. Başbakan'a yanaşmayı bıraksın ki samimiyetine güvenelim.

Bu arada Aziz başkan kendi ile ilgili çıkan ses kayıtları hakkında birşey söyledi mi ? ben kaçırmış olabilirim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Hayır, bir açıklaması olmadı.

Dik duramamış derken, kaldırırım ben o açıklamayı demesi.

Aziz Yıldırım'ın da hükümetle beraber olma çabalarına aşırı sinir oluyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Burada Fikret Orman'ın yapabileceği bir şey yok. Karşısında öyle biri varken koca kulübü ateşe atamaz. Elbette kulübün çıkarları için her şeyi yapacaktır. Asıl garip olan şey, başbakanın bu şekilde derin devlet tarzındaki tehditvari, diktatörümsü tutumudur. Mafya mısın başbakan mısın arkadaş nesin sen? Zaten bu tür olayların olduğunu hepimiz biliyorduk ama ispatı yoktu resmi olarak. Alın işte ortalarda bir sürü rezilliklerini gösteren tapeler var. Ama ne yazıkki şu suç teşkil eden tapenin bile AKP'ye karşı hiç bir tehdit ediciliği olmayacak.

Nesil
    2006

https://www.change.org/tr/kampanyalar/adaletefeneryak

Adalet'e Fener Yak ile yeniden yargılama için destek olabilirsiniz. Suçlu bile olsak eşit şartlarda yargılanmak ve adalet aramak en büyük hakkımız. Taraflı tarafsız herkesin buna destek vereceğine inanıyorum.

http://youtu.be/8-UBfZj-wxI
    Last edited by Universal : 16.Mart.2014 at 16:32

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Ben bu ses kaydının şike konusu ile alakasını anlayamadım?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Futbolun içine siyaset bu kadar girdiyse şike soruşturmasında iddia edilen siyasi çekişmelerin doğruluğu büyük güç kazanıyor yani...

Mesaj Yetkileri