Bu versionda Galatasaray'a guzel bir taktik yaptim iyi isliyor. Ligde 10da 10 gidiyorum. Fakat FM14 ciktigi gunden beri Galatasaray kariyerinden baska kariyer yapmadim dogru duzgun. Lpool ile yapiyim dedim demez olaydim, ne yaptim ne ettim taktik maktik otutturamadim yahu. Deneme amacli indirdigim taktikleri denedim(14.3 icin özellikle) onlar bile patliyor. Ya Lpool acayip kötu bu oyunda yada taktik olayi cok cok cok zor yeni versionda. Galatasaray'a nasil tutturduysam ilk taktikte takim 10 da 10 ne guzel.
Evet. Taktikde bir sorun var. Zor olmasını istiyorum. Açıkçası. Sonra zevksız oluyor. hep 1 oluyorsun. tatı çıkmıyor. Yeni oyunda sponsorlar menejar secse güzel olmaz mi ?
Fenerbahçe ile oynuyorum. Liglerin başlamasına 1 hafta var. 5 sakatım var. Hepsi Türk oyuncu ve aynı DR ve DC çökmüş durumda. Oyun bunu özellikle yapıyor heralde. Oyunda sakatlık sorunu yaşamamak için aynı mevkiden oynayabilecek kalitede olan 5 oyuncu falan olması gerekiyor.
Sakatlık sorunu baş göstermeye başladığında antrenman ayarlarından antrenman ağırlığını maç antrenmanına kaydırıp genel antrenmanı da kondisyondan takım uyumuna çevirdim ama yine de sakatlıklar peşisıra geldi. Sakatlık sorunu yaşamamak için ne yapmam gerekiyor? Mantıklı bir yorum bekliyorum?
Herşey düzeltilmişde şu sakatlıklar hala aynı iki sağbekim de aynı maçta sakatlandı 4 hafta kimi oynatıcam ben orda
malatyAdana!
Süper kupa maçında Fenerbahçe'de 7-8 sakat cezalı vardıKalede Anıl diye biri vardı falan rahatlıkla yendim. Garip geldi.
Tarih Eylül 2013, sakatlıklar konusunda oyundaki bilgilerimi paylaşayım.
Türkiye liginde 1 takım 10 sakat ve üstü. Toplamda da 8 takım 5 sakat ve üstü.
İtalya liginde 2 takım 10 sakat ve üstü. Toplamda da 16 takım 5 sakat ve üstü.
Fransa liginde 2 takım 10 sakat ve üstü. 5 sakattan az sakatı olan tek takım var.
Almanya liginde 4 takım 5 sakat ve üstü.
İngiltere liginde 4 takım 5 sakat ve üstü.
Yunan liginde 4 takım 5 sakat ve üstü.
Hollanda liginde 5 takım 5 sakat ve üstü.
Portekiz liginde 6 takım 5 sakat ve üstü.
Rusya liginde 7 takım 5 sakat ve üstü.
İspanya liginde 7 takım 5 sakat ve üstü.
Ukrayna liginde 10 takım 5 sakat ve üstü.
Normal olup olmamasını sizin yorumunuza bırakıyorum, gerçek hayattaki sakatlık istatistiklerini bilmiyorum çünkü![]()
Last edited by Gncl1905 : 05.Mart.2014 at 14:13
bununla ilgili istatistikleri araştırmıştım. eğer yanlış hatırlamıyorsam o rakamları, bu sakatlıklar çok normal.. 4-5 civarı sakat çok çok iyi kabul ediliyor.
hatta geçen günlerde ersun yanal da bununla ilgil bi istatistik paylaştı tüm forvetleri sakatlanınca. fenerbahçe'nin sezon ortalaması 4,5 imiş ki bu mükemmelmiş. tek sıkıntı şu an tüm forvetlerimizin sakat olması falan dedi.. yani bi ligin ortalaması 6 civarı falan ise bu makul. türkiye gibi sert bi ligde daha da yüksek olması mümkün..
edit:
http://www.physioroom.com/news/engli...jury_table.php
şu anki sakat listesi.. ortalama 4.. tabi kadroda 25er futbolcu var. yani her 6 oyuncudan 1i sakat.. 7 takımın 5 ve üstü sakat oyuncusu var.
biraz daha baktım. büyük liglerde ortalama 4 civarında. genelde 1-2 takım oldukça fazla (7-8-9) sakat oyuncusu var. 4-5 takımın 5-6 civarı.. bu şekilde bi dağılım söz konusu...
Last edited by serwan : 05.Mart.2014 at 15:26
Oyuncuların sakatlığa eğilimi de bu konuda bu durumu tetikliyor. Eğilimi ortalama ve yüksek olan bir oyuncunun sakatlanma riski mevcut oynayışta oldukça yüksek. Tam bir denge hala söz konusu değil.
...
Bu son update in kayıtlı oyun editörünü bulabilen var mı ? veya çıktımı ücretsiz olanından
Peki bu güncelleme son güncelleme mi? Tekrar hataları düzeltmek için çıkarırlar mı bi şeyler?
turksportal...
Arkadaşlar sırf oyun düzelsin diye 2-3 aydır oynamıyorum şimdi tekrar başlamak istiyorumda oyunda fikstür sorunu giderildimi? en nefret ettiğim hataydı 2 günde bir maça çıkıyordum
Arkadaşlar bende iyi yönlerinden bahsetmek istiyorum Galatasaray'ı aldım.Harika pas yapıyoruz kanatlardan da takım çok iyi geliyor özellikle bu update de bu pas organizasyonu çok hoşuma gitti![]()
Ilerde pres yapsak baska, geride karsilasak baska.
Oyunda "clean sheet" kavrami kalmamis. Gelen giden gol atiyor.
Defansi onde kursan, ilerde pres yapsan rakip kim olursa defansin arkasina deli toplar atiliyor. Defansindaki oyuncu istedigin kadar kaliteli olsun, toplarin 50%'ne kafa ile mudahele edemiyor. Daha dogrusu etmeye calisiyor ama sacma bir sekilde rakibe asist yapiyor.
hadi
Defansi geride kuralim dedik, butun herkesi topun arkasina alalim dedik. Kendi yari sahamizda mudahele edelim topu kazanalim. Buda olmuyor, rakip ortadan gelemiyorsa kanattan bekleri ilk once kanattaki adami geciyor, sonra DMC'deki adami ve en sonda bekteki adami gecip ortayi yapiyor. Orta ise herzamanki gibi stoperlerimizin topu karsiliyamamasiyla herzaman rakibin ayagina dusuyor.
Yedigimizden fazla atalim anlayisi yaratma cabasina girdim yine olmadi.
Oyunu ilk ciktiginda aldik, ozamanda begenmemistik ama iyi kotu bir taktik oturttuk ve oyunu oynamaya devam ettik (herzaman kendi taktigimle oynarim). Yeni gunceleme ile oyun iyice biktirdi bizi.
Caykur Rize - Galatasaray macinda hani nerede oyuncu kalitesi farki?
Veya Fenerbahce - Fethiyespor macinda?
Bucaspor - Besiktas macinda?
Her sey oyuncu kalitesi farki olsa Bayern bosuna mi Guardiola'yi getirmek icin yirtindi? Chelsea Mourinho'yu geri getirmek icin ugrasti vs. vs.
Benim anlamadigim, nasil olur da 66. dakikada gol yedikten sonra "yahu ne oluyor, neden macta simdiye kadar hic bir varlik gosteremeyen Schalke bana karsi gol buldu?" sorusunu sormazsiniz. Ve tabii buna gore hamle yapmazsiniz. Hamle yaptiysaniz da belli ki hamle ters tepmis.
Bence bu 0-4'ten, 4-4 olan mactaki en buyuk hata muhtemelen mac 4-4 olduktan sonra Schalke'nin normal taktigine geri donerek oyunun dengelenmesine izin vermis olmasi. Yani Schalke bir acigini yakalamis ve 4 tane gol bulmus ama buna ragmen goller birden kesilmis. Benim beklentim Schalke'nin bunu devam ettirmesi ve gol atmaya devam etmesi olur. Ama oyunda yapay zeka bunu yapmiyor. Hemen skor iyidir, normal oyunumuza donelim diyor. Tabii bu baska bir mesele.
Oyuncu ozelliklerinin anlami var. Ancak bu demek degil ki bu oyuncularla ne kadar kotu hamleler yaparsaniz yapin basarili olacaksiniz. Imzamdaki taktik rehberini tavsiye ederim. Veya taktikle cok ugrasmamak icin FM'i Klasik modda oynamayi.Benim ortalama bir futbol simülasyon oyunundan beklentim, kafamdaki oyun mentalitesini uygulatabilmek ve bunları doğru oyuncuları bularak yapmak. Football Manager giderek bu tarz bir oyun olmaktan uzaklaşıyor. Oyun kurgunuzu istediğiniz kadar doğru kurmuş olun, istediğiniz kadar o kurguya uygun oyuncuları seçmiş olun, maç motorunun açıklarını çözebildiğiniz kadar başarılısınız oyunda. Oyuncu özelliklerinin hiçbir anlamı olmaması ayrı bir skandal. FM ile ilgili duyumuma göre her oyuncu özelliğinin oyuna etki katsayısı gibi birşey varmış. Ne kadar doğru bilemiyorum ama böyle birşey varsa bu tam bir fiyasko.
FM ile ilgili duyumun da yanlis. Ozellikler mac motoruna oldugu gibi etki ediyor. Ama tabii bu ozelliklerin mac motoruna yansimasini etkileyen bir cok gizli ozellik de var. Oyuncunun kisiligi, surekliligi vs.
Peki. Dusuncelerine saygi duyuyorum.Ben mühendislik okuyan biriyim. Programlama işinin ne kadar zor olduğunu da biliyorum dolayısıyla. Hele ki birçok farklı dinamiği olan futbol simülasyon oyununu yazmak kat be kat zordur muhakkak ancak her sene bunu bahane ederek fiyasko bir oyun çıkarmaktansa, 2 yıl, 3 yıl veya ne kadar gerekiyorsa, oyunu çıkarmaya ara verip oldukça uzun bir sürede çok daha başarılı bir maç motoru ve oyun yaratılabileceğini düşünüyorum. Oyuncuların buna itiraz edeceğini de sanmıyorum çünkü göründüğü üzere oyunu beğenen tek bir kişi yok piyasada. Bu kadar insanın bu kadar rezalet bir menejerlik oyuncusu olma ihtimali bir maçta 8 şutun direkten dönme ihtimalinden daha düşük bana kalırsa o yüzden lafı siz bilmiyorsunuza getirmek yaratıcı ve geçerli bir çözüm yolu da değil gibi görünüyor. Siz muhtemelen SI ile doğrudan veya dolaylı yoldan iletişim kurma yetkisi olan birisiniz. Oyuncular ispatlarla kendi forumlarında bu saçmalıkları dile getirdiklerinde adeta iplenmeyip üstüne azar çekip açtıkları başlığı kapatıyorlar. Oyunun eksiğini söylemek suç konumuna gelmiş durumda. Bunları sizden duymaları durumu değiştirir mi bilemem ama muhtemelen bizim söylemeye "çalışmamızdan" daha etkili olacaktır. Zaten müdahale etmezlerse giderek müşterilerini kaybedecekler ve ben de bu doğrultuda oyunu orjinal almayı düşünen herkesi kararından döndürüp almamaları konusunda elimden geleni ardıma koymayacağım.
Benimki arka sayfalarda kaynadıbiraz daha katarak sorayım:
- Improved goalkeeper save AI
- Improved keeper reactions in some situations
- Improved keeper positioning when narrowing angle
- Fine-tuned shot and pass accuracy
Penaltıların gol olma ihtimali yüksek bu yamada diye yazmışsın. Bu yamada penaltılarla ilgili olabilecek maç motoru yenilikleri (veya iyileştirmeleri) üsttekiler. Şöyle bir bakınca senin yazdığının tersi olması lazım diye mantık kuruyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Her maç en az 3-4 tane top direkten dönüyor, kaleciler zaten Wakabayashi gibi. Her sene giderek daha da kötü bir hal alıyor oyun malesef.
Her maç kornerden en az iki gol yiyorum bu ne saçmalık.
Mac motoru asagi yukari soyle gelisiyor. Tabii cok basitlestirerek yaziyorum.
Adim 1: Mac motorunda sorun olan bir sey belirlenir. Ornegin vasat dripling becerisi olan kanat oyuncularinin fazla dripling yapmasi.
Cozum 1: Kanat oyuncularinin dripling yapmasi azaltilir. Eger yamanin cikmasina uzun sure varsa, oyuncularin pozisyon almasini daha dogru kodlayarak yapilir bu.
Adim 2: Kanat oyunculari daha az dripling yapmaya baslayinca, gol sayisi azalir.
Cozum 2: Eger yamanin cikmasina zaman varsa hucumda oyuncularin biraz daha hareketli olmasi, markajdan daha fazla bos alana kacmalarini ve daha hizli pas trafigi yapmalarini saglayacak kodlama yapilir ve oyun bu acidan gelistirilir.
Adim 3: Oyunda gerceklesen pozisyon/gol sayisi yeterliyse, ustunde daha fazla ugrasilmaz. Ama gol sayisi yeterli degilse (ki genelde yeterli olmaz), test etmeye ve gol sayisini arttirabilecek eksiklerin aranmasina devam edilir. Hucumdaki oyuncularin hareketliligine bakilmaya devam edilir. Kanattan yeterince orta yapiliyor mu? Veya gol olmamasinin nedeni savunmacilarin geriden oyun kurarken kolay top kaybetmesi mi? Veya orta saha oyuncularinin paslari olmasi gerektiginden fazla basit mi? vs. vs.
Cozum 3: Bu farkli senaryolarin hepsi dusunulur ve yamanin cikmasina eger zaman varsa bunlar teker teker duzeltilmeye calisilir. Fakat yamanin cikmasina kisa bir sure kaldiysa daha basit cozumlerle sorun asilir. Mesela oyuncularin sutlarinin biraz daha isabetli olmasi saglanir ki en azindan maclarin skorlari gercekci olsun. Tabii boyle bir hamlenin yan etkilerinden birisi de penaltilarin daha fazla isabetli olmasi.
Ben mac motoru uzerindeki calismayi soguk bir gecede henuz orulmesi bitmemis ufak bir battaniye ile uyumaya benzetiyorum. Omuzlarin usuyunce yukari cekiyorsun, ayaklar disarida kaliyor. Ayaklarin usuyunce asagiya cekiyorsun omuzlarin disarida kaliyor.
Gunduzleri battaniye orulmeye devam ediliyor ve gittikce buyuyor. Ancak vucut buyuk (futbol basit bir oyun degil) ve buyumeye devam ediyor (surekli yeni oyun anlayislari, farkli dusunceler ortaya cikiyor). Bu nedenle de butun gununu battaniyeyi buyutmek icin harcasan da yetmiyor. Ama sonucta hic battaniyesiz yatmaktan iyidir.![]()
@perpetua
Yazdıkların daha önce yazdığın aşağıdaki mesajın bir açılımı olmuş gibi
Yazdıklarının çoğumuz için yorumlama açısından faydalı bilgiler içerdiğini düşünüyorum, cevap için teşekkür ederim.
Özet olarak şunu anlıyorum; maç motorunda örneğin "forvet oyuncularım yeterince şut çekmiyor/çekemiyor" tarzı bir problem algıladığımda ve bunun genel bir sorun olduğunu öğrendiğimde bunun oyuncularımın yetersizliği veya taktiksel tercih hatam olmadığını, daha çok maç motorundan kaynaklandığını anlıyorum. Sonrasında bu yazdıklarına benzer bir mantık kurarsam, ısrarla forvetlerime şut çektirmeye çalışmak yerine başka alternatiflere yani maç motorunun zayıf yönlerine odaklanmamın daha doğru olacağını görüyorum. Böyle bir durumda forvetimin ne bileyim daha geriye gelerek veya sağa sola açılarak oynamasını sağlayarak ondan başka açılardan (maç motorunun zayıflıklarından yararlanmama katkı sağlayacak şekilde) faydalanmaya çalışmak daha mantıklı olacakmış gibi görünüyor.
Ve buradan da şunu anlıyorum; bir arkadaş Ersun Yanal'ın oyun sistemini yansıtmak istediğini yazmıştı ancak bu her FM versiyonunda mümkün değil, o versiyondaki maç motorunun izin verdiği ölçülerde mümkün sadece. Ya da ne bileyim X takımın oyun sistemini yansıtmaya çalışıyoruz ve o takımın oyun sistemi kanatları kullanamaya dayalı. Ancak mevcut maç motorunda (atıyorum) kanat oyuncuları çok etkisiz kalıyor. Böyle bir durumda da o X takımın oyun sistemini yansıtmamız imkansız oluyor haksız mıyım?
Özetle; bizler taktik yaratırken öncelikle maç motorunu çözmek zorundayız. Güçlü ve zayıf yönlerini iyice anlamalıyız. Bunlara önlem almayı veya faydalanmayı öğrenmeliyiz ki iyi bir taktik yaratma ihtimalimiz artsın. Bu da oyunun simulasyon olmaktan çıktığı andır herhalde...
Peki diğer simulasyon oyunlarında neden aynı şikayetlerde bulunmuyoruz? Onlar çok mu hatasız yoksa örneğin gerçekte hiç uçak uçurmadığımız için bir uçuş simulasyonunda olan hataları farkedemiyor muyuz? Futbol deyince iyi kötü hepimiz oynamışızdır (maç motoru), tv'den veya stattan izlemişizdir (taktikler, istatistikler vs...), kulüp haberlerini takip etmişizdir (transferler vs...). Bu yüzden oyunda bunlarla ilgili gerçeğe uzak şeyler olduğunda bunu hemen farkedebiliyoruz.
Bence tek çare Football Manager'ı simulasyon değil arcade tarzı bir oyun olarak kabul etmek. O zaman şikayetlerimiz azalacaktır diye tahmin ediyorum.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Arcade oyun degil bence. Bence bu bir puzzla (bilmece cozme) oyunu. Mac icinde olup biteni analiz edip ona gore degisiklik yapmak, oyunun gidisatini kendi lehine degistirmeye calismak. Zaten teknik direktorlugun ruhunda da bu var. En azindan 90 dakikalik mac icinde.
Basarili olmak icin mac motorunun zaaflarindan faydalanmaya da gerek yok bence. Cunku basari goreceli bir kavram. Zayif kadron vardir ve ligde maksimum 30 puan toplayabilmeye yeter bu kadro. Sen bu 30 puani toplarsan basarilisindir bence.
Ama bir takimin kendi kalitesinin ustunde performans gosterebilmesi icin mac motorunun zaaflari kullanilabilir tabii. Bunun icin en guzel ornek de bir kac surum once herkesin yakindigi kornerden cok gol atma sorunu. Ama tabii bu kornerden cok gol atma sorununu cozmek kolay. Bu hatanin ortaya cikmasina neden olan kurguyu kullanmazsin ve bu artik sorun olmaz.
Teknik direktorlerin oyun sistemlerini yansitma meselesine gelince. Bence tipa tip aynisi olmasa da, yakin oyun tarzlarini oturtmak mumkun.
Portmouth kariyer actim sezona basladim simdi ama malesef kadromda 4 oyuncum sakat ilk 11 icin önemli oyuncularim ustelik sakatliklar gercektende cok abartili adam gibi bir cozum bulamadilar
İşte geldiğimiz son nokta. Rezillik dizboyu,bunlarla sınırlı kalsa iyi maç içindeh her maç en az 1 oyuncum ya darbe alıyor ya sakatlanıyor ya bişey oluyor bazen 2 oyuncu 3 oyuncuyu bile buluyor maç içinde sakatlıklar. Adam sakatlanıyor yerine aldıgım adam 1 dakka sonra oda sakatlanıyor 1 ay boyunca oynamadım şu oyunu güncellemeyi bekledim malesef bu oyun artık gözümde bir hiç seneyede para felan vermem bitti artık bu oyunu bu hale getiren adamlara yazıklar olsun oyundan soğuttunuz beni 5 kuruş etmez bu oyun artık.
malatyAdana!
Swensea ile kariyer yapıyorum. Michu sakatlandı 5 ay. Onun dışında ciddi sakatlık yaşamadım. Antrenmanlara çok yuklenmiyorum. Belki alakası vardır.
Maç motoruna gelince eskiye göre ciddi geliştirme var ama ciddi sorunlarda var. Bence eskiye göre iyi. En büyük problemim hali hazırda basılmış adama 2. Adamın basması. Hasstle kilometre da seçili değil. Takım lig içinde çok güçlü değil ve savunma güvenliği on planda bende. Bu tür alanını kaybetmeleri can sıkıyor. Ona rağmen şu anda ligde 8. Sıradayız.
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi