Originally Posted by
koray_capello
bu mevkilerin puanlarının oyuncunun profil özelliklerine etkisi var. eğer bir mevkide natural ise yani 20 puan ise o mevkide sahaya sürüldüğünde profilinde gözüken puanları yansıtan bir oyun oynuyor oyuncu. tabi istikrar, önemli maç ve kondisyon gibi diğer parametreler de var. fakat onları sabit kabul ediyorum.
natural'den yani 20 puandan ne kadar uzaksa o derece düşüş gösteriyor özellikler. ben oğuzhan'ın en etkili oynadığı pozisyonun mc olduğunu düşünüyorum. profil özelliklerini de ona göre girdim. amc oynadığında o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. o yüzden özelliklerin biraz düşüş göstermesi gerekli bana göre. bu sebeple 20 girmenin hiç bir mantığı yok. arsenal'daki bütün eğitimini mc üzerine almış bir oyuncu. arsenal'den geldiğinde amc puanı bu kadar bile yoktu. şimdi birden bire amc natural yapmak çok yanlış olur. saf bir amc yani tüm kariyerini amc olarak oynamış bir oyuncu kadar rahat oynadığını söyleyemeyiz o mevkide oğuzhan'ın. zaman zaman maçlarda o mevkide oynatılması da birşey değiştirmez. veli de mecburiyetten sol bek oynatılmıştı atletico maçında.
oğuzhan'ın amc mevkisinde daha rahat hissediyorum demesinin tek nedeni de tembelliği. mc oynayıp o mevkinin diğer sorumluluklarını da üstlenmek istemiyor. amc oynayıp top ayağına gelsin, tüm enerjisini de işin en sevdiği kısmı olan hücum da kullansın istiyor. halbuki mc'de çok daha fark yaratan daha iyi bir oyuncu olabilir bence.