Ne çok tartışmışsınız,boş,gereksiz ve kimseye yararı olmayan kişisel tartışmalarla saatlerinizi boşa harcamışsınız.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Ersun Yanal'ın capsleri harika (: Yalnız onun içeriye doğru koşması maçı bitiren son hamle oldu. Zaten hakemin önündeydi. O an saniyelik karar vermesi gereken hakemi hem Fenerbahçeli oyuncuların yoğun itirazı hem de Ersun Yanalın bu hareketi kararın o doğrultuda olmasını etkiledi.
...
Valla abi eğer ki maç ertelenmese daha fazlası kısmını da muhtemelen görürdük Trabzonsporlu bir kısım taraftardan.
Ben buraya ilk mesajımda da yapanları eleştirdim. Sahada oturup düzgünce sitemini edecek olan ve aynı zamanda maçını izleyecek olan taraftar yok muydu?
Elbette ki vardı. Benim lafım bu işin içinde olanlara ki buradaki herkesin lafı bu kişilere. İnsanların kafalarının almadığı bir nokta da bunları yapınca adalet sağlandığı düşüncesi.
Bunu yaptınız şimdi ne oldu? Büyük ihtimal Fenerbahçe 3 puanını alacak. Fenerbahçe'nin kaybettiği hiç bir şey yok yani ortada.
Trabzonspor ise hem kulüp bazında, hem de taraftar bazında büyük bir güven zedelenmesi yaşadı. Taraftar yine kendi kulübüne yaptı anlayacağın kötülüğü.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
@Kaka Leite
canım sizin de anlamadığınız nokta bu işte.
herşey 3 puan mı? herşey şampiyonluk mu ?
3 puanı alan oh zarar görmedi alamayan gördü. böyle bir şey mi var ?
bu olaylardan fb klubü de zarar görmüştür. aziz yıldırım döneminde gördüğü zararların zaten haddi hesabı yok. bu da onlara eklendi. herşey 3 puan değil işte.
ülkenin vicdanı rahat değil. fb nefreti var. bunun sorumlusu da aziz yıldırım. ama sorsan aziz yıldırım da size şöyle açıklıyor; bizi kıskanıyorlar. siz de bunu yiyorsunuz.
sana şöyle söyleyeyim aziz yıldırım orada oturdukça daha çok yaşarsınız böyle maçlar.
he 3 puanı aldık gerisi önemli değil diyorsan da saygı duyarım.
ama bu günlerde 3 puanı alıp bir çok şeyi kaybediyorsunuz farkında değilsiniz.
Tabiki arada olay cikmasini istemeyen var, mesela ben ama biz sadece o taraftarin 20%ni olusturuyoruz.
Benim her sezon sabirsizlikla bekledigim tek mac Fener macidir, nedeni ise ne zaman yarisir bir takim olsak hep Fenerle yaristik. Besiktas ve Galatasaray ile hic yarismadik.
Geri kalan 80% taraftarin dusuncesi ise bu mac zaten oynanmamaliydi, onlarin bu dusuncesini kiracak kararlarda verilmedi.
Dun spor yorumculari 'ne ekersen onu bicersin' dedi. Iste bicme kismina daha yeni baslandi, tek biz degil kimse memnun degil Turkiyede futbolun geldigi halden. Bastaki adam sana bana deger vermiyorki, senin canini benim canimi yakan hakemi egitecegine hakemini savunuyor.
Seneyede ayni olaylar olmiyacakmi ? Bak arkadas yazmis bunun Kadikoyude var. Bu olaylar cig gibi buyiyecek. Demirorende bunu cozecek kafa olsa suan halen BJK baskani olurdu. Adamlar zar zor kurtuldu, bizlerde Turkiye futbolunu emanet ettik.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Maçı İzledim ve Olayı Özetleyen Tek Yorum; Trabzon Taraftarları ve Kaleci Volkan Maça Değil Anarşiye Gelmişler Hem Taraftarların Hemde Ortada Büyük Bir Güvenlik Zaviyatı Oluşmasını Sağlayan Yöneticilerin ve Emniyet Amirlerin ve de Kaleci Volkan'ın Mutlaka Ama Mutlaka Ceza Alması Gerekir.
Sen Savaşa mı Gidiyorsun Maça mı ? Volkan Artık Futboldan Sonsuza Dek Uzaklaştırılması Lazım Türk Futbolunda Böyle Kaleci Olacağına Hiç Olmasın Daha İyi
Onur'a Tek Bir Çift Lafım Var En Kısa Zamanda Arkana Bakmadan Bu Ülkeden Kaç Onur Sen Burada Harcanıyorsun Git Kıymetini Bilen Yerde Oyna
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
tabi ki değil. ama adamlar ne yapsınlar daha ? ya bir taraftar grubu daha ne yapacak.
adamlar yürüyüş yaptı, mahkeme sonuçlarını itidal ile karşılayıp gerekli başvurularını yaptı, uefaya mail organizasyonu düzenledi, federasyon önünde düzenli bildiri yayınlıyorlar.
ama bu "hukuk devleti" onlarla sadece dalga geçti.
e sonunda da bu oldu al işte duyurdular seslerini, duyurmadılar mı?
ayrıca dostum aziz yıldırım kendisi nerede yürüdü caddede. orada ne linci olabilir ki ?
orada aziz yıldırım'ın yalanlarına inanlar var zaten. bir de fenerbahce'yi şartsız koşulsuz sevenler.
ona bakarsan rte'ye de adam gibi adam diye tezahurat yapılıyor kasımpaşa'da. rte orada yürüse yüzbinler yürür linç falan da olmaz. ama bu kişinin haklı oldugunu göstermez ki.
içerdeyken olan yürüyüşleri kastediyorsan e yine aynı yerler cadde ve silivri önü. taksimde yürüttüler mi? hatırla o günleri.
trabzon'da yürüdüler mi mesela ?
bu ülkede her gün yükselen bir fb nefreti oldugunu düşünüyor musun? ve bunun sebebi nedir ?
cidden ne düşündüğünü merak ediyorum.
belki de son 20 yılın en itici galatasaray'ı var. işte liseli janjanlı burjuva yönetimi var.
hala fenerbahce nefreti had safhada.
biraz kendi klubunun iyiliği adına düşünerek cevap ver lütfen.
Özer Hurmacı'nın dün yaptıkları büyük ayıp bu arada.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Volkan ne yapmış yahu, adam o kadar baskı altında , çocuğuna küfrediliyor. Golden sonra kendi kulübesine yaptığı gol sevinci için mi suçlu ?
Ülkenin söylediğiniz gibi büyük bölümü de Fenerbahçe'yi şikeci olarak görmüyor. Herkes ülkede son 3-4 aydır olanlar sayesinde Özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu. Abarttığınız gibi bir Fenerbahçe düşmanlığı falan yok.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Volkan Ne Yapmış Değil Neler Yapmamış Olsa Daha Güzel Olurdu Soru.
Volkan'ı Düne Kadar Hep Savundum Kaleciliğinden Şüphe Etmedim Ama Dünkü Maçta Tamamen Rakibi ve Taraftarı Tahrik ve Maç Tatil Olsa da Gitsek Edasındaki Hareketleri Kabul Edilir Bir Şey Değil
Gol Sevinci Tabiki de Yapacak Ama Bu Yaptığı Gol Sevinci Değil Başka Bir Şey Bunun Futbolla Uzaktan Yakından Alakası Yok
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Daha önce Özel yetkili mahkemeleri bilmedikleri için sorguluyorlar zaten. ve o mahkemelerin kimin elinde nasıl karar verdiklerinden şüphe duyuyorlar.
Kime yazdıysan yazdın, ülkede Fenerbahçe nefreti var dersen ben de araya girer öyle bir şey yok derim. Kendi nefretinizi bütün ülkede varmış gibi yansıtıyorsunuz.
Volkan'ın da o gol sevincinden başka bir hareketi yok. Sizin de çocuğunuza o kadar insan küfretsin bakalım neler yapıyorsunuz. Kimse Volkan kadar sakin kalamazdı orada.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yahu dün Volkan en sakin maclarından birini cıkarttı ama adama yükleniliyor.Dün Volkan'ın bir tane tahrik edici hareketi yoktu atılan cisimlere en kücük bir tepki göstermedi.Taşı alıp hakeme götürürken Mustafa Yumlu'ydu galiba emin degilim köpek çeker gibi cekti adamı e orda da kim olsa üstüne yürür rakibinin.Gol sevincine laf atıyorsunuz futbolcu yedek kulubesine dogru kaysa problem yok kaleci kayınca niye problem oldu anlamadım.Dogru Volkan cok tahrik eder rakibi ama bu mac en temiz maclarından biridir.
Nerden biliyon? Anket mi yaptın? Sokakta insanlara mı sordun? Yoksa kafadan mı atıyosun. İnsanların büyük bi bölümünün şikeci görmediğine dair? Senn çevrendeki insanlar görmüyordur. Ama benim çevremdeki insanlar Fenerbahçe'li dahil şike vardır diyor. İnsanların büyük bölümü neye inanırsa o mu doğrudur? Bu ne sığ bi bakış açısı.
Fenerbahçe'li arkadaşlar TFF olaylar var ama sahaya yansımadı diye maçı tekrardan oynatsa sizin hoşunuza gider mi şuan. Nasıl tepki verirsiniz. Empati biraz lütfen.
Bu konudaki hakaret içerikli rahatsız edici mesajlar atanlara karşı forum görevlilerini göreve davet ediyorum da forum görevlilerinin -bkz Selim Atalay " Hoop ağır gel aslanım yere yetişiyorsun böyle! " şeklindeki üslubundan sonra diğer üyelerin bu "özgürlüğü" kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor.
Ohoo yine olayları nerelere çektiniz.
Ben insanların büyük bölümü neye inanırsa o doğrudur mu dedim. Arkadaşınız Türkiye Fenerbahçe'yi şikeci olarak görüyor dedi, ben de görmüyor dedim. Bunun neresinde insanların büyük bir bölümünün düşündüğünün doğru olduğu yazıyor. Bence insanları bir şeyle itham ederken arada yukarıda kalınlaştırdığım yere de bak.
Ve çevrenizde Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanan Fenerbahçeliler varsa Türkiye için genelleme yapabilmek o çevrede mümkün değil. Çünkü Fenerbahçelilerin genel düşüncesi biliniyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
![]()
Kurmuş olduğum cümlelerin arkasındayım. Herhangi bir kural ihlali yaptığımı düşünmüyorum. " Hop ağır gel aslanım nereye yetişiyorsun böyle! " Cümlemin küçük düşürücü, rahatsız edici ve hakaret olarak görmen kural ihlali yapmış olduğum anlamına gelmiyor. Burada söylediğin hiç bir kelimeyle uyuşmuyor. Bariz olarak şikayetçi olacak var ise veya arkadaşa yönelik hakaret, küçük düşürme ve alaycı bir tavır sergilediğimi varsasıyorsa şikayet butonuyla yetkili arkadaşlara ulaşıp gerekli yaptırımları uygulayabilir.
Birde " Özgürlüğü kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor " cümlesinde özgürlüğü kısıtlamadık ki özgürlüğü kendilerinde bulsunlar! Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi![]()
Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
Ben senin kardeşin değilim önce bunda bir anlaşalım.
Polislerin çoğu meselesinde de haberde söyleneni söyledim. buna çok takıldın bence.
Ben halk özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu, kararlara artık o kadar inandırıcı değil. Bu yüzden Türkiye'de Fenerbahçe söylenildiği gibi şikeci olarak görülmüyor dedim.
Eğer Türkiyede Fenerbahçe şikeci olarak görülüyor, nefret ediliyor vs bunu iddia eden arkadaş önce o iddiasını ispatlasın.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Kullandığın kelimeleri hitap ettiğin kişiler küçük düşürücü buluyorsa kendini bir sorgulamayı dene. Birisine hakaret etmenin tek yolu doğrudan hakaret etmek değildir üslubunla da bunu belli edebilirsin. Küçük bir tavsiye, şayet cidden iyi niyetliysen ve hakaret etmek değilse niyetin, yine de bir yazdıklarını tekrar okusan iyi olur çok iticisin ve evet bunu dikkate almak zorunda değilsin.Ayrıca küçük bir sosyal hayat bilgisi, "Koç, aslan, yeğen vb." seslenmeleri kullanabilmen için karşındaki kişinin bundan rahatsız olmayacağını bilmen gerekir.
"Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. > Evet ben de bundan bahsediyordum. Özgürlük zaten ancak başka özgürlüklerle/başkasının özgürlükleriyle kısıtlanabilir.
"Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi" > Çok teşekkür ederim bana bu hakkı verdiğin için.
eğer bana diyorsan ben şikeci olarak görülüyor demedim. büyük bir fenerbahce nefreti var dedim. sen de abartıyorsun yok dedin. ayrıca ben sana söylememiştim üstlendin cevap yazdın.
milleti galeyana getiriyorsun burada. olaylar ortada işte fenerbahce nefreti var mı yok mu düşün sen. senin düşünceni merak etmiyorum açıkcası. aboo'ya sormuştum zaten ben.
şu forumda herkes iyi kötü tartışıp tatlıya bağlıyor ama sen çok başkasın farklı bir dünyada yaşıyorsun. benden sana forumdaş tavsiyesi bu kadar insanların sinirleriyle oynama lütfen.
he ayrıca bu yukarıda verdiğin anket sadece fb için geçerli değil ki. ben de yargıya güvenmiyorum ama fenerbahce şike yaptı diye düşünüyorum. hangi kategoriye girecek o zaman benim gibi düşünenler ?
Mahkemeye güvenilmemek şike olmadığını göstermez. Ayrıca bu ankete katılanların kaçı şike davasını düşnerek cevaplamış ki? Bunu da bilmiyon.
Mahkemede ispatlanmış davalar var. Sen rahat ol. Kimsenin şike var diye ispatlamasına gerek yok. Kaç tane mahkeme hem de. Siz böle yaşamaya devam edin birader. Size acıyorum.
Tamam birader sen haklısın. Kendi dünyanda haklsın sen.