1 ile 30 arası toplam 209 sonuç

Konu: Berkin Elvan Ölümsüzdür

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Sevmiyorum abi ben bu memleketi çok istiyorum sevmeyi ama hep engel oluyorlar. Belki kızacaksınız ama olmuyor abi hep bir nefret, hep bi kutuplaşma. Bugün okulda Berkin Elvan için oturma eylemi vardı, ben de oturdum. Sonra bitti kalktım dersime girdim. Derste arkadaşım bana dönüp diyorki abi çocuk zaten Kürt. Sadece sustum. Masum bi çocuk diye düşünmüyor ırkına bakıyor. Müslüman olmasaydı dinini sorgulayacaktı.

Dersteyken biranda pkklı olduğu söylenen kesim ve ülkücüler çatışmaya başladı. Niye oldu kimse bilmiyor. Kimi Berkin Elvan için yapılan eylemde polise küfrettiler diye ülkücüler saldırdı diyor kimi pkk sloganı attıkları için diyor. Masum bir çocuk ölüyor bizim gençler şov peşinde, gürültü peşinde. Dokuz eylül'ün sahibi olma peşinde. Hırslarınız da, nefretleriniz de batsın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Sevmiyorum abi ben bu memleketi çok istiyorum sevmeyi ama hep engel oluyorlar. Belki kızacaksınız ama olmuyor abi hep bir nefret, hep bi kutuplaşma. Bugün okulda Berkin Elvan için oturma eylemi vardı, ben de oturdum. Sonra bitti kalktım dersime girdim. Derste arkadaşım bana dönüp diyorki abi çocuk zaten Kürt. Sadece sustum. Masum bi çocuk diye düşünmüyor ırkına bakıyor. Müslüman olmasaydı dinini sorgulayacaktı.

Dersteyken biranda pkklı olduğu söylenen kesim ve ülkücüler çatışmaya başladı. Niye oldu kimse bilmiyor. Kimi Berkin Elvan için yapılan eylemde polise küfrettiler diye ülkücüler saldırdı diyor kimi pkk sloganı attıkları için diyor. Masum bir çocuk ölüyor bizim gençler şov peşinde, gürültü peşinde. Dokuz eylül'ün sahibi olma peşinde. Hırslarınız da, nefretleriniz de batsın.
    İşte bu yüzden yanlış ülkede doğduğumu düşünürüm hep. Bu ülkenin insanı değilim, yani ben öyle düşünüyorum. İnsana verilen önemin, dine, dile, ırka, mezhebe, ten rengine verilen önemden daha fazla ön planda olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum. Çok istiyorum ülkemizin böyle olmasını ama ne yazık ki ümidim yok. İnsanlarımız bu bilinçte değil ve hiç bir zaman olamayacak. Onur uğruna yaşamak, insanları sevmek ve bu bilinçte yaşamak zor bir şey olmasa gerek ama biz yapamıyoruz. Keşke Atatürk zamanında yaşasaydım ve ölseydim şu an. Şu anda ülkemi sevmiyorum çünkü. Daha doğrusu insanlarımızı sevmiyorum "sözüm meclisten dışarı"

Mesaj Yetkileri