1 ile 30 arası toplam 127 sonuç

Konu: Bir İstanbul Masalı

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Başarılar dilerim.
    Hikaye güzel gidiyor.Bakalım sonu nereye varacak.

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

Quote Originally Posted by pusathan01 View Post
    Başarılar dilerim.
    Hikaye güzel gidiyor.Bakalım sonu nereye varacak.
    Teşekkür ederim...

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

...Mayıs 2012... 8 aylık kurs sürecinin ilk ayı bugün. Heycanımı belli etmeye çalışyırdum. İlk gün etrafımı gözledim olanı biteni gelenleri ve anladığım kadarıyla da en genç ben vardım kursiyer olarak. Bu hocaların dikkatini çekmiş olacak ki benimle daha yakından ilgilenmeye başladılar. Her geçen gün furbola bakış açım değişiyor ve meğerse hiçbirşey bilmiyormuşum meğer diye düşünüyordum. Böylece kurs benim için çok daha önemli bi hal aldı daha da ciddi bir şekilde
    eğildim. İş kurs derken 8 ay geldi geçti ve Aralık 2012 sonunda lisanslarımızı aldık. Üniversite diplomamı alırken hiç böyle hissetmemiştim ama bu kendimce birşeyler başarmışım gibi hissettiriyordu nedense. Kurs bitti ve artık sadece restorantaki işle ilgilenir oldum ama kendimde bi özgüven hissediyordum artık.
    ...Kurs bittikten 2 ay sonra izinli olduğum bir günde kurstaki hocalarımı görmeye gittim. Beni görünce çok memnun oldular oturduk sohbet ettik neler yaptığımı sordular anlattım bende yaptığım işi, lisansımı neden kullanmadığımı sordu bende ne cevap vereceğimi bilemedim ama öyle güzel şeyler anlattı ki hocam sanki bir cesaret uyandı içimde lisansı kullanmak adına.
    ...Mart 2013 Mesai bitimine 2 saat var sakin bir gün geçiriyoruz kapıdan içeri birisi girdi 45-50 yaşlarında hafif kır saçlı fit ve gayet şık bir beyefendi yaklaştım ve karşıladım.
    B-Hoşgeldiniz beyefendi.
    ?-Hoşbulduk canım.
    B-Sizi cam kenarına almamı ister misiniz?
    ?-Tabiki olur.
    Dışarıyı güzel bir pencereden gören masaya yönlendirdim paltusunu çıkardı ve oturdu
    B-Paltonuxzu asayım isterseniz efendim
    ?-Teşekkür ederim (diyerek gülümsedi ve paltoyu verdi)
    Aldım paltoyu götürdüm askıya astım ve içinden bir atkı düştü. Eğildim aldım ve 5-10 saniye atkıya baktım. Köklü bir kulübün atkısıydı öyle sıcak ve samimi geldi ki renkleri amblemi içime işledi adeta. Atkıyı astım ve masaya döndüm. Siparişini aldım getirdim yemeğini yedi güzelce ve memnun olmuş olsaki giderken güzelce bahşiş bıraktı.
    O günden sonra belirli aralıklarla bi kaçkez daha geldi o beyefendi her geldiğinde ise göz aşınalığı olduğu için elimden geldiğince ben ilgilenmeye çalıştım ve o da az çok sohbet etmeye başladı benimle....

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

...Haziran 2013 Öğle saati birhayli kalabalık... Kapıdan içeri birisi girdi ve girer girmez tanıdım o beyefendi. Hemen elimdeki işi diğer arkadaşa devredip yanına gittim karşılamaya. Beni görünce gülümsedi önce.
    B-Hoşgediniz efendim
    ?-Hoşbulduk canım nasılsın?
    B-İyiyim efendim teşekkür ederim siz nasılsınız?
    ?-Bende iyiyim sağol. Eee nereye geçiyoruz?
    B- Malum kalabalık cam kenarı dolu ama üst kata çıkalım isterseniz?
    ?-Tamam hadi düş önümme bakalım.
    Ben önden o arkadan yukarı çıkıyoruz ve müsait masayı gösterdim geçti sandalyeye oturmadan
    B-Paltonuzu alayım efendim isterseniz?
    ?-Tamam al bakalım. Bide gelirkende yemek getirmeyi unutma. (dedi siparişide verdi.)
    Aşağı indim siparişi söyledim sonra askıya gittim ve paltoyu astım. İşte yine o atkı... Sanki içimi ısıtıyordu bu atkı. Biraz bekledikten sonra tepsiye yemekleri yerkleştirip yukarı çıktım. Telefonda biriyle konuşuyordu. Ben geldim ve masaya tabakları yerleştirirken...
    ?-Ama hocam bu yoktu anlaşmamızda.
    ??-...........
    ?-Tamamda yani şimdi olmazki bu dediğiniz
    ??-...........
    ?-Malesef hocam bu dediğiniz gerçekleştiremeyiz şimdi
    ??-..........
    ?-Yapmayın hocam o kadar da değil
    ??-..........
    ?-Peki şimdi ne olacak hocam
    ??-..........
    ?-Ama hocam-
    ??-..........
    ?-Tamamda Hocam-
    ??-..........
    ?-Anlaşıldı hocam, peki hocam peki.
    ??-..........
    ?-Tamam peki ne yapalım hayırlısı olsun
    ??-..........
    ?-Hadi Allah a emanet ol.
    Ben tabakları yerleştirmiş ve bekliyordum kenarda. Konuşmayı bitirdi telefonu ceketinin cebine koyarken yüzündeki ifade canının sıkkın olduğunu gösteriyordu. Telefon görüşmesi istediği gibi olmamış anlaşılan. Bi yemeklere baktı bi bana baktı
    B-Başka bir arzunuz var mı efendim?
    ?-Bana bi antönör bulabilir misin (zorla gülümsemeye çalışarak)
    Bi an ne diyeceğimi bilemedim nutkum tutuldu sanki. Halimi görünce eliyle işaret etti ve gittim. Aşağı indim tırnaklarımı yiyordum adeta içimden birşeyler oluyor dışa vurmamı söylüyordu. Beyefendinin yemeğini bitirmesini bekledim. Bir süre sonra elimde bir dosyayla yukarı çıktım yemeğini bitirmiş telefonuna bakıyordu. Geldim ve elimdeki dosyayı uzattım.
    ?-Bu ne?
    B-Bi bakın efendim benim cv im
    ?-Ne olmuş ki senin cv ne..
    Diyerek dosyayı aldı bende boşları alıp aşağı indim. Heycan vardı içimde yukarıya çıkmadım tekrar yarım saat sonra aşağı indi beyefendi. Hesabı ödedi paltosunu giydi bense gözlerinini içine bakıyordum birşey söylesin diye. Döndü ve
    ?-Dosyayı alıyorum
    B-Tamam efendim (gülümseyerek)
    ?-Hadi hoşcakal
    B-Güle güle efabir süre sonra arkasından öylece baktım kaldım.....

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

Akşam eve gittim olanı biteni arkadaşıma anlattım o da çok şaşırdı bundan sonra ne olur ne biter tahmin edemedik ama anı bile olsa çok güzel duygulardı benim için....
    Aradan 2 hafta geçti akşam evdeyiz arkadaşımla oturuyoruz evde tv izliyoruz.
    Saat 19:08 telefonum çaldı tanımadığım bir numara
    B-Alo, buyrun
    ?-Alo, Burhan Kemal YETER le mi görüşüyorum
    B-Buyrun benim
    ?-Ben Hakan Ertem, restoranda karşılaşmıştık, rahatsız etmiyorum umarım
    B-Buyrun efendim buyrun ne rahatsızlığı lütfen
    H-Burhan bey dosyanızı tekrar tekrar inceledim içinde bulunduğumuz şartları da değerlendirdim ve sizinle görüşmeye karar verdim
    B-Ciddi misiniz efendim
    H-Tabiki yoksa niye arayayım sizi
    B-Şu an çok şaşırdım çok heycanlandım ne diyeceğimi bilemiyorum efendim
    H-Hayır deme yeter
    B-Yo tabiki tabiki. Bende sizinle görüşmeyi çok isterim
    H-Tamam o zaman yarın geliyorsun ve bu işi resmileştiriyoruz
    B-Tamam, kaçta geleyim
    H-11 gibi burda ol
    B-Tamamdır efendim o saatte ordayım inşallah.
    H-Tamam o zaman yarın görüşürüz hadi iyi akşamlar
    B-İyi akşamlar efendim, iyi akşamlar
    ....................................
    A- O kimdi lan ne dedi
    B- Hani sana bahsettiğim adam vardı ya oydu oğlum
    A- Ne diyor peki
    B- Cidiyiz diyor gel diyor
    A- Ohaa gerçek mi lan
    B- EVet oğlum
    A- Süper kardeşim be işte bu. Hangi takımın başkanıydı bu adam
    B- ..........................

Nesil