@uAburak89

Söylediklerine %100 katılıyorum. Bununla birlikte yazına kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum.

Kadroya 10 tane yabancı oyuncu kayıt edilebilen bir lig olduğundan dolayı alınan yabancılar ince elenip sık dokunnalı öncelikle. Oynatılabilecek ve takıma maksimum katkıyı verecek kaliteli isimler olmalı. Mesela Ontivero neden transfer edildi halen anlamış değilim. Yetenekli midir değil midir orasıyla ilgilenmiyorum. Bu adam Türkiye Kupası dışında hiçbir maçta oynamadı ve kadroya dahi giremiyor. Neden alındı o zaman? Türkiye Kupasına oynatılmak için alındıysa onun yerine başka bir Türk oyuncu oynayamaz mıydı? Kadroya sayılı yabancı oyuncu kaydedebilirken oynatılmayan bir yabancıyı transfer etmek ne kadar doğru?

Deplasmanda galip gelemiyoruz, deplasman fobisi diyoruz fakat bu fobi falan değil. Tamamen taktiksel hataların tekrarlanmasından oluşan bir durum. Bazı oyuncularda çok ısrarcı olmamız, sanki koskoca Galatasaray kulübü 3-4 tane oyuncuya bağlıymış gibi düşünmemiz ve kötü de oynasalar sürekli ilk 11'de şans bulmalarından dolayıdır. Peki kim bu oyuncular?

Bazı oyunculardan yanlış tercihlerden ve pozisyonlarının dışında oynatılmalarından kaynaklandığı için kötü oynuyorlar. Bu oyuncular Sneijder ve Burak. Ne takıma ne de kendilerine bir faydaları var bu oyuncuların, çünkü gerçek mevkileri o bölge değil. Peki bizim o bölgelerde eksiğimiz mi varda o oyuncuları pozisyonlarının dışında oynatıyoruz? Devre arası Mancini'nin doğrultusunda Hajrovic transfer edildi. Sağ ve sol kanatlarda oynayabiliyor. Peki bu adam kaç lig maçına çıktı geldiğinden beri? Çoğu kişi nasıl bir oyuncu olduğunu bile anlayamadı henüz. Youtube'deki ve FM'de ki özelliklerine bakarak tahminler yürütüyoruz. Avrupa'yı geçtim ligde bile oynatılmayan bir oyuncu neden transfer edilir anlam veremiyorum.

Drogba'nın kötü formunu hep aklı Chelsea maçında diye geçiştirdik. Fakat iki maçtada gördük ki aklı Chelsea maçında falan değilmiş. Evimizde oynadığımız maçlarda daha gayretli, deplasmanlarda ise yatarak oynayan bir oyuncu. Tamamen garanti gol atar düşüncesiyle oynatıyor onu Mancini.

Selçuk İnan ise çoğu arkadaşında dediği gibi oynadığı 2 yılın ekmeğini yiyor. Bu yıl eski Selçuk'dan eser kalmadığını ve düz bir ortasaha oyuncusuna dönüştüğünü hepimiz gördük. Dün Chelsea maçında 2 metre önündeki adama bile pas atamayan bir Selçuk vardı. Peki neden ısrarla oynatılıyor Selçuk? Koskoca Galatasaray'ın ortasahasında oynayacak başka adam yok mu? Emre Çolak yada Umut Gündoğan oynasa Selçuk'tan çok mu kötü oynayacak. Üstelik Umut Gündoğan'da Mancini'nin isteği doğrultusunda transfer edilen başka bir isim!

Eboue bana göre ligde yabancı kontejyanından dolayı değil, kötü oynadığından dolayı oynamıyor. Peki ligde bile kötü oynayan bir oyuncuyu İngiltere Premier Lig'in de lider bir takıma karşı neden oynatılır? Benim bu durumdan anladığım, performansa göre değil isme göre tercih yapıldığıdır. Çünkü sahada sadece isimler vardı; Selçuk, Eboue, Drogba, Burak, Sneijder.

Bu yıl şampiyonluğu kaybedip, Türkiye kupasını kazanırsak bu taraftar hiçte memnun kalmaz. Taraftarın memnun kalmadığı gibi yönetimde memnun kalmaz. Yapılan transferlere hiçbir anlam verememekle birlikte, bu oyuncuların neden oynamadığına da bir anlam veremiyorum. Sürekli aynı oyuncularla çıkma mantığı sadece kazanan kadroda uygulanır. Çünkü bu kadro birden fazla maç kazanmış ve iyi oynayan oyunculardan kuruludur. Fakat her deplasmanda dökülen ve maç seçen oyunculardan kuruluysa o kadro bozulur arkadaş!