Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
Olayı Mancini'ye indirmek, suçu ona yıkmak çözüm değil. Mancini gider, başkası gelir. Bir şey değişmez. İşler iyi gitmediğinde suçu teknik direktöre atmak veya sadece futbolculara en kolayı. Bu denklemde en masum Mancini bence. Kendi mevkisinde oynayan oyuncular harikalar yaratıyormuş gibi konuşuluyor. Garip.

Esas sorun yapılamayan kadro planlaması, mühendisliğidir. 3 kulvarda mücadele edeceği bilinen bir takım bu şekilde kurulmaz.

Ayrıca her iki transfer döneminde de çok bariz hatalar yapıldı. İki sene önce ligin en formda oyuncusu Selçuk'tu, aldık, şampiyon olduk. Geçen sene Burak Yılmaz'dı, aldık, şampiyon olduk. Bu sezon başı alınacak adam Alper Potuk'tu. Şu anda Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak adam Alper değil, Caner belki ama (gerçi son haftalarda Alper de ciddi katkı veriyor), Alper bizde olsa çok daha fazla katkı sağlayabilirdi. Hamit'in sakatlığı sonrası banko şans bulur, formasyon arayışlarına sona verebilirdi. Devre arası Salih Dursun'a verilen para ile çok daha formda ve takıma uygun olan Tarık alınabilirdi. Hajrovic Türk olur diye alındı, patladı. Burdisso için Riera gitti. Bu tarz saçmalıklar saymakla bitmez.

Bu hatalardan dönülmesi lazım artık. Şampiyonlukların gölgelediği çok fazla şey var, bunları tespit edersek gelecek sezon iyi olabilir. Yoksa cidden tablo çok karamsar. Ünal Aysal'ın ciddi şekilde düşünmesi lazım, başka camialara benzemez, hatalar affedilmez. Yaptığı iyi şeyler bir anda yok sayılır, ne olduğunu anlamaz.

Yine şampiyon olamayabilirdik ama bu kadar vasat bir performans çok üzücü. Sonuçta her sene şampiyon olacağız diye bir kural yok her ne kadar bunu istesek de, mevcut durumu kabul edemiyorum ben bir türlü. Bu sezon için başka beklentilerim vardı. Çizgimiz devam etmeliydi en azından, geriye gitmemeliydik.
Bence her şeyi anlatan yorum olmuş.Hatırlıyorum seninle transfer yapılanması konusunda baya tartışmıştık ama sen haklı çıktın.Bir takımın orta sahada hiç mi alternatifi olmaz ? Selçuk ve Melo olmasa orada oynayacak bir tane oynayacak oyuncumuz yok.Revizyon yapılıyor Galatasaray şampiyon oluyor iyi gidiyor sonra bir çöküş başlıyor.Dediğin gibi çok şey bekliyorduk ama her hızlı gidişimizin hızlı bir düşüşü oluyor.