Quote Originally Posted by hyildiran View Post
dostum bir kere yıllardır kullandığım taktik uymuyor demen yaptığın yanlışı gösteriyor.her oyun kendine özgüdür.eğer aynı taktiği kullanıp duracak olsan sürekli transfer yaması kurar oynardık.

taktiksel açıklaması var tabi ki.olmasaydı savunup durmazdım.oyunculara verdiğin roller dizilişin talimatların hepsi etkili.

dediğin gibi yan ağlara vurma olayı benim 13 te başıma geldi.ama aşılmayacak birşey değil inan.bana göre maç motoru 13 ten daha iyi.

bir forvette olması gereken mental özellikler kararlılık, topsuz alan, soğukkanlılık başta olmak üzere yaratıcılık, karar verme ve önsezi dir.bunlar düşükse zaten 1e1 de iyi bir kaleciye zor gol atar.

Son zamanlarda hemen her konuda "taktigi oturttum, ugrasinca oluyor iste, siz beceremiyorsunuz demek ki" anafikirli yorumlariniz var.

Guzide FM'nin senaryolarinin oyununuza etki edip de "abi durup dururken ne oluyor, nasil oluyor" diyeceginiz zamani bekliyorum sahsen.

Bu seneki oyunun mantiginda herhangi birsey oturtma diye birsey yok, sahadan ziyade bilgisayar basindaki bizlerin dinamik olmalarini istiyorlar, surekli bir mucadele surekli bir mikro yonetim ihtiyaci var.

Mesela "Su su su ozellikleri iyi degilse zaten karsi karsiya atamaz" diyorsunuz, dogru. Bir sene once gol krali olan oyuncum artik karsi karsiyalari atamiyor. Ozellik kaybi da yok. Pozisyona giremese amenna, ama yine karsi karsiya ve atamiyor yahu adam. HIC atamiyor, az atiyor degil.

City building oyunlarinda herseyi oturtup da 100 yil mudahale etmeden oynama diye durup dururken ortaya cikan felaketler gibi. Oyuna hareket gelsin diye tanimlanmis senaryolar var.

Yanlis mi? Hayir, dusuncede guzel.. Ama dozaji cok ayarsiz.

14 ciktigindan beri basarili olan herkes mac motoru aciklarina gore taktik yaparak basari yakaladi, ben dahil.

3-4-3 oynuyorum, ileri uclu de forvet degil, AMC. Forvetsiz oynuyorum! Basariliyim ama, saka gibi... Ben bu futbolu sergilemek istemiyorum ki.

Benim gibi bir cok kisi de artik aciklara gore degil, kendi uygulamak istedigi sisteme gore oynamak istiyor.

Bundan daha dogal ne olabilir ki?