1 ile 30 arası toplam 889 sonuç

Konu: Twitter Açıldı - Youtube Tekrar Kapatıldı !

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Önce Erdoğan şimdi de Melih gökçek... İkiside son olaylardan sonra hep Said Nursi üzerinden konuşmalar yapmaya başladı. Bi camaati karşılarına alınca öbür cemaati yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Çok şükür biz bu siyaset oyunlarına gelemeyiz (inşallah)
    Yalnız Gülen cemaati Said Nursi ile göbekten bağlıdır ve sanırım Gülen Bediüzzamanın öğrencilerinden mi neymiş. Evlerinde kaldım eskiden çok okudum kitaplarını. O meselede çok doğru söylüyorlar bence. Said Nursinin yolundan gidiyorsun ona en büyük zulmü yapanlarla işbirliği yapıyorsun. Babanı öldürenle dost olur muydun? Bunu vurguluyorlar ve bence mantıklı.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Yalnız Gülen cemaati Said Nursi ile göbekten bağlıdır ve sanırım Gülen Bediüzzamanın öğrencilerinden mi neymiş. Evlerinde kaldım eskiden çok okudum kitaplarını. O meselede çok doğru söylüyorlar bence. Said Nursinin yolundan gidiyorsun ona en büyük zulmü yapanlarla işbirliği yapıyorsun. Babanı öldürenle dost olur muydun? Bunu vurguluyorlar ve bence mantıklı.
    Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarafından tahrif edildiğini iddia ederler

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarfından tahrif edildiğini iddia ederler
    Aynen. Ben "Cemaat evinde kalıyorum" dediğim zaman ek olarak "Ama gülen cemaati değil" diye eklemek zorunda kalıyorum maalesef ülkede cemaat diyince akla ilk gülen cemaati, gülen cemaati Diyince de akp geliyor
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Aynen. Ben "Cemaat evinde kalıyorum" dediğim zaman ek olarak "Ama gülen cemaati değil" diye alnına eklemek zorunda kalıyorum maalesef ülkede cemaat diyince akla ilk gülen cemaati, gülen cemaati Diyince de akp geliyor
    Gülen'in aklına gelmesi normal. Devasa bir cemaat durumundalar şu an. Halbuki Cübbeli Ahmet Hoca öyle mi
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarafından tahrif edildiğini iddia ederler
    Okuyucular deniyor onlara hatta seveni de var sevmeyeni de var hatta cemaatten bir arkadaş "okuyucu abilerle de aramızı bozmaya çalışıyorlar" diyorlar yalnız dediğin gibi nur cemaatinin pek bir alakası yok gülenle, gülen cemaati said nursiyi öncü kabul ediyorlar sözde diyorum sadece. Gülen cemaatinin evlerinde risalei nurlar çokca okutulur hatta biliyorsunuzdur. Said Nursi'nin de çok hayranı değilim fakat adamın siyasetle işi yok (eski sait-yeni sait) hayatı boyunca zulüm ve zorluk görmüş ve en azından omurgalı bir adam. Çıkarım nerdeyse oraya döneyim, gücü elime geçirince yan çizmeye başlayayım metodunu yıllardır üstlenen sözde cemaat ve lideri gibi değil.

Fakat nurcuların akpyi sevmez savınıza pek katılmıyorum çünkü onlar genel olarak politikayla uğraşmamayı tercih ediyorlar ancak tabii ki de herkesin kendi siyasi görüşü olabilir hatta belki %90ı oy kullanıyordur kim bilir

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Raşit adamlar da(cemaat) karşılık olarak; sen(akp) onlardan(chp) betersin diyor (dersane mevzusu için)
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Gülen Said Nursi nin yolundan ayrılıp kendi başına bir şey yaptı. evet dini yönleri de var ama daha çok siyasi olaylara bulaştı. Said Nursi cemaatinin ise siyasetle işi olmaz. Hatta AKP yi sevmez. Said Nursi vakti zamanında Demokrat partiye verdi diye (kendi düşüncelerine göre haklı başka kısımları var elbet) destekler genel kesim ama o konuda bile baskılayıcı bir şey asla yok. Amaç siyaset olmadığı için üzerine fazla durulmuyor bile Bu son olaylardan sonra siyasete kayma olmaz inşallah.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Mesaj Yetkileri