İtalya ligini hiç sevmem
Bol şans kardeşim
İtalya ligini hiç sevmem
Bol şans kardeşim
Fiorentina İle Başlangıç
Logomuz
Kulüp hakkında kısa bir bilgi
Associazione Calcio Firenze Fiorentina SpA veya kısaca ACF Fiorentina, İtalya'nın Toscana bölgesinin önemli şehirlerinden Floransa'da kurulmuş futbol kulübü.
1926 yılında kurulan ACF Fiorentina takımının ilk kurulduğu günlerde Kırmızı - Beyaz olan renkleri, 1928 yılında bugünkü haliyle Mor - Beyaza çevrilmiştir. O günden beri takım "i Viola" (Morlar, Menekşeler) olarak bilinmektedir. Futbol takımı iç saha maçlarını 47.282 seyirci kapasiteli 'Comunale' Stadium "Artemio Franchi"'da yapmaktadır. 2000-2001 sezonu başında Fatih Terim teknik direktörlüğe getirilmiştir. Seri A'da 18 hafta boyunca alınan başarılı sonuçlara rağmen kulüp başkanı Cechi Gori ile anlaşamayan Fatih Terim istifa etmiştir. Görev yaptığı 6 aylık süre içinde İtalya futbolunun önde gelen takımları Milan,Juventus ve Roma'ya karşı gayet başarılı sonuçlar almış ve İtalya Kupasında Milan'ı eleyerek finale yükselmiştir. Final maçlarında Parma takımını Roberto Mancini yönetiminde safdışı bırakarak İtalya Kupasını kazanmışlardır. 2005-2006 sezonunu 4. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynamaya hak kazanmışlardır. Hemen akabinde 2006-2007 sezonu başında patlak veren futbol skandalı sonrasında şike yaptıkları gerekçesiyle Juventus ve Lazio kulüpleriyle birlikte küme düşürülmüşler, sonrasında Lazio kulübüyle birlikte bu cezaları eksi puanla lige başlamaya çevrilmiştir.
Kulüp Geçmiş Başarılar
Stadımız (43000)
Kadroyu paylaşmıyorum kökten değiştireceğim için![]()
Güncelleme yarın atıcam arkadaşlar bugün biraz transfer yaptım bomba gibi geliyoruz![]()
Dayanamadım
Transfer Sezonu Gelenler~Gidenler
Bu Sezon Düşündüğüm Taktik ve Dizilişler
Hazırlık Maçlarımız
İtalyaya gitmişiz hayırlısı olsun başarılar
Oğuzhan fizik olarak nasıl kaldırabilecek düzeyde mi ?
Güzel gidiiyor maçlar, oğuzhan kaldırır ya Göztepe'de maestromdu benim![]()
Juventus Milan Catania maçları facia olmuş onları yenemezsek şampiyonluk zor
Yeni takım hayırlı olsunLigde şimdilik iyi gidiyoruz ama daha iyi olabiliriz.
Lega Serie A
16. Hafta
Spoiler: Maç İstatislikleri
17. Hafta
18. Hafta
19. Hafta
Coppa Italia (Çeyrek Final Rakibimiz Juventus)
Lega Serie A Puan Durumu
Transfer Sezonu
Evet beyler bu da benim çileğim sezon sonunda gelecek
Ne Kadara Geliyor
Madrid den regen almak kolay değilama castilla olduğu için mi geldi bilmiyorum. Hayırlı olsun
![]()
Sezon sonunda SL biletini almamiz lazim.
Lige odaklanalım bizde aradaki puan farkı az daha üst sıralara çıkabiliriz.
Lig bitti arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum AL'deyiz önümüzdeki sene takımda köklü değişiklik yapıcam
![]()
Güzel bir sezon oldu. Seneye AL yi alalım![]()
70M€peh peh