Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 215 sonuç

Konu: O Artık Mert..!

Diğer milli takımlara bakalım;

İtalya Milli Takımı : Camoranesi (Arjantin asıllı - Tandil doğumlu), Perrotta (İngiltere asıllı - Ashton doğumlu)

Portekiz Milli Takımı : Deco (Brezilya asıllı), Petit (Fransa asıllı)

Fransa Milli Takımı : Lilian Thuram (Guadeloupe asıllı), Makalele (Congo Dem. Rep asıllı), Vieira (Senegal asıllı), Zidane (Marsilya doğumlu olmasına rağmen Cezayir asıllı), Malouda (Guyane F. asıllı)

Almanya Milli Takımı : Asamoah (Gana asıllı), Kevin Kuranyi (Brezilya asıllı - Dio de Janeiro doğumlu), Miroslav Klose (Polonya asıllı - Oppeln doğumlu), Lukas Podolski (Polonya asıllı - Gleiwitz doğumlu)

Bunlar daha da çoğalır... Bu takımların başarıları da bariz ortada...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bu listedekilerin tamamına yakını Milli Formasını giydikleri ülkede yetiştiler ve profesyonel olmadan o ülkenin vatandaşlığına geçtiler.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Del Piero_10 Misafir

Simone Perrotta adamın adıda soyadıda İtalyan İtalyanca biliyor İtalya'da yaşıyor
    Camoranesi ise annesi yada babası İtalyan

aurelio brezilyada doğmuş,büyümüş,Türkiye ile ilgili birşeyden haberi yok,ne anası ne babası Türk,milli marş bilmiyor,düzgün TÜRKÇE konuşamıyor,Türkiye sevdası için değil aziz yıldırım'ın keyfi yerine gelsin diye Türk vatandaşı oldu

10 yıl sonra bu adam ne Türkiye'yi ne vatandaşlığı hatırlayacak

Kevin Kuranyi ve Deco... Yıllardır Brezilya forması için beklediler, hiç çağırılmayınca başka ülkeleri tercih ettiler.

Camoranesi de Arjantin'de oynayamazdı zaten. Perrotta da aynı şekilde İngiltere forması giyemezdi.

Dipnot : Ersun Yanal da teknik direktör olduğu dönem "Yabancı futbolcuları Türk yapmalıyız, diğer ülkeler bunu yapıyor." demişti.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh
    Kevin Kuranyi ve Deco... Yıllardır Brezilya forması için beklediler, hiç çağırılmayınca başka ülkeleri tercih ettiler.

Camoranesi de Arjantin'de oynayamazdı zaten. Perrotta da aynı şekilde İngiltere forması giyemezdi.

Dipnot : Ersun Yanal da teknik direktör olduğu dönem "Yabancı futbolcuları Türk yapmalıyız, diğer ülkeler bunu yapıyor." demişti.
    Camoranesi öyle bir oynardıki

Arjantin'den gelen teklifi reddediğinden haberin yok herhalde

aurelio ile nobre brezilya'yı reddedip Türkiye için oynamaya karar verdi galiba

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bence hatırlayacak. Eğer milli takımda oynamasaydı ve sadece Türk statüsünde sayılsaydı o zaman haklı olabilirdin. 10 yıl sonra hatırlamayabilirdi. Şu anda Okocha'nın da hatırladığı zannetmiyorum. Ama Aurelio Milli Takımda oynuyor ve 10 senede geçse 100 sene de geçse unutmayacaktır. Ben de başlarda Aziz Yıldırım'ın isteğiyle diye düşündüm ama lütfen biraz objektif bakın ve Aurelio'nun ilk kez bir Milli Takımda oynayacak olmanın verdiği heyecanı, o hırsı, o isteği görün. Ben Aurelio'nun gurbetçi oyuncularımız kadar Türkçe konuşabileceğine de inanıyorum.

Mesela Lefter. Kendisi yıllarca bu ülkenin formasını giymiş ve şu anda hiç de unutmuş değil. Aurelio'da şu anda FB'de oynuyor ama olur da yarın bir Avrupa Kulübü'ne transfer olursa ve Milli Takım'a çağırılırsa aynı istekle gelecektir oynamaya. Çünkü her oyuncu milli takımda oynamak ister, dünya kupasında oynamak ister.....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Hatırlar hatırlamasına da, Kuranyi Alman ümit milli takımında oynuyordu, öyle pek yıllar beklemedi..

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    aurelio ile nobre brezilya'yı reddedip Türkiye için oynamaya karar verdi galiba
    bir çırpıda elinin tersiyle itti ikiside brezilyanın teklifini..

Quote Originally Posted by meddah
    Hatırlar hatırlamasına da, Kuranyi Alman ümit milli takımında oynuyordu, öyle pek yıllar beklemedi..
    Adama deselerdi, "Gel Kuranyi, Brezilya milli takımında oyna", red mi edecekti? Brezilya'dan umudu kesmiş, aynı şekilde Camoranesi de. Camoranesi De Rossi cezalı olmasa DK'da ilk 11 oynayabilecek miydi? De Rossi oynuyordu yerine, ama onun cezası devreye girince Camoranesi'ye şans doğdu. Zaten talibi de yok onun Juventus'ta kaldı. Ahım şahım olsa Arjantin'de, doğduğu ülkede oynardı.

Diğer ülkelerde örneği mevcut bu uygulamanın. Kendi ülkesinde oynayamayınca diğer ülkelerde forma giyiyorlar ve hepsi de başarıyla. Deco Portekiz'in vazgeçilmezi, aynı şekilde Zidane, Vieira, Podolski, Klose...

Nesil
    2003
    Yer
    Somewhere in Time--22 aca

Zidane cezayir'de oynayamadığı için fransayı seçti evet ..

saydığın oyunculardan hiçbirinin durumu aurelio ile aynı değil

uyduruyorum appiah gsde ki çocuk hali ile başarılı olup Türk milli takımında oynasa bile aynı şey olmayacaktı.
    Çünkü Aurelio Türkiye'de yetişmedi, Türkiye'de profesyonel olmadı.. Belki Deco için aynı şey denebilir, ama sonuçta dil,din hepsi ortak; brezilya portekizin eski sömürgesi en nihayetinde.

Sonuç olarak, başka ülkeler ile kıyaslamak bence manasız; ama benim canımı asıl sıkan şey, 5 sene bekleme şartının ihlal edilmesi. 5 sene bekleyen yabancı, ki en erken 18 yaşında yabancı oyuncu alıyoruz; 23 yaşına gelinceye kadar bu ülke daha iyi oyuncu çıkaramıyorsa zaten gelsin oynasın, ama şimdi yok kültür tanıtımı idi, yok reklamdı gibi komik gerekçelerle herkes türk olmaya başladı.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by eGowiCh
    Adama deselerdi, "Gel Kuranyi, Brezilya milli takımında oyna", red mi edecekti?

O biraz da kendi tercihi olmasına rağmen (Ki Aurellio veya Nobre kendi kendilerine çıkıp başvursalar laf etmezdik elbette) Kuranyi'nin 15 yaşında Almanya vatandaşı olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
    İlaveten, bu örnek Aurellio veya Nobre'nin, veya başkalarının da, kendi ülkelerinin Milli Takımlar'ında oynayacak çapta olmadıkları için Türk Milli Takımı'nı seçtikleri anlamına geliyor, ki hiç hoş bir durum değil..
    O da bir çeşit çıkar havası..

Anadolu klüpleri de atağa geçmiş son gelen haberler göre Erciyesspor'lu Victor Agali türk olacakmış iyice cıvıttılar

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

cok abartılır bu olay bu şekilde ama burada fener in aurelio yu türk yapak istemesinde hiç bi yalnıslık yok. biz yabancı oyuncu istiyorduk. bize bu hakkı tanımadıkları için baska yollara basvurduk. ama besiktas ın yaptıgı cok buyuk ayıp. demirören bi kac ay önce avaz avaz bagırıyordu. federasyon a gittim sınırın kalmasını engelledim die. şimdi bu yaptıgı cok ayıp. hem de sene için de düzemaz sahtekar diee karaladıkları nobre için böle bişey yapmaları daha kötü.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

insallah GS nin bir futbolcusu benzer durum yasar ve o zaman ki goruslerinizi aliriz?
    Pek cok yazilan dogru ama GS li arkadaslarin cogu olaya yanli yaklasiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

Mondrgon u Ali Ferit yapmamıza gerek yok zaten ismi o . Ben karşı değilim vallaha.iyi yedek olurlarr.Dünya yaparda biz yapamazmıyız

Nesil
    2006

Federasyon gene bir rezilliğe imza attı tebrik ediyorum.

Neymiş 5 yıl beklemek lazımmış da kendi milli takımında oynamıyacakmış da dostlarım buna kısaca MENFAATÇİLİK denir.Ya kendi milli takımının çıkarları -hadi bunu bir yere kadar anlarım da- ya da bir bakanın oğlunun yöneticisi olduğu -kim acaba- takımını daha çok yabancı alması için yapılmış bir oyundur bu.

Mondragon 6 yıldır bu ülkede nobre iki buçuk yıldır burda.Ama hangisi Türk oluyor babası daha güçlü olanın yönetiminde olan takım tabi ki.

Sadece bu açıdan bakmak da yanlış.Anadolu takımları için ne demeli.Zaten güçsüzler parasızlar pulsuzlar bu yapılan REZALET de arayı daha da açıyor.

İsviçre olayı bitti uzun zamandır berbat şeyler olmuyordu federasyon açısından geride kalmayalım dediler tebrik ediyorum ve ayakta alkışlıyorum bu TARAFSIZ ve CESUR adımları için.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by dick
    Federasyon gene bir rezilliğe imza attı tebrik ediyorum.

Neymiş 5 yıl beklemek lazımmış da kendi milli takımında oynamıyacakmış da dostlarım buna kısaca MENFAATÇİLİK denir.Ya kendi milli takımının çıkarları -hadi bunu bir yere kadar anlarım da- ya da bir bakanın oğlunun yöneticisi olduğu -kim acaba- takımını daha çok yabancı alması için yapılmış bir oyundur bu.

Mondragon 6 yıldır bu ülkede nobre iki buçuk yıldır burda.Ama hangisi Türk oluyor babası daha güçlü olanın yönetiminde olan takım tabi ki.
    Mondragon Türk olmak istedi de Murat Aksu'mu engelledi?önce adamı bi ikna edin.

Nesil
    2006

Mondragon her zaman Türkiyeyi çok sevdiğini ve seve seve 2. vatanı olarak kabul edeceğini dile getirdi.Madem böyle bir hak var O da yararlanmalı hatta ülkedeki tüm yabancılar yararlanmalı bence.2,5 yıllık nobre Türk oluyorsa ülkedeki yabancıların yarısını da Türk yapmalılar böyle adam kayırmayla bu işleri yönetmesinler.

Madem böyle bir hak tanıdın sırf kendi milli takımında oynadı diye bir insandan bu hakkı alamazsınız.Nobre kendi milli takımı için yetersiz olduğu için 2,5 yılda Türk statüsüne geçsin Mondragon 6 yıl oynadı bir de 5 yıl daha bekle dediler 11 yıl buna anca güzel bir OHAAAAAA çekilir.

Sadece mondragon için değil söylediklerim şu an ortadaki en belirgin örnek kendisi.Luciano nobreden daha uzun zamandır bu ülkede o da Türk olabilir eğer böyle olacaksa bu işler hatta direk yabancı sınırını kaldırmaları lazım bu son yapılan olaylardan sonra.Güçlülüer gücüne güç katsın diğerleri ezilmeye devam etsin.Federasyon ligimizi güzelleştirmeye devam ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by dick
    Mondragon her zaman Türkiyeyi çok sevdiğini ve seve seve 2. vatanı olarak kabul edeceğini dile getirdi.Madem böyle bir hak var O da yararlanmalı hatta ülkedeki tüm yabancılar yararlanmalı bence.2,5 yıllık nobre Türk oluyorsa ülkedeki yabancıların yarısını da Türk yapmalılar böyle adam kayırmayla bu işleri yönetmesinler.

Madem böyle bir hak tanıdın sırf kendi milli takımında oynadı diye bir insandan bu hakkı alamazsınız.Nobre kendi milli takımı için yetersiz olduğu için 2,5 yılda Türk statüsüne geçsin Mondragon 6 yıl oynadı bir de 5 yıl daha bekle dediler 11 yıl buna anca güzel bir OHAAAAAA çekilir.

Sadece mondragon için değil söylediklerim şu an ortadaki en belirgin örnek kendisi.Luciano nobreden daha uzun zamandır bu ülkede o da Türk olabilir eğer böyle olacaksa bu işler hatta direk yabancı sınırını kaldırmaları lazım bu son yapılan olaylardan sonra.Güçlülüer gücüne güç katsın diğerleri ezilmeye devam etsin.Federasyon ligimizi güzelleştirmeye devam ediyor.

Aynen katılıorum dostum Luciano daha uzun süreden beri türkiyede İçişleri Bakanının Soyadıı vee o başkanlarının soyadı nee acabaaaa

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

açıkçası benim keyfimi kaçıran kural ihlali oldu... bazı şeylerin değerini çok çabuk harcıyoruz. Türk vatandaşlığına geçmek bu kadar kolay olmamalı..
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

bence bu olay yabancı statusunun kalkması için düzenlenmiş bir tezgah da olabilir. gelişmeler sonunda yabancı sayısının sınırsız olacagını dusunuorum. ama bu bir kaos getirecektir. ii yonlu mu kotu yonlu mu oldugunu onumuzdeki birkac ayda gorecegiz
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Abicim demokrasiye de giriyor burada yazılanlar. Farklı görüşler dile getirilyor. Genel bir görüşünü yaz birdaha yazmıyacam.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Küfür farklı görüş kapsamında bir olgu değil..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

BarceloGS senin yaptığın demokrasi değil fanatizm
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Evet fanatikleştik biraz ama burada öyle yazılanlar olmuşki fanatikleşmemek elde değil.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

seni rahatsız ettiğini düşündüğün mesajın altında iconunu tıklaman ve şikayetini dile getirmen yeterli
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

ben yabancı oyuncularin turk olduguna üzülmüyom ama benim icin tek sorun var.bu oyuncular milli takima secildiler mi genc oyuncular önü kapancak.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by peluk
    bence bu olay yabancı statusunun kalkması için düzenlenmiş bir tezgah da olabilir. gelişmeler sonunda yabancı sayısının sınırsız olacagını dusunuorum. ama bu bir kaos getirecektir. ii yonlu mu kotu yonlu mu oldugunu onumuzdeki birkac ayda gorecegiz
    Böyle torpille olacağına sınırsız olsun diğer takımlara haksızlık olmasın.Yabancı sınırının kalkamasına karşıydım ama bu son gelişmelerden sonra başka bir dönüş yolu kalmadı Türk futbolu için.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

ya Allah aşkına siz bu türk olanların hepsinin oynayacağınamı inanıyorsunuz.Yok gençleri kesecek yok oyuncuların önünü kesecek.Yapmayın gözünüzü seveyim.Anca girerse Mehmet ve Mert hariç Wederson girer.Çünkü sol kanat sorunumuz var.Diğerleri sizce Fatih Hoca tarafından oynatılacakmı?

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Keske Aurelio da Turk olmasaydı. Cunku artık bu is cigrindan cikti...

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri