Quote Originally Posted by Berkerguney View Post
Fm 14 Betasından beri oynuyorum gözüme takılan belli başlı olaylar gerçekten insanı sinir krizine sürüklüyor . Bu olaylardan bazıları :

1-STOPERLER : Defansda ki '' stoper '' oyuncuları ortasaha ve defans arasındaki ofansif ortasaha oyuncularına neden pres yapıyor , böyle bir saçmalık olabilir mi ? . Ben 3 tane ortasahanın ortasına adam koyuyorum daha fazla pres yap birine Savaşçı ortasaha görevi veriyorum birine Destek görevi , gidiyor benim stoperim Rakibin Ofansif ortasahasına basıyor . Sonrası mı ? Rezillik . Pres altında kalan oyuncu biraz topu bekletip bomboş kalan cezasahasına topu yuvarlıyor rakibin forvet oyuncusu topu alıyor ve gol .. Yeni futbol metası stoper presi heralde

2- Defans Pazar Alanı : Özellikle bek oyuncuları çok fazla adam kaçırmakta . Her türlü maçı izleyebilirsiniz amatör küme olsun , Ptt olsun her '' Futbolcu '' bekliğin görevlerini bilir . Arkasından kaçan oyuncuyu izlemekte yetiniyor bizimkiler . Bekin 2 3 metre önünden ara pas arkadan kaçan ofansif kanat oyuncusuyla buluşuyor ve yine kaleciyle karşı karşıya durum . 1 olur 2 olur gerçek hayatta da böyle hatalar olmakta ama bu sıklık , beklerin pazarlarda gezmeleri rakibin hep aynı senaryoyla gole gitmeleri akıl karı değil .

3-Transferler : Galatasaray kariyerimde mevkilere yedek 2-3 tane oyuncu bulayım dedim . Gözümde büyük transfer falanda yok ha sadece yedek arıyorum . Elin 5 para etmez oyuncusunu gel Galatasaray'da oyna diyorum 1 değerinin 2 sini vereyim hadi diyorum 5istiyorlar ..
Örnek vereyim : Yarın bir haber çıksa Gökhan Töre 20M€'ye Galatasarayda diye , '' e yok artık külübüde adamın üstüne yapsaydınız '' denmezmi , denir ancak oyunda Gökhan Töre'yi almak 20M€ den aşşağıya imkansız . Şu devirde 20M€ ye kimler kimler alınıyor yapmayın kardeşim genç yetenek falan .

4-Kaleciler ve Goller : Kalecim Muslera dünya çapında bir kaleci ancak bana göre ligdeki başka kalecilerden farkı yok . Muslera kötü değil , diğerleri de aynısı . Hepsi ayrı panter . Görüyorsunuz oyundaki bütün goller ya karambol ya da mükemmel şutlardan gelinen goller . Sol kanattan gelir sağ doksana asar yoksa onun gol olma imkanı yok . Kaleciyle karşı karşıya gelir semsert köşeye vurur yoksa onunda gol olma imkanı yok . Bu kaleciler hiç mi top kaçırmaz arkadaş . Hepsi bir zıplayışta sağ direkten sol direğe atlıyorlar. Demek istediğim SI'nın doğru düzgün bir güncellemeyle şu belli bariz hatalara bir el atması , verdiğimiz paraya yazık rica ediyorum İngilizcesi üst düzey olan bir arkadaşımız forumdaki böyle şikayetleri dile getirip gerek E'mail olarak gerek , Steamda başlık açarak iletsinler.
Savaşcı ortasaha zaten ilerde basar.Savunmanın, savunma arkasına kaçan topları toplamasını istiyorsan hız, hızlanma ve önsezisi yüksek savunma oyuncusu alıp sıkı savunma görevi verebilirsin.Bek oyuncuların ise pozisyonunu kaybetmemesi arkasına adam kaçırmaması için ben şu yolu izliyorum.Bek oyunculara oyuncu talimatlarından "Daha az pres" yapmasını istiyorum.Tabi bek oyuncunun pozisyon alma özelliğide önemli bu talimatta.Fiyatlar konusunda sana katılıyorum biraz abartılı yalnız şunuda unutmamak lazım ne kadar büyük takım olursan o kadar oyuncu almak pahalaşıyor.Klüpler büyük takımlardan daha fazla ücret isteyebiliyor.