Şu an 2. sezonu devam eden kariyerimde Burak ligde oynadığı 12 maçta 44 kez, Şampiyonlar Liginde 5 maçta 21 kez, Ziraat Türkiye Kupasında ise 1 maçta 5 kez ofsayta düştü. Ligde ve Şampiyonlar liginde zirvede yer alıyor bu alanda.

Genelde Poacher (Fırsatçı Golcü) rolünde oynatıyorum. Burak'ın bu kadar çok ofsayta düşmesinin nedeni kendisi mi, taktiksel seçimlerim ve kendisine verdiğim rol mü yoksa her ikisi birden mi bilemiyorum çünkü kadromda onun yerine oynatabileceğim alternatif bir forvetim yok şu anda.

Rolü gereği normal karşılanabilir ancak; ofsayt tuzağını bozmayı seven, hızlanma özelliği 14, topsuz oyun özelliği 17, önsezi (15) ve kararlar (12) özellikleri de gayet iyi olan bir oyuncunun bu kadar çok ofsayta düşmesi acaba Takım Oyunu (Team Work) özelliğinin düşük (7) olmasından kaynaklanıyor olabilir mi onu öğrenmek istiyorum.

Onu paslarıyla besleyen oyuncular da pas zamanlamasını kötü yapacak oyuncular değil sonuçta. 4-3-1-2 diziliminde orta alanda Selçuk, Melo, Humam Tariq (Emre), forvet arkasında Sneijder ve forvette Burak'ın partneri olarak Drogba'yı oynatıyorum. Saydığım isimlerin hepsi de Kararlar, Teknik, Pas, Yaratıcılık gibi özellikleri üst düzey oyuncular.

Not: Arşivde Burak'la ilgili eski konuyu buldum ve orada da bu ofsayt konusu tartışılmış (11. mesajdan itibaren).

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=117069