1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Threaded View

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Carlo şu an Madrid'e özellikle büyük maçlarda aşırı organize kontra atak futbolu oynatıyor. Anlayış-Kontra Felsefe-Akıcı seçebilirsin. Takım ve oyuncu direktifleri senin takımdan istediklerine göre değişkenlik gösterir. Ayrıca savunma kurgusu ve ataklara çıkış oyuncularına vereceğin roller de çok önemli.
    Çok akıcı felsefe düşünüyorum hocam ama anlayışa tam olarak ne yapsam bilemedim.

Kontra veya savunma anlayışları büyük maçlarda işe yarabilir ama orta düzey takımlarla maç yaparken çok kısır maçlar olabilir diye düşünüyorum. dizilişi 4-3-3 (DM- MC- MC- AMR- AML) olarak düşünüyorum.

Bekleri standart bek rolünde destek görevinde.

DM' de DLP rolünde savunma görevinde

İki MC' yi de box to box olarak düşünüyorum çünkü özellikle münih maçlarında gördük ki Modric ve Di Maria hem savunmaya hem de hücuma deli gibi destek veriyor.

AMR ve AML' yi inside forvet gibi oynatmayı düşünüyorum hücum görevinde.

İleriye de Komple forvet destek görevinde.

Direktifler dar alanda oyna, geriye yaslan, disiplinli oyna, rakibi rahatsız et, sadece hücuma odaklan, koşu yoluna pas, savunmanın üstüne git, sıkı markaj, kanatlar yer değiştirsin, yerden sert orta.

Felsefe çok akıcı oyun anlayışı hücum bu arada. Zorlu maçlarda Kontra ve bir kaç ufak değişiklik yapmayı düşünüyorum.
    Last edited by iceman06 : 02.Mayıs.2014 at 16:21

Mesaj Yetkileri