1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: The Special One - Yeniden Londra (Chelsea)

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default The Special One - Yeniden Londra (Chelsea)



    Jose Mourinho. 51 yaşındaki dünyaca ünlü teknik adam, Porto ile 2 avrupa kupası zaferinden sonra yönünü Londra'ya çevirerek Chelsea'nin başına geçmişti. Çoğu kişiye göre, Chelsea'de işi daha kolaydı.

    Fakat Mourinho bunu şu sözlerle açıklıyordu; ''Eğer kolay olanı isteseydim Porto'da kalırdım. Güzel mavi bir koltuk, şampiyonlar ligi kupası, tanrı... Sonra da ben'' İşin aslı zordu her şey. Yeni ülke, yeni kültür, yeni ve sabırsız başkan ve egoları tavan yapmış yılda milyon €'larca kazanan futbolcular.

    Ama tüm olumsuzlukların üstesinden gelerek Chelsea'yi 50 yıl aradan sonra şampiyon yaptı, Hemde 95 puan ile İngiltere rekorunu kırarak. Ertesi sezon da bu başarısını tekrarlayarak Üst üste 2 sezon şampiyon yaparak Chelsea taraftarının gönlünde taht kurdu. Artık 2. evi Londra'ydı. Sadece Porto'nun efsanesi değil, Chelsea'nin de efsanesiydi. Şampiyon olduğu sezonlarda dünyanın en iyi teknik direktörü seçildi. Abramovic ile anlaşmazlıklar sonucu 07-08 sezonunda Chelsea'den istemeyerek ayrıldı.

    Yolu İtalya'ya düştü. Adres, İnter'di. 2 Serie A kupasının yanında, İnter'e Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdı. O artık ''en iyi bir kaç kişiden biri'' değil ''Dünya'nın en iyi teknik direktörü'' olarak adlandırılıyordu. Bu kupadan sonra misyonunu tamamladığını söyleyerek yeni adresinin İspanya yani Real Madrid olduğunu açıkladı.

    İlk sezonunda 2.oldu fakat Kral Kupası'nı müzesine götürmeyi bildi. 2.sezonunda 100 puan ile İspanya rekorunu kırarak şampiyon oldu. 3.sezon pekte parlak değildi. Real Madrid ile ligde kötü bir sezon geçiriyordu. Şampiyonlar Ligi'ni bir kez daha kazanarak tarihe geçmek istiyordu. Fakat olmadı. ''Baskı altında daha başarılı olurum'' diyordu ama Madrid'de işler çokta iyi gitmiyordu. Herkesin gözü Mourinho ve Perez'in üzerindeydi. ''The Special One'' 2016'ya kadar uzatılan sözleşmesini tamamlayabilecek miydi?


  2. #2
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    30
    Mesajlar
    8,557

    Default

    Başarılar dilerim.
    Screw you guys, I'm goin' home

  3. #3

    Default

    Basarilar

  4. #4
    Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town
    Mesajlar
    1,700

    Default

    Başarılar.

  5. #5
    Nesil
    2014
    Yer
    kütahya
    Mesajlar
    657

    Default

    Başarılarr

  6. #6
    Nesil
    2010
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    1,182

    Default

    Başarılar.Chelsea'yı severim

  7. #7
    Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    2,292

    Default

    Başarılar

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Hepinize teşekkür ederim, umarım zevkli bir kariyer sunabilirim sizlere.
    -------------------------
    Part II;

    Önce Dortmund'da yarı finalde elenmişti Real Madrid, sonra 11 Mayıs'ta Espanyol ile 1-1 berabere kalmış bu sonuçla ezeli rakibi Barcelona şampiyonluğu garantilemişti.

    Mourinho'nun Madrid günleri artık sona yaklaşmıştı. Başkan Perez ispanyol televizyonuna açıklamada bulunmuştu; ''Jose ile yollarımız ayrılabilir.''



    Mourinho bu açıklamalar karşısında sessiz kalmıştı. Madrid'de günlerinin sayılı olduğunun farkındaydı.

    Öte yandan Chelsea, sezona Di Matteo ile başlamıştı. Yollar ayrıldıktan sonra Rafael Benitez takımın başına gelmişti. İyi bir grafik çiziyordu Benitez fakat taraftar pekte mutlu değildi. Abramovic, ''Benitez'in arkasındayım'' desede takıma yakışan bir menejer olduğunu düşünmüyordu. Mourinho'yu kovduktan sonra işler hiç de iyi gitmemişti. Aklında hala, Jose Mourinho vardı.

    11 Mayıs 2013'de Espanyol'la berabere kalarak şampiyonluğu kaptıran Mourinho için bir şans daha vardı; ''Kral Kupası'' Final, Barnabeu'daydı. Rakip, muhteşem bir sezon geçiren Atletico Madrid. Her şey Mourinho ve Real Madrid lehineydi. Saha,taraftar,kadro kalitesi.

    Fakat o gece Jose için hiçte güzel geçmemişti. At. Madrid 2-1 kazanarak Kral Kupasını almıştı. Hemde ''Santiago Barnabeu''da.
    Spekülasyonlar iyice artmaya başlamıştı. ''Mourinho gidecek mi?''

    15 Mayıs 2013 günü Benitez'li Chelsea Uefa Avrupa Ligi'ni müzesine götürmüştü. Taraftar ve Başkan hala mutlu değildi. Maviler, Avrupa Ligi'ni değil Şampiyonlar Ligi'ni hakettiklerini düşünüyorlardı.



    Jose Mourinho, kalan iki haftada önce Sociedad'la 3-3 berabera kaldı sonra evinde son maçta Osasuna'yı 4-2 yenerek Barnabeu'daki son maçına çıktı.

    Real Madrid sezonu 2.bitirmiş, Şampiyonlar Ligi'nde yine mutlu sona ulaşamamıştı. Üstelik, Kral Kupası'nda kendi evinde ezeli rakiplerine yenilerek kupayı kaptırmıştı.

    Maçtan sonra Mourinho; ''Artık Madrid'de değilim. Üzgünüm.'' diyerek ayrılışını onayladı. Jose Mourinho artık boştaydı.



    Mutsuz Chelsea taraftarı ''BENİTEZ OUT-MOURİNHO İN'' pankartları açıyor, maç içerisinde ''Jose Mourinho'' tezahuratları yapıyordu. Benitez bundan çok sıkılmışa benziyordu.

    Chelsea sezonu 3.bitirmişti aynı zamanda Avrupa Ligi'ni müzesine götürmüştü.

    Sezon bitmişti. Jose için hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezondu. Abramovic içinde. İki eski dost kötü sezon geçirmiş, yeni arayışlar içine girmişlerdi.

    Bakalım iki eski dost tekrardan buluşabilecek mi? Yollar yeniden kesişecek mi?




  9. #9

    Default

    Başarılar.

  10. #10
    Nesil
    2009
    Yer
    Bursa
    Yaş
    30
    Mesajlar
    3,910

    Default

    Takip et beni diyor kariyer bakalım

  11. #11
    Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir
    Mesajlar
    4,281

    Default

    Başarılar.Takibi zevkli bir kariyer olacak

  12. #12
    Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    2,740

    Default

    Başarılar Cardozo

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Yorumlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.
    -----------

    Part III;

    Evet, sezon bitti demiştik. ''The special one'' artık bir takım çalıştırmıyordu. Bu haber Ada basınına bomba gibi düşmüştü;



    Taraftarın sabrı iyice taşmıştı, artık Benitez'i takımın başında görmek istemiyorlardı. Abramovic'in gönlü hala Jose'deydi. Bir sabah Benitez'i odasına çağırdı.
    Tüm ada basını klüp binasının önünde toplanmıştı. Sanki olacakları tahmin etmişlerdi. Yarım saat süren toplantı sonrası Benitez ilk açıklamayı yaptı;
    Görevime son verildi'' Bu açıklama Chelsea taraftarı tarafından sevinçle ve coşkuyla karşılandı.

    Spekülasyonlar iyice artmıştı. Jose Mourinho ve Chelsea'nin yolları tekrardan birleşecek miydi?

    Jose'nin eski öğrencisi Galatasaray'lı Sneijder önemli açıklamalarda bulunmuştu;

    ''Jose'nin kalbinde önce eşi ve çocukları, ardından da Chelsea vardır.Yeniden İngiltere'de antrenörlük yapmayı istemesi bir sır değil. Ve onu Chelsea hakkında konuşurken gördüğünüzde,
    İngiltere'de başka bir takım çalıştıramayacağını anlarsınız. Biliyorum çılgınca geliyor ama Mourinho'nun Premier Lig ve Chelsea hakkında konuşunca aynı Noel'de anne-babasından ne istediğini söyleyen çocuklar gibi oluyor"

    Jose tatilde olduğu Abd'de kısa açıklamada bulunmuştu; '' İnter'in kalbimde önemli bir yeri bulunuyor. Kalbim, biraz İnter için, İnter'den biraz fazla Setubal için ve en çok da Chelsea için atıyor''

    Artık Ada basını Jose'nin Londra'ya dönmesine kesin gözüyle bakıyordu. Bir görüşme var mıydı? Bilinmez fakat açıklamalar bunu gösteriyordu.

    Benitez'in görevine son verildikten sonra, taraftarın dilinde tek bir isim vardı ''Jose Mourinho''

    Roman Abramovic özel uçağıyla Abd'ye gitti. Herkesin tahmin ettiği gibi, Jose ile görüşmeye... Görüşme çok uzun sürmedi. İki tarafta hemen anlaştı.

    ''The Special One'' yeniden Mavilerin başındaydı...



    İki eski dostun yolları yeniden birleşmişti. Bakalım geçmişten çıkardıkları dersler,tecrübeler Mavilere ne katkı getirecek? En önemlisi de, Mourinho çok sevdiği Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek mi?


  14. #14
    Nesil
    2010
    Yer
    Tokat
    Yaş
    29
    Mesajlar
    4,448

    Default

    Başarılar

  15. #15
    Nesil
    2006
    Yer
    06
    Yaş
    38
    Mesajlar
    3,468

    Default

    Başarılar dilerim dostum

  16. #16
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Quote Originally Posted by rexpo1994 View Post
    Başarılar
    Teşekkürler
    Quote Originally Posted by aytekin79 View Post
    Başarılar dilerim dostum
    Teşekkür ettim abim.


  17. #17
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Part 4;



    İlk basın toplantısında şunları söyledi Jose;

    "Ben mutlu olanım. Daha birkaç gün önce gibi geliyor ama 9 sene oldu. Çok şey değişti. Hala aynı insanım, kalbim duygularım. İşime futbola tutkum var. Şimdi kendimi tanımlamam gerekirse çok mutluyum. Ben bu kulübü çok seviyorum.

    Roman ile olan ilişkim özel ve gizli kalacak. Önemli nokta şu ikimizde aynı şeyi istiyoruz ikimizde başarı istiyoruz. Benim yerim futbol sahası. Bu diğer alanlarla da bağlı biliyorum. Takım için elimden geleni yapacağım. Çok mutluyum ve çok rahatım buraya döndüğüm için. Eve döndüm başarılı olduğum güzel sıcak bir eve. Taraftarlar beni burada çok seviyordu. Beklentiler yüksek biliyorum. İnsanlar da benim neler yapabileceğimi biliyor. Kulüp benim mantığımı ve yapabileceklerimi biliyorum. ''
    ------------------------------------------------------------------------------

    Artık Londra'daydı ve mutluydu. Mutlu olduğu yerdeydi. Hemen işinin başına geçti.
    İnce eledi sık dokudu, sistemini belirledi. Gidecek futbolcuları seçti ve yönetime raporunu verdi.
    Raporda şu oyuncular yazıyordu;

    1-John Obi Mikel
    2-Demba Ba
    3-Fernando Torres
    4-Oscar

    Yönetimle görüşme sonucu transfer bütçesi 65M€'ydu. Satılacak oyuncularla birlikte bütçesi daha da
    artacak yeni transferler için büyük bir bütçe oluşturmayı hedefliyordu.

    Transferleri belirleyip ve hemen sonuçlandırmak için 3 gün tesislerden ayrılmadı. Gecesini gündüzüne katarak
    Gerekli olan bölgelere transferleri belirledi;

    1- Diego Costa-At.Madrid
    2- Mario Mandzukic-Bayern
    3- Fernando-Porto
    4- Jordy Clasie-Feyenoord

    Caner,Finnbogason-FB-Herenveen

    Yönetime raporu sunduktan sonra oyun felsefesi ve sistemi üzerinde çalıştı.
    4-4-1-1 sistemini kullanacaktı Jose.



    Günler geçmiş, listeye koyduğu futbolculara talipler artmıştı. Tüm klüpler tek tek tekliflerini iletiyor
    cevap bekliyordu. Jose ve yönetim toplanarak teklifleri değerlendirmeye başladılar.

    Obi Mikel - 19m€ / Monaco
    Demba Ba - 7m€ / Porto
    Oscar - 30m€ / Psg

    Fiyatlar uygun bulunmuş ve hemen sonuçlandırılması için klüplere cevap verilmişti.

    Fakat, Fernando Torres'e teklif yoktu. Mourinho, Torres ile özel görüşme yaparak takımda düşünmediğini teklif gelmemesi halinde
    yedek takımla antremanlara çıkacağını Torres'e söyledi.
    Bu görüşme Torres'in hoşuna gitmese de elinden gelen birşey yoktu.




  18. #18
    Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    2,292

    Default

    Bir Fenerli olarak Caneri listede görmek sevindirdi Kariyerinde Başarılar Özel Adam

  19. #19
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Teşekkürler

    Part 5;

    Chelsea'li yöneticiler Avrupa'nın dört bir yanına dağılmış, Jose'nin istediği transferleri bitirme çabası içine girmişlerdi.

    Diego Costa'nın 38m€'luk serbest kalma maddesi cepte güçlü bir kozdu. Yapılan pazarlıklardan sonuç çıkmayınca, 38m€ peşin olarak Madrid kulübüne ödendi.
    Mario Mandzukic'i gözden çıkartan Guardiola fazla zorluk çıkarmadı. Pazarlıklar fiyatı 15m€'ya getirdi ve anlaşıldı.
    Fernando için de 15m€ ödendi. Kulüp fazla zorluk çıkarmadı.
    Caner Erkin için büyük koz sözleşmesi bitecek olmasıydı. Bu kozu iyi değerlendiren yönetim 4.5m€ karşılığında Caner'i Londra'ya gönderdi.
    Jordy Clasie için de 15m€ ödendi.
    Alfred Finnbogason içinse 10m€ bonservis bedeli verildi.



    Obi Mikel/Monaco'ya - Demba Ba/Porto'ya - Oscar/Psg'ye transfer oldu. Toplam gelir 56m€ oldu.

    Chelsea'nin yeni transferleri ertesi gün Londra'ya gelerek sözleşme görüşmelerine başladılar. Anlaşmalar çok uzun sürmedi. Jose transferlerin hemen bitmesini
    ve kamp döneminin başlamasını istiyordu.

    6 oyuncu artık maviler için ter dökecekti. Toplam maliyetleri 98m€ oldu. Abramovic geçmişte yaşanan sorunlardan ders almış görünüyordu. Jose kimi isterse alacak gibiydi.

    Jose Mourinho transferlerin ardından hazırlık maçlarına başladı. 2 hazırlık maçı oynadı Chelsea;



    Galibiyet gelmese de Jose oynanan futboldan memnundu. Takım sezona artık hazırdı. Sezonun ilk maçı Stamford Bridge'de Fulham'dı. Jose 9 yıl aradan sonra Mavilerin başında kendi evinde sahaya çıkacak...


  20. #20
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Sezon başlamıştı. Jose Mourinho 9 yıl aradan sonra Stamford Bridge'de takımının başında sahaya çıkıyordu.



    Ve işte Chelsea'nin ilk 11'i;





    Ve Jose mutlu olduğu yerde hikayesini yeniden yazmaya başladı. 3 puanla sezonu açıyor. Bakalım sezonun geri kalanında aynı performansı gösterip mavileri kupalara boğabilecek mi?

    2.Hafta

    3.Hafta

    Avrupa Süper Kupası

    Şampiyonlar Ligi Grubumuz;




  21. #21
    Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin
    Yaş
    43
    Mesajlar
    4,483

    Default

    Başarılar dilerim. Lige iyi başlamışsın. Grupta o kadar zor bir grup değil.

  22. #22
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,741

    Default

    Quote Originally Posted by pusathan01 View Post
    Başarılar dilerim. Lige iyi başlamışsın. Grupta o kadar zor bir grup değil.
    teşekkürler. evet çokta zor bir grup değil, umarım çıkmayı başarırım.


  23. #23
    Nesil
    2010
    Yer
    Tokat
    Yaş
    29
    Mesajlar
    4,448

    Default

    Transferler hayırlı olsun. Gruptan rahat çıkarız.

  24. #24

    Default

    Sampiyonlar Liginde guzel bir gruba dusmusuz. Ligde West Ham'a takilmamiz olmamis

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •