Quote Originally Posted by ReaList View Post
Geçen Fenerbahçe sohbet alanında da yazmıştım Aziz Yıldırım ile bu adam aynı diye (: O da kendisine küfür edenlerin üzerine yürüyüp Allah ne verdiyse saydırmıştı. Ancak burada ironik olan "Benim yanımda" olan kısım. Senin yanına gelmeleri için kalabalıktan daha kalabalık olan koruma ordusunu geçmeleri gerek. Yoksa kimsenin Allah'tan başka korkusu yok. Biri bunu ona söylemeli.
Ben bu benzerliği aylardır belki de yıllardır kuruyordum. Galatasaray yönetiminin dediği 'kontrolünü tamamen yitirmiş zat' sıfatını başkasına da söyleyebiliriz artık. Vatandaşa yumruk ne demek yahu, biraz edep. Bu adamın ilk yıllarını da hatırlıyoruz; bu kadar bağıran, çağıran bir adam değildi ya da ben öyle hatırlıyorum diyeceğim ama Uğur Dündar gibi bir adam(hükümetten pek hoşlanmıyor bildiğim kadarıyla) bile 'iktidarın ilk yıllarında yolsuzluk yapan bir adamı başbakana şikayet ettik, hemen görevinden aldı' demişti. Bunu söylerken de yine yolsuzluğa atıfta bulunmuştu, şimdiki duruma bak diye. Hakikaten bir de şimdiki geldiğimiz duruma bak! Yapılan açıklamalar, davranışlar; sadece yazık diyorum. Güç sanırım insanı bu hale getiriyor.

İstifa konusuna gelirsek o iş yaş. İstifa edilme söz konusu olsaydı o istifanın yolsuzluklar sonrası olması gerekirdi. Açıkçası bu olayın(kaza diyemiyorum) bağıra bağıra geldiğini herkes görebilir. Yıllardır böyle bu durum, AKP'den önce de denetimden yoksun bir ülkeydik AKP zamanında da muhtemelen AKP'den sonra da öyle olacak. Sadece madencilik alanında da değil, işçi kazalarında/kayıplarında dünyada liderliğe oynuyoruz. Bunları azaltmak için önlemler almadıkça bu iş böyle devam edecek. Acı olan ise ateş düştüğü yeri yakacak, biz maksimum 1 ay sonra her şeyi unutacağız, işçi kayıpları olmaya devam edecek. Böyle büyük bir olay olduğunda da işçilerimizi tekrar hatırlayacağız.