steam : aytekin79
Soma yazıyor aratsana CTRL+F ile.![]()
Milletimizin , hepimizin başı sağolsun
SOMA yazdığını gördüm fakat benim demek istediğim ne gereği var şimdi böyle gereksiz mesajların. Konunun ciddiyetine yakıştıramadım. Bir taraftan ciddi mesajlar diğer taraftan alakaya maydanoz mesaj . Mesajı atan arkadaş savunma mekanizmasını çalıştırmasın hemen , evet gördüm o da ciddi şeyler yazmış öncesinde . Her neyse yazılacak çok şey var SOMA yı rakamla bulana kadar.
Ayrıca şimdi birlik zamanı yardım edebilecek varsa lütfen TBB olur başka kanallar olur bir şekilde orada ölen kardeşlerimizin yakınlarına ulaştırabilirse burada 6 ve 9 ile SOMA yazmaktan çok daha güzel bir iş yapmış oluruz.
steam : aytekin79
Televizyonu açtığımda tam konuşmasına rastladım gerçekten de pazarlık yapar gibi rahat rahat hesap yapıyordu.
Ölümler ile ilgili olduğunu anladığımda cidden vicdansızlığın son noktasına gelindiğini anladım.
DASK'dan yabancı bir yetkili gelip konuşma yapmış, konuşmasını dinleyin gerçekten mükemmel şeyler söylemiş.
Her ölümü kadere bağlayan bir Başbakanımız olduğu sürece adaleti de Allah'dan bekliyoruz. Çünkü benim bu ölümlerle ilgili bir şey yapılacağına gram ümidim kalmadı.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=40015
Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan ortak yardım.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
İleri demokrasi dedikleri ; "başbakana yuh çekersen tokadı yersin."
SON DAKİKA! TFF'DEN ÖNEMLİ KARARLAR!
- F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa finali 15 ya da 16 Ağustos'ta Manisa'da oynanacak ve tüm gelir #Soma'ya bağışlanacak.
- F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa finali seyircili oynanacak. FB'nin seyircisiz oynama cezası gelecek sezon Süper Lig'de uygulanacak.
- Türkiye Futbol Federasyonu, #Soma'da şehit olan işçilerin ailelerine 5 milyon TL bağışlayacak.
- 19 Mayıs Pazartesi günü, TFF Yönetimi, Fatih Terim ve tüm Milli Takım oyuncuları #Soma'ya gidecek.
- Önümüzdeki sezon Süper Lig'de yabancı kuralı 5+3 olarak uygulanacak.
- 2014-2015 Süper Lig sezonu 29 Ağustos 2014'te başlayacak, 31 Mayıs 2015'te sona erecek.
Galatasaray
Arena’nın Çıkış Tüneli Kömür Karası
Soma’da yaşanan maden kazasının ardından kulübümüz toplumsal farkındalığı artırmak
için girişimlerini sürdürüyor. Spor Toto Süper Lig’in son haftasında oynanacak Kayseri Erciyesspor maçında Arena’nın çıkış tüneli Soma’da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza ithafen yeniden düzenlendi.
Ayrıca Türk Telekom Arena’daki saha kenarı LED panolarda reklamları dönen sponsor ve reklam veren firmalar ile yapılan görüşmeler neticesinde yarınki maç boyunca firma reklamları değil Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımız için mesajlar yayınlanacak.
Türk Telekom Arena'da oynanan maçlarda reklamları dönen sponsor ve reklam veren firmalara Galatasaray Spor Kulübü olarak teşekkür ederiz.
![]()
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Spor kulüpleri ve sporcular çok duyarlı davrandılar valla,helal olsun.Spor işte bunun için var,sürekli didişip,tartışıp,birbirine hakaret etmek için yok.
Onların destekleri ile bir çok çocuğun,ailenin geleceği bir nebze olsun aydınlık olacak.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
8 Kişiye Daha Ulaşılmış, Can Kaybı 292 Oldu
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
taner yıldız'ın 2 gün önceki hesaplaması:
787 işçinin 363'ü sağ kurtuldu.
274 kişi öldü.
yani 150 işçinin durumu belirsizdi.
bugün öğlen yaptığı açıklama:
787 işçi, 284 ölü, 485 tahliye, 17-18 kayıp.
yani son 2 günde 122 kişi daha sağ olarak çıkartılmış. ama bundan haberimiz yok.
göz göre göre yalan söylemek bu olsa gerek. ve yandaş medya "18 kişi kaldı" olayına o kadar çabuk kitlendi ki demin habertürk'te "kalan 18 işçiden 8'ine ulaşıldı" diye haber vardı kj'de.
nefretimi, öfkemi bastırmaya çalışıyorum. kötü bir şey yazmak istemiyorum.
Maden Şirketinin Açıklaması Özet Olarak;
![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Pişkin pişkin çıkıp bir de ''Yaşam odası olsa ne olur ki?
Bu kadar işçi bu sefer de havasızlıktan ölürdü.'' diyor adam.
Allah herkese sabır versin.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Soma´da madendeki yaşam odaları
Kaçış Odaları son teknoloji ürünü. Havalandırma ve elektrik sistemi var, içinde yok yok.
Her madene özel oda
Rescue Chamber ‘Kaçış-Yaşam Odası’ her tür madene göre ayrı üretiliyor. Yangın, toksik gaz ve patlamaya dayanıklı. 40 madenciyi bir aya kadar hayatta tutuyor. Kurtarma ekiplerine yeterli zamanı sağlıyor. Yerli üretim Soma Holding dün 2009’da madene 500 kişilik yaşam odası kurduklarını, üretim bitince kaldırıldığını söyledi. Ve fotoğrafları paylaştı. Görenler küçük dilini yuttu. İşte ‘500 madenci 15-20 gün dayanabilir’ denilen ‘Kaçış Odası’... Uzmanlar ‘Burası ancak Nazi kampı olur’ diyor
Ya portatif ya kalıcı
Dışarıdaki karbondioksitin içeri girişini engelliyor, odaya düzenli oksijen pompalıyor. Portatifi de var, kalıcı olanı da. 12 kişilik oda fiyatı 80 bin dolar. Su, yiyecek, oksijen, telefon var.
Batılı ülkelerde daha çok 12-40 arasında işçi alan portatif yaşam odaları kullanılıyor.
Çin'de ölümlerin azalmasında en büyük etken kalıcı olarak inşa edilen yaşam odaları.
Odalarda klima, telefon var. İşçiler bir ay güvende.
20 işçi zor sığar
Odada elektrik var. Havalandırma delinen tavandan sarkıtılan bir boru ile sağlanıyor. Ancak 500 değil 20 işçi sığabilir.
Soma'da madendeki yaşam odaları
İşte ‘500 madenci 15-20 gün dayanabilir’ denilen ‘Kaçış Odası’... Uzmanlar ‘Burası ancak Nazi kampı olur’ diyor.
Yerli üretim
Soma Holding dün 2009’da madene 500 kişilik yaşam odası kurduklarını, üretim bitince kaldırıldığını söyledi. Ve fotoğrafları paylaştı. Görenler küçük dilini yuttu.
Bol oksijen
Odada iki bank, bir sedye var. Bir dolapta 10-12 kadar eski oksijen tüpü duruyor. Dolu olup olmadıkları bilinmiyor. Bir başka dolapta ise sağlık malzemeleri var.
Sağ kurtulan işçiler bu odayı depo olarak kullandıklarını anlatmıştı.
devamı:
http://fotogaleri.gazetevatan.com/so.../34454/9/Haber
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Anlamadığım şey şehit sayısı ve kurtulan sayısı medya dışında herkese tuhaf geliyor..
Ayrıca bugün o fransız spikerin yaptığı terbiyesizlik dilerim ki kendisine bin kat daha acıyla geri döner..
Last edited by anil luque : 17.Mayıs.2014 at 02:24 Reason: her ne kadar haklı olsan da malum forum kuralları kardeşim.
İstanbul Teknik'de öğrenciler maden fakültesini işgal etti. Maden fakültesi danışma kurulunda bulunan Alp Gürkan ve İsmet Kasapoğlu'nun kuruldan çıkartılması, Orhan Kural'ın derhal istifa etmesi ve kamuoyundan özür dilemesi, İTÜ'de taşeron çalışma sisteminin kaldırılması, rektörlüğün Soma'da yaşananların kaza değil iş cinayeti olduğu hakkında açıklama yapması ve işgale katılan öğrencilere soruşturma açılmaması isteniyor. Okulun Soma Holding ve Orhan Kural'la ilişiğinin kesilmesini sağlayabiliriz belki ama Asırlardır Çağdaş ancak rektörümüz sayesinde bir süredir yandaş olan okulumuzun diğer 3 talebi kabul edeceğini pek zannetmiyorum.
Screw you guys, I'm goin' home
Bunlara edilecek sözü buraya yazamıyorum, o yüzden yorum yapmamak en iyisi.
Bu vatandaş da benim üniversite sınavlarına hazırlandığım sırada Türkçe dersime giren öğretmenim. Aynen şunları yazdı facebookta ve anında çıkardım listemden:
ABD'de 11 Eylül saldırısında 3000'den fazla SİVİL vatandaşını kaybetti.Hiçbir ABD vatandaşı sokağa çıkmadı,CIA ve FBI' dan kimse istifa bile etmedi.... Yaraların nasıl sarılması gerektiğini de dünyaya gösterdi... Sayın bakanı tebrik ediyorum.....Paralelciler ve vandallara buradan asla ekmek çıkmaz!
Yazıklar olsun sizin vicdanınıza!
TT'de 2. sırada güzel bir cevap verilmiş zaten kısa ve öz..
Fransa bana Can Yücel'in 'bana şiirlerimde küfür etme diyorlar usulsüz..' ile başlayan sözünü hatırlattı
Fransızlar kadar sevmediğim bir toplum yok yahu nefret ettiriyorlar kendilerinden.
Fransız spikerin söyledikleri açıkçası benim umrumda değil,bizim hükümetimiz o işçileri umursamıyor elin Fransız spikeri mi umursayacak ?
Katiliyorum. Baska bir ulkede yasayan bi spikerin ne soyledigini onemsedigimizden cok kendi ulkemizde soylenenlere veya medyanin soyleyemediklerine bakmamiz gerekiyor.
Yalnız hemen gaza geldik te şöyle bir durum var ve bir daha izleyince hiç te mantıksız gelmedi.
https://eksisozluk.com/entry/42796570
Yılmaz Özdil de ayıp etmiş videoya bakılırsa.
http://www.analizmerkezi.com/yilmaz-...hak-44970h.htm
Yılmaz Özdil'in dedikleri düşüncesizce gözükebilir,bende düşüncesizce buldum ama ''müstehak'' derken ölen işçileri kastettiğini düşünmüyorum.Yine de daha açık bir şekilde konuşabilirdi.Ayıp etmiş.
Yalniz o fransizlar madenciler kimin umrunda biz eglencemize bakalim derken ironiyle bu tip liderlerle dalga gecmisler. Her seye koru korune inanmayin. İroni diye bir olay var. Okumus etmis genclersiniz. He ben de fransizlari sevmem ama bu siyasi komedi programı aksine duruma dikkat cekip insanliktan nasibini almamis liderleri elestirmisler
https://twitter.com/efkanbolac/statu...07378750611456
Gittiğimiz yol gerçekten yol değil.
Dün yapmayın etmeyin çocuğum var diyen anneye "yansın kör olsun çocuğun" diyen polis , bugün bu yaşananlar..
Bir kol saati ile 2 tane yaşam odası yapılırken yapılmaması. Bu kadar namusu para olmuş insanla aynı ırkı ve ülkede yaşadığım için o kadar utanıyorum ki . Birisi gider elin rabia'sı için ağlar durur gider ülkesinde o kadar emekçi için ağlamaz aksine küfür eder yumruk atar. Ama zamanı gelecek bu kadar basit
Her diktatörün sonu aynıdır. Zamanı gelince Erdoğan'da yaşattıklarının çilesini çekecek. Bkz : hitler , mussolini , kaddafi , saddam.
Last edited by anil luque : 17.Mayıs.2014 at 15:58 Reason: kural - 6
Ölü sayısı 301 olarak beyan edilmiş son olarak. Bana göre ise bu sayı çok daha fazla.