Sayfa 9 / 11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
241 ile 270 arası toplam 307 sonuç

Konu: Soma'da Maden Kazası

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yılmaz Özdil bazen çok iyi yazar, sürekli okumam lakin takdir ederim. Ama onun veya Sözcü tayfasının, İktidarı meşrulaştırmaktan öteye gidemediğini insanlar görmeli. Salt bir şekilde, fütursuzca yayın yapmaları ve yazı yazmaları, toplumsal bir tepkiyi sadece o alanla sınırlandırıyor. Siyaset benim alanım değil bu yüzden dediklerimle örtüşen bir olayı futboldan örnek olarak gösterebilirim.

Bir çok mahkemeden Fenerbahçe'nin haksız çıkması, cezalar alması ve mahkum olması Fenerbahçelilerin büyük bir bölümünde büyük bir tepkiyle karşılandı ve Aziz Yıldırım'ın istifası istendi. Ancak GFB'nin salt Aziz Yıldırım düşmanlığı yapması, Aziz Yıldırım'ın bu tepkiyi, genelin tepkisi yerine sadece bir grubun tepkisi gibi göstermesine yaradı ve işin içinden sıyrıldı.

Yılmaz Özdil'in ve gibi yazanların, Sözcünün veya gibi yayın yapanların salt eleştirisi Erdoğan'ın işine geliyor. Çünkü o kesimden olmayıp da ona tepkili olanların -ben gibi- tepkisi güme gidiyor. Bunlar CeHaPe'li bunlar paralelci bunlar dış mihrakçı bunlar ülkeyi karıştırıyor yoksa insanlar bizi seviyor ve takdir ediyor deyip işin içinden sıyrılıyor.

Günü gününden derim, İktidar'ı kuvvetlendiren kendisi değil muhalefetidir. Sağolsunlar ellerinden geleni ardına koymuyolar.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Akp teşekkür etsin Yılmaz Özdil'e.Bende zeki bir adam sanırdım bu adamı nasıl böyle birşey yapar inanamıyorum.Topu atacak birini arıyorlardı zaten cıktı bana atın dedi.Simdi bütün ihmaller herşey unutulacak işte CeHaPe zihniyeti bu diye baslayıp gidecek.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bende Yılmaz Özdil'i zeki sanıyordum meğersem sırf muhalefetten,ironiden başka bir şey değilmiş.

Zaten çuvaldızı başkalarına batıranlara hedef gösterdi adeta.Olan ölen işçilere ve ailelere oldu.Bunun sorumluları kurtarıldı adeta hükümet tarafından.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Erdoğan evet yine ne yaptı etti katakulli ile olayı hiç bir şey yokmuşçasına o kadar insanın ölümünü kadere, fıtrata bağladı ve buna inanan zatlarda oldu. Evet ülkede kendisine tapan bir çok kesimi inandırdı bu hurafeye, ancak yukarıda Allah var, bunların hesabı elbette sorulacaktır. O sebeple şahsen bu masallara, inanmadığım gibi Rabbim'e tevekkül ile bu olayların hesabını sorması içinde dua ediyorum. Erdoğan bu yaptıklarının hesabını dilerim bu dünyada herkesin gözü önünde versin. Hani eceli gelir, hesabı öbür tarafa kalır o zaman onun için bence bu daha iyi olur.

Devlet daha ne yapsın? Bolgeye bir sürü imam yollamislar işte. Girise de duvar ormusler hani yanlislikla giren fln olur maden çöker diye. Ayrica provokatorler ve hirsizlar fln girip talan etmesin diye bolgeyi de polis kontrolune almislar e hayat da devam ediyor sonucta bir nikah tarihi verilmisse o nikah kıyılir.
    Koskoca bakan da kumanya yiyecek degil ya tabi ki ascilarini getirecek daha ne yapsin o adamcagiz olaylarin basindan beri bolgede herseyi kontrol altina aldi birinci agizdan bize rakamları verdi tahminlerde bulunup icimizi rahatlatti.
    Daha ne istiyorsunuz devletten ve hukumetten?

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Devlet daha ne yapsın? Bolgeye bir sürü imam yollamislar işte. Girise de duvar ormusler hani yanlislikla giren fln olur maden çöker diye. Ayrica provokatorler ve hirsizlar fln girip talan etmesin diye bolgeyi de polis kontrolune almislar e hayat da devam ediyor sonucta bir nikah tarihi verilmisse o nikah kıyılir.
    Koskoca bakan da kumanya yiyecek degil ya tabi ki ascilarini getirecek daha ne yapsin o adamcagiz olaylarin basindan beri bolgede herseyi kontrol altina aldi birinci agizdan bize rakamları verdi tahminlerde bulunup icimizi rahatlatti.
    Daha ne istiyorsunuz devletten ve hukumetten?
    Bu durumun 2 sebebi var bence:

1- İçeride kalan cansız bedenlere ulaşılmasının engellenmesi ve ortalığı yatıştırmak (Hatırlayın, Taner Yıldız en fazla 302 ölü çıkar diyordu ve 301. ölü çıkarıldığında kimse kalmadı, bitti demişlerdi.),
    2- Tekrardan, yanan kömür falan olursa bunun havasız kalıp sönmesini sağlamak.

Türkiye'de hangi felaket iktidari zayiflatmis? Hiçbir şey olmadan yollarina devam ederler. Bal gibi de cb adayi olur hatta kazanır bile. Sonra ozdile kiziyorsunuz. Ben gunahim kadar sevmem kendisini fakat cok dogru yerden görmüş. Biz (akp karsitlari) herkesi uyardik bu adamlarin dinle falan alakası yok bakara makara onlar icin. Adamlarin dini imani para hemde illegal para rusvet vergi kacirma hem de uluslararası bazda. Isci guvenligi fln kim dusunur. Adamlarin umuru degil. En cok oy aldığı kesim en cok zarar goren kesim. Biz yine bir türlü idare ederiz. Fakat bu ve bunlar gibi adamlar orada olduğu surece daha cok canlar yanar. Ve k.bakmayin ama turk milleti olarak siz bu adamlari sectiniz sonuclarina da katlaniyorsunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başbakan Yılmaz Özdil'i "kov" talimatı verdi konuşmasında. Bakalım neler olacak.
    FM Gazetesi

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Aydın Doğan tınmıyor artık Tayyip'i tokat olayını yayınlayan gazeteler hep onundu. (Sözcü , sol vb. Saymıyorum) Yılmaz Özdil 'i kovacak olsa coktan kovmuştu.Yılmaz Özdil'de halk Tv'ye bağlandığında cok rahattı yazmamızı engellemek icin doğan medya grubuna yapmadıklarını bırakmıyorlar ama engelleyemeyecekler dedi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yılmaz Özdil – Taşeron

Soma’da bildim bileli maden var, Soma bildim bileli DSP’liydi, CHP’liydi, taşeron sistemini 2004’te Türkiye Taşkömürü Kurumu’na soktular, 2004’ten beri Soma’da AKP kazanıyor.

*

Şehitleri soğuk hava deposuna kavun gibi istifledikleri Kırkağaç’ta, dile kolay, 35 sene boyunca Kayadipli ailesi başkanlık etti, Demirel’in kalesiydi, tarımı öldürdüler, halkı maden işçiliğine mahkûm ettiler, 2009’dan beri AKP kazanıyor.

*

İzmir Kınık’ta dolaşırken, elindeki çekirdeği yanlışlıkla yere düşürsen, ağaç çıkar, öylesine mümbittir toprakları ama, ekiyorsun para etmiyor, elde avuçta tek geçim kaynağı kaldı, 25 kilometre ötedeki Soma… Ve, Kınık’ta 30 Mart’ta AKP kazandı.

*

Savaştepe’yle Soma; birine Balıkesir’in ilçesi, öbürüne Manisa’nın ilçesi diyoruz ama, aslında bitişik komşular… Savaştepe’de eskiden hayvancılık yapılırdı, artık yapılamıyor, maden işçiliğinden başka ekmek yok, 30 Mart’ta AKP kazandı.

*

AKP’nin en zayıf olduğu Ege Bölgesi’nde, ekonomisi madene mahkûm ilçeleri AKP’nin kazanması tesadüf müdür?

*

Ege’den çıkalım, Karadeniz’e uzanalım, Zonguldak Büyükşehir Belediyesi CHP’liyken, taşeron cehennemi Kozlu’yu AKP’nin kazanması da mı tesadüftür?

*

İnsanların iş bulma konusunda çaresiz, alternatifsiz bırakılması, gırtlağına kadar borca sokulması, sendikasızlaştırılıp, açgözlü kodamanların iki dudağının arasına baktırılması, taşeronlaştırılıp, köle haline getirilmesi, AKP’ye yarıyor.

*

O yüzden… Başbakan’ın yumrukladığı madenci genç, “sayın başbakanımız maalesef istemdışı tokat vurdu, şikâyetçi olmayacağım, kendisini seven biri olarak, şu anda Soma kömür işletmesinde çalışıyorsam, özelleştirmesinden dolayı, onun sayesinde çalışıyorum” demek zorunda kaldı. Başka ne desin? Ağzını açanı işten kovuyorlar, kelepçeleyip hapse tıkmaları işten bile değil.

*

Taşeron sistemi, işte budur.

*

Korku impatorluğunun ekonomi modelidir… Birbirini besler. Ne kadar korku, o kadar taşeron, ne kadar taşeron, o kadar korku’dur.

NOT…
    Susalım, pısalım, yazmayalım diye iftira üstüne iftira atıyorlar, kendi söylediklerini bize mal ediyorlar, sakalından utanmayanlar tescilli yalanlarıyla kimvurduya gidelim diye hedef gösteriyorlar. Topluca cevap veriyorum… Dünya tarihi sizin kadar ahlaksız bir medya kadrosu görmedi,
    biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz,
    vız gelir tırıs gidersiniz.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Su yilmaz ozdilden nefret ettigim kadar hicbir kose yazarindan nefret etmedim. Ideolojik olarak sifir, sirf laf kalabaligi. Bir gun de cik sokaga eylemlerin birinde gorelim seni. Biber gazini, copu hep biz yiyoruz hep biz mucadele ediyoruz. Oyle "Biz sadece zeybek oynarken diz cokeriz" demekle olmuyor.

İktidar ne kadar iğrençse, aynı zamanda bu ulusalcılarda o derece iğrenç benim gözümde.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

13 yasinda babasini kaybetmis bir cocugun yuzunde ufak bir gulumsemeye sebep oldugunuz icin tessekurler.

Sadece maddi degil manevi olarakta orda destekte bulunmak cok onemliydi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başbakan şu an grup toplantısında konuşuyor. Türlü türlü geveliyor ama aradan bir tanesi dikkatimi çekti. "İçeride kimse kalmadı , şehitlerimizin hepsini ailelerine teslim ettik"

Göz göre göre yalan değil de nedir bu ?

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Devlet terörü devam ediyor. Bugun de Uğur abimizi aldılar elimizden katil polisler, katil başbakan, katil AKP rejimi.

"Yaşattığın devlet öldürür" görüyoruz bir kez daha. Buyrun savunulacak bir şey varsa çıkın söyleyin katiller. Zira sonunuz geliyor artık, yakında konuşamayacaksınız bile.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    Devlet terörü devam ediyor. Bugun de Uğur abimizi aldılar elimizden katil polisler, katil başbakan, katil AKP rejimi.

"Yaşattığın devlet öldürür" görüyoruz bir kez daha. Buyrun savunulacak bir şey varsa çıkın söyleyin katiller. Zira sonunuz geliyor artık, yakında konuşamayacaksınız bile.
    Cemevindeki cenazeye gidip , sessiz sakin durmasaymış orda Çağdaş. Adam suçlu. Evinde otursaymış yani.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

''Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!''

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Cemevindeki cenazeye gidip , sessiz sakin durmasaymış orda Çağdaş. Adam suçlu. Evinde otursaymış yani.
    Muhalif olmanın fıtratında var ne de olsa ölmek..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

He unutmadan , vali Hüseyin Avni'ye de suçu günahı olmayan birinin ölümüyle sonuçlanan günün sonucunda emniyet müdürlüğüne atandı.

İnsanlarla iyiden iyice amiyane tabirle "dalga" geçiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Muhalif olmanın fıtratında var ne de olsa ölmek..
    Tabi tabi. Ne yapalım , işin cilvesi artık.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Demeyin öyle adamlar 15bin km duble yol yaptı.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Bence bu muhabbeti başka konudan devam ettirelim daha uygun olacağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Bence bu muhabbeti başka konudan devam ettirelim daha uygun olacağını düşünüyorum.
    Polis terörü diye konu açmamız uygun olmaz bence forumda

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Bir ölü daha varmış dün Okmeydanında.

Hırsız Tayyip Erdoğan da konuşuyor; halen daha Berkin'e terörist diyor.

Quote Originally Posted by E.Cartman View Post
    Demeyin öyle adamlar 15bin km duble yol yaptı.
    O duble yollar var ya o duble yollar..... neyse anladın sen

Bu arada artık ne desek bos. Her an her yerde hepimiz olebiliriz bu ulkede.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Asıl katiller teröristlerle kolkola ülkeyi karıştırmak isteyenlerdir ideolojiniz gözünüzü kör etmiş ama kimseye kızmıyorum acıyorum sadece

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

okmeydanında suçluyu tespit edelim...

Kimler var orada ?

1- İzinsiz gösteri yapmak isteyenler
    2- İzinsiz gösteriye müdahale emri alan ve havaya ateş açan polisler
    3- Konuyla hiçbir alakası olmadığı halde açılan ateş sonucu kapsül ya da seken kurşunla ölen vatandaş..

Sizce hangisi suçlu? En masum olan kesinlikle ölen vatandaşımız fakat polislerin bilerek vatandaşa kurşun sıktığını iddaa eden var mı? Varsa zaten hep birlikte gidelim suç duyurusunda bulunalım. Hadi orada müdahale eden polislerin içerisinde de art niyetli olanlar var diyelim ; Ülkede dengeler bu kadar hassas ve ortam bu kadar gerginken hala sokaklarda izinsiz gösterilerle karmaşaya neden olanlar sudan çıkmış ak kaşık mı?

Somada yaşananlar konusunda fikrimi açık ve net yazdım.Bakana kadar dayanan bu sorumsuzluğun cezasını tüm yetkililer çekmeli.Burada yaşananlar kaza falan değil. Gaz alarmlarına aldırış etmeden maden ocağının işlemeye devam etmesi zaten faciaya davet çıkarmış.Sorumluları bulunup inşallah en ağız cezayı alırlar. Fakat ülkeyi kaosa sürükleyecek hareketlerden kaçınmak lazım.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

"Berkin Elvan ölmüştür , geçmiştir." - Recep Tayyip Erdoğan (2014,Türkiye)

Sözün bittiği yere kaçıncı gelişimiz bu ? Ben sayamadım da. .

Sayfa 9 / 11 İlkİlk ... 7891011 SonSon

Mesaj Yetkileri