Efes'i Eurolig'de şampiyonluktan aşağısı kesmez herhalde. İvkovic reisin dönüşü efsane olacak elinde harika bir kadro var şampiyonluk gelir umarım.
Efes'i Eurolig'de şampiyonluktan aşağısı kesmez herhalde. İvkovic reisin dönüşü efsane olacak elinde harika bir kadro var şampiyonluk gelir umarım.
gecen sene fenere de bu muamele yapilmisti, biraz temkinli yaklasmak lazim. takim uzerinde baski olusturmak hicbir ise yaramaz. beklentiler tabii ki yukseldi ama oncelikli final foura bi kapak atilsin da sonra sampiyonluk konusulur. medya da simdi sisirip duracak. belki fb gs gibi bir camia olmadigi icin efes bu konuda rahat olabilir.
Bunlar şimdi bi de Spanoulis'i almasın![]()
Screw you guys, I'm goin' home
krstic - lasme
dario saric--------------------berberoglu
spanoulis
o da gelirse 5li tamamlanir. iyi de gencler var elinde, cedi osman, birkan batuk, dogus falan![]()
Efes neyin peşinde![]()
Banvit'in normal sezonda yaptığını, Efes geliştirir bence. Ya namağlup bitirirler normal sezonu ya da 1 yenilgi alırlar.Sonrasında da şampiyonluğun en büyük favorisi. Eurolig'de ise 8'li finaller garanti, Final Four da şansına kalmış. Koraç Kupası'nı kazandığı yılların ruhu geri dönerse Efes, çok acayip işler yapabilir.
o zamanki ruh baskaydi ama. tamer oyguc, naumoski, ufuk sarica. basta aydin ors. avrupada kazandigimiz ilk kupaydi ayrica. hic beklenmeyeni gerceklestirmislerdi.
O ruhu yakalamak elbette kolay değil, o zamanki takım gücü inanılmazdı gerçekten de. Naumoski dışında tamamen Türklerin katkısıyla alınmıştı kupa. Naumoski de Makedon olduğu için çok uzak bir kültüre sahip değildi ve uyum açısından da sıkıntı yaşamadı. Her yönüyle üst düzey bir takımdı Efes kısacası. O ruhu bu sene geri yakalamak zor olabilir; ancak yakalanırsa da Efes'in önünde kimse duramaz, o kesin.
Efes evet iyi bir takım kurdu ama alınan oyuncuların neredeyse hiçbiri zor anlarda kendini ispatlayabilmiş değil belki biraz Perperoglu. Öncelikle Lasme'yi Diamantidis olmadan izleyeceğiz ve normalde birebirde pek de başarılı değil. Krstic izlediğim neredeyse bütün finallerde silik kaldı, yani büyük maçlarda çok da etkili değil. Takıma lider özellikli ve zor anlarda çıkıp maç çevirebilecek bir oyun kurucu alınması gerekiyor. Saric'i hiç izlemedim genç bir oyuncu umarım bizim Bogdanovic'in kaderini yaşamaz.
Efes şaka maka Krstic'i de duyurdu
Arroyo kalıyormuş takımda. Bu arada 35 yaşında olduğunu bilmiyordum o kadar yaşlandı mı yahu Arroyo vay be.![]()
Yaşlı be müdür saç yok ya belli etmiyor![]()
Çıkan haberlere göre Bo ve Kleiza gidiyor ve yerlerine Calathes, Bogdanovic ikilisi geliyor. Bir de kaliteli bir uzun alırsak iyi olur.
Sürekli yeni transferler ve yine final four umudu. Ben bu senenin de hayal kırıklığı içinde geçeceğine inanıyorum.
Sabır,plan,program bizde yok işlemiyor.
Ön planda olan sporlarımızda her zaman, erken başarı bekler toplumumuz nitekim ki Voleybol'da böyle bir durum olmadı ama yavaş yavaş o tarafa doğru gidiyor gibi de hava seziyorum.
Ne kadar arka planda olursa bir spor bizim ülkemizde o kadar başarılı oluyor tabii bunların başında ki isimlerde doğru olursa.
Aslında bu sezon Final-Four hedefi ile başlamadık. Sezon başında çok iyi performans gösterince böyle bir algı oluştu. Algıyı oluşturan da taraftar ve basın, yoksa kimse Final-Four beklemiyordu(özellikle geçen sene yaşanan faciadan sonra). Ben tam aksine planlı ve programlı gittiğimize inanıyorum, sonuçta uymayan parça ile ısrar etmenin anlamı yok. Mevcut kadro ışık verse zaten devam edilirdi.
Basketbol tarihimiz Ülker ile birleştikten sonra farklı bir boyuta taşındı ve son birkaç yıldır da hedefler büyütüldü. Daha 2-3 yıldır bu kadar iddialı sezonu açıyoruz o kadar da abartılacak bir durum yok. Hedef son 8'e kalmak olarak koyulur, sezon içerisindeki duruma göre de revize edilir.
Ntvspor'a göre Bogdan Bogdanovic yakında açıklanır bi de Nando De Colo veya Hickman'dan biri gelecekmiş.
İlkan Karaman'ı serbest bırakmış Fenerbahçe.
Sofoklis Schortsanitis Galatasaray'da deniyor ayrıca.
Nando De Colo devre arasında da konuşulmuştu ama gidip Jacson alındı. Bence bizim takımın ilacı olur, yanında da Bogdan Bogdanovic iyi oturur. Bildiğim kadarıyla bizdeki Bogdnovic'in sözleşmesi bitiyor ve onun yerine diğer Bogdanovic'i almak daha doğru bir karar, en azından özgüven sorunu yok. 1 numara olarak 2 aday da çok iyi bence her türlü faydalı olurlar.
Aga Allahını seven şu takıma 1 tane pota alsın ya.
Transfer çalışmalarını sürdüren takımımız Fenerbahçe Ülker, kadrosuna Euroleague'nin son şampiyonu Maccabi Tel Aviv takımından Ricky Hickman'ı kattı.
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=40627
Ayrıca Partizan'ın 21 yaşındaki oyuncusu Bogdan Bogdanovic'le de büyük ölçüde anlaşılmış.
hickmanin kariyere baktim da cok parlak degil. maccabide son sezon cok parlak bir sezon gecirmis, bir de italya 2.liginde mvp secilmis 3-4 yil once. maccabi maclarinda begendiydim ama devami gelir mi soru isareti. cok iyi bir sutor. keza bogdan da. bojan da kalacak olursa dis atislarda cok tehlikeli bir takim haline gelebiliriz. pota altina da kalipli bir pivot getirdik mi tamamdir.
Hickman kadar güzel bir haber var. Emir'in statüsü değişmedi.
TBF yeni tüzüğü açıkladı.
http://www.tbf.org.tr/docs/default-s...-2014-2015.pdf
12 Türk oyuncu ile ve 7 yabancı oyuncu ile imzalanabilecek. Türk statüsü 22. maddesinde, yabancı statüsü de 23. maddesinde açıklandı. 12 Türk oyuncudan 2 tanesi, T.C. Vatandaşı ve Milli Takım'da oynamış devşirme statüsünde oyuncular olabilir. Emir bu statüye giriyor. Hatta Milli Takım'a yeni devşirilerek yabancı oyuncu da bu statüye girecek. 1 adet de doğum ile kazanılmış KKTC vatandaşı da yerli statüsü sınırı içerisinde oynayabilecek.
Michael Wright ve Erwin Dudley gibi devşirme oyuncular devşirme haklarını kaybediyorlar bu tüzük ile. Alt yaş kategorisinde de devşirme statüsü, lig yönergesi dahilinde Ümit, Genç ve Yıldız Milli Takımlarında oynamış oyuncularla sınırlanmış. Doğumdan sonra Türk Vatandaşlığı kazanılması zorunluluğu, büyükler de dahil olmak üzere maddenin tamamına sınır olarak konulmuş. Bu nedenle beklentide olunduğundan kurala göre durumunu açıklayayım; Kristijan Nikolov da yabancı sayılacak.
Düzeltme: Farketmemişim. TBF, 18.4. maddesi ile devşirme hakkı için ek 1 kontenjan vermiş. Michael Wright ve Erwin Dudley için sorun kalkmış. Hatta Vidmar da T.C. Vatandaşlığı alırsa kalabiliyor. Emir'in durumu etkilemiyor. Dudley kalırsa Nikolov yine yabancı kalır.
Last edited by Cengo : 02.Temmuz.2014 at 15:58
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Hickman'ı geçtim de yeni Bogdanovic çok iyi olur Fener alırsa
Hickman iyi transfer ama çok büyük beklenti içinde olmamak lazım, ben Nando De Colo'yu tercih ederdim ama Hickman da iyi bence. Avrupa'da tepeyi hedefleyen takımlar için çok fazla oyun kurucu seçeneği yok. Emir'in yerli statüsünde kalması çok iyi oldu, Bogdan Bogdanovic de alınırsa kısa rotasyonunda iyi duruma geliriz. Sırada pota altı var, benim düşüncem Zoric kalsın ve Vidmar'ın yerine sağlam bir pivot alalım. Hatta bir tane de 3-4 oynayabilecek oyuncu alabiliriz(eğer yabancı sınırı Abooo'nun dediği gibiyse).
Last edited by himone : 02.Temmuz.2014 at 03:03
Winner bi oyun kurucu tercihim olurdu. Gerçi Bo giderse 1 oyun kurucu daha alınır. Bogdan çok iyi hamle keza alınırsa Semih içinde aynısını söyleyebilirim.
Galatasaray Liv Hospital, Litvanya'lı skorer 3 numara Martynas Pocius ile senelik 600 bin €'dan 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. (Sportando)