Şehir için sıradan bir maçtı ama benim için öyle değil. İstediğimi alamadım :/ Ancak çok zevkli bir maç olduğu kesinBir ricam olcak başlığın adını SC Vianense Portekiz 2. Ligi'nde (Sezon 3) olarak değiştirir misin? Hazır bulmuşken yapışayım dedim
Benim için intikam maçıydı Boavista maçı. Çocuklar bunu bildiğinden harika başladılar. İlk 45 dakikada attığımız 2 golle şarkılar söylemeye başladık. Ama ben başıma gelecekleri biliyordum. Çünkü bu takım bana rahat galibiyet yüzü göstermez böyle maçlarda. Önce 2-1, ardından 2-2 oldu. Joel atıldı. Boavista 3. golü de buldu. Suskun yıldızımız Pedrinho sahneye çıktı ve 1 puanı bize getirdi. Maç boyu etkili olmamız bize sonucu getirmedi.
Portekiz Kupası'nda rakip Beira-Mar'dı. Daha ilk turdan çekmemiz ne kadar cenabet olduğumuzu gösteriyor. Tamamen başabaş mücadele olmasına karşın kaleye attıkları 5 şutun 4'ü gol olunca elimizden bişey gelmedi. Bir üst tura onlar çıktı.
Arouca deplasmanı ise Beira-Mar'ın aynısı oluyor ama bir farklılıkla. Kaleye attığımız tek şutu gole çeviren isim en güvendiğimiz yedeğimiz Angelo oluyor ve bize bir puanı getiriyor.
Ligin güçlü ekiplerinden Leiria'ya karşı iyi direniyoruz ama evimize elimiz boş dönüyoruz. Ligin başından beri çektiğimiz defans ve kaleci 5'lisi bizi yine yanıltmıyor.
Bozguna uğruyoruz. Bizim seviyemizde bir rakip olan Santa bizi perişan ediyor. Moraller ise tamamen çöküşte. Forvetlerini durduramıyoruz... Denilecek pek birşey yok.
Kendimize çabuk geliyoruz. Bizimle birlikte çıkan Vizela'yı evimizde 3 golle devirirken 17'lik forvetimiz, amc'miz Godinho'nun harika performansı bizi mutlu ediyor. Bu maçla birlikte taktiğimizde ilk kez Amc mevkiisine görev yeriyoruz.
Ve yine geçen yıl çıkan Naval ve yine aynı tarife. Godinho yine golünü atıyor hem de attırıyor. Puan durumunda çekiştiğimiz takımlara karşı çok iyi sonuçlar alırken genel görünümümüz hep kötü oluyor. Bu gidişatı değiştiremiyoruz.
Yine son dakika golü yine kaybedilen 1 puan. Bizim sadece 3 puan önümüzdeyken rakip iyi oynuyoruz ama bu sefer de kendi kalemize atıyoruz golü. Söylenecek çok söz yok.
Yarım saatte atılan karşılıklı toplam 3 gol sonucu belirlerken, bizim 60 dakika boyunca rakip kalede baskı yapamamamız beni küplere bindiriyor. Oyunculara soyunma odasında bağırıp çağırıyorum.
Bizi en çok üzen maçlardan biri de bu oldu. 9 kişi kaldık ve 6 puanlık maçı kaybettik. Üst üste mağlubiyetler, oynanan kötü futbol. Tutunmaya çalışıyoruz hala.
Sayısız gol pozisyondan yararlanamıyoruz. Hırçın futbolcumuz Joel yine atılıyor. Ve bir puana razı oluyoruz. Bir kayıp daha.
Evimizde lidere diş geçiremiyoruz. 90 dakika boyunca kaleye attığımız tek şut gol oluyor. Ancak 90 dakikada bir şut atmak her yiğidin harcı olmaz.
Üst üste yenilgilerin acısı böyle sert bir mağlubiyet oluyor. Takım sonunda patlıyor. Böyle bozgunların ardından galibiyet geliyor. Yine bunlar tekrarlandı. 3-0 yenildik.
Godinho 17 yaşında olmasına rağmen bizi ipten alıyor ve derin nefes aldırıyor. Küçük takımın büyük oyuncusu..
Defansların gününde ligin ilk maçında yenildiğimiz Viseu'ya evimizde mağlubiyeti tattırıyoruz ve lige tutunma adına altın değerinde 3 puanı hanemize yazdırıyoruz.
Ligin dibine resmen demir atmış durumdayız. Dibi derken sonuncu da değiliz ama bu durum canımı çok sıkıyor. İlk devreyi bitirdik fakat önümüzde bir iki maç daha var tatile girmeden. Mutlak ve mutlak transfer yapmalıyız fakat para yok. Bir yolunu bulacağız artık. Neredeyse bütün oyuncular istikrarsız fakat defansımız hallaç pamuğu gibi. Bu lige yeter diyordum ama dağıldılar resmen. Yine de hareket edeceğiz. Sezon sonu ise takımı bırakmayı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım
![]()