1 ile 30 arası toplam 542 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Hybrid View

4-2-3-1 oynarken defansın ortasındaki 2li ve orta sahadaki ikili nasıl olmalı?

ben defans 2sinede ss savunma ddedim. orta sahayada iki yönlü orta saha destek dedim.

kanatlar içe kat eden hücum

forvet yaratıcı forvet hücum

oos ise takımın beyni hücum

bekler standart otomatik

sanırım çok uygun değil ama dizilişi bozmadan en iyi nasıl olur? özellilkle son yamadan sonra gelen geçen yeniyor beni kovulmama az kaldı gs ile içerde kasımpaşaya 6-1 yenildim ama kadro çok iyi özellikle kanatlar

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Leeneker View Post
    4-2-3-1 oynarken defansın ortasındaki 2li ve orta sahadaki ikili nasıl olmalı?

ben defans 2sinede ss savunma ddedim. orta sahayada iki yönlü orta saha destek dedim.

kanatlar içe kat eden hücum

forvet yaratıcı forvet hücum

oos ise takımın beyni hücum

bekler standart otomatik

sanırım çok uygun değil ama dizilişi bozmadan en iyi nasıl olur? özellilkle son yamadan sonra gelen geçen yeniyor beni kovulmama az kaldı gs ile içerde kasımpaşaya 6-1 yenildim ama kadro çok iyi özellikle kanatlar
    Orta sahadaki ikiliye "Standart Orta Saha (savunma) - Defansif Oyun Kurucu (savunma)" dene (alternatif olarak her ikisi de SOS-savunma)

Beklere ya kanatlardan daha ofansif bir görev ver ya da en kötü ihtimalle aynı görevi ver. Yani beklere hücum, kanatlara destek ya da her ikisine de hücum gibi... İlk dediğim şekilde daha verimli olur.

Forvete Yardımcı Forvet (destek) forvet arkasındakine ise Gizli Forvet verebilirsin (bu ikisi birbirini tamamlayan rollerdir). Senin tercih ettiğin roller ve görevler de olur tabi. Ya da forvet arkasındakine Ofansif Orta Saha (destek) rolü de verebilirsin.

Tavsiyem tek oyun kurucu kullanman. Yani orta sahadaki oyunculardan birine Defansif Oyun Kurucu rolü verirsen forvet arkasındakine oyun kurucu olmayan bir rol ver. Ya da tam tersi.

Akıcılığı katı seçme, savunmayı da geride kurma çünkü bu dizilimde zaten bloklar arası mesafeler fazla oluyor.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri