Quote Originally Posted by anil luque View Post
Senin de haklı olduğun yanlar var.

Ben de duble yaptığımız sezona bakıyorum , kupayı pek fazla baz almamak gerekir ama ligde 60 gol atıp 28 gol yiyerek şampiyon olduk. 4 tane 1-0 kazandığımız maç var. Savunma Sivok-Toraman , yani dediğin gibi öyle güçlü yıkıcı savunmacılar sayılmazlar. Forvetimiz Bobo-Nobre. Nobre zaten dokunduğunda yere düşen bir oyuncu Bobo O'na nazaran biraz daha mücadeleci.

İlk cümlemde de dediğim gibi haklı olduğun noktalar var ama bahsettiğin şeyler kalıplaşmış şeyler değil bana kalırsa. Sivasspor geçen sene bizden yanılmıyorsam 1 ya da 2 gol fazla attı ama yediği gol en az 10 fazla. Bu fark 9 puana tekabül etti bizden 2 maçta 4 puan almalarına rağmen. Attığının önemi var elbet ama yediğinin önemi de böyle noktalarda çıkıyor ortaya bence.
Anıl anladığım kadarıyla çok iddialısınız bu sezon.

çok güzel örneklemişsin aslında sivok-ibo + bobo nobre.
denizli döneminden bahsediyoruz sanırım ki.

yorumlarına tabi ki saygılıyım fakat bir sivok+ibo ikilisine bak o dönemki bir de bizim semih chedjou.

arada muthiş bir sertlik farkı var.
ayrıca bobo nobre. nobre için hep yere düşüyordu demişsin. o kendini atıp faul alıyordu güçsüz oldugu için değil. bu ligde son yıllarda iyi hava topuna cıkıp bir çok kafa golu atan adam varsa o da nobre'dir zaten.

gelelim bu sezona. nasıl bu kadar iddialı olabiliyorsunuz anlamıyorum. bir kere lig uzun bir maraton ve bu sene avrupa kupalarında da olacaksınız muhtemeln ilerleyen turları göreceksiniz.
bir kere bu kadro derinliği ne kadar yeterli olacak muamma.

demba ba afrika kupasına da gidecek öyle de bir durum var. ayrıca ona bir şey olsa yerini tutabilecek adam cenk. cenk ne kadar o tarz bir futbolcu tartışılır.

siz geçen sezon da sezona böyle başlamıştınız hatta daha bile iyiydiniz. biz sizi olimpiyatta yenene kadar.

ondan önce aybaba döneminde takım savunması şöyle iyi böyle süper deniyordu. taa ki fb maçına kadar.

bjk hala takım gibi değil ve çok genç oyuncular var. hala çok heyecanlı bir futbol oynuyorlar.
her topu direkt ileri taşımak istiyorlar hiç top ceviremiyorlar neredeyse.

ortasahada necip ve veli ? gelse gelse atiba gelecek ne kadar guvenebilirsin bu 3 oyuncuya ? yani hatırlamadığım baska biri varsa söyle.

savunmada ersan OK 10 numara bir stoper bana kalırsa turkiye'nin en iyisi.
fakat yanındaki pedro soru işareti.
bek konusuna gelirsek sizinle bizim sorunlarımız aşağı yukarı aynı. sizde en azından bir motta var ki bizim telles'ten daha iyi gözüküyor şu an. bizde o da yok

taraftar profili olarak çok erken parlıyorsunuz her konuda. 3 büyüklerin taraftar profili çok değişti son yıllarda o tabi bambaşka bir konu.

ama bana kalırsa bjk'ın alması gereken çok yol var. bir kere önder özen'in gidişi uzun vadede çok zarar verecek klube benim tahminimce.

gelelim fenerbahce'ye.
gökhan egemen alves caner
mehmet topal.

bu 5li zaten fizik olarak tüm rakipleri çiğniyor

ileride oynama potansiyeli olan 5 oyuncu da;
webo kuyt sow emenike diego.

yanlarında 2-3 tane de baglantı oyuncusu var emre alper meireles gibi.

yani sahayı 3 e bölersek bu 3 bölgede de üst düzey 2 ya da 3 oyuncusu var fener'in.

tek handikapı hoca değişikliği.

neyse çok fazla analizlere girdik bana kalırsa bjk'ın kesinlikle transfere ihtiyacı var.

kesinlikle bir kanat oyuncusu daha almalıydı mesela bizim aldığımız olcan ya da yasin gibi.
onur ayık var mesela hala söylüyorum karabük almış onu bu sene.

ortasahaya bir selçuk inan/emre şart. tecrübeli oyun bilgisi üst düzey. mesela giunti kalkıp gelse.

ya oguzhan. bana kalırsa müthiş bir yetenek fakat senin de bildiğin üzere istikrar problemi var ve saha içi kaybolup gidebiliyor bazen.

sağ kanatta gökhan töre ve mustafa pektemek orayı halledecek gibi.

yani kısacası bir peri masalı olur eğer bjk bu sene şampiyon olursa.
para çok önemli bir olay bir atletico madrid olmak gerçekten çok zor bir şey.

hele hele bizim ligimizde, çok zor.