Sayfa 530 / 578 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540 ... SonSon
15,871 ile 15,900 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Sağbek, Forvet, ortasaha için yarış oluşturacak bir oyuncu daha gelmeden bırakın şampiyonlar liginde 2.tur, ligde ilk 2 yalan olur
    Football is simple,but Football Manager is not

Quote Originally Posted by byariff View Post
    selcuk inanin kaptanligi alinmali ve artik yedek birakilmalidir , sebebi belli 1. 2 gun oldu takim arkadasian destek cikmadi tartisma yerine gitmedi. 2. kotu oyun , yabanci dusmani dedigimiz(niz) gokhan zan kadar olamadi hic biri.
    Su adam en az 1 senedir selcuk selcuk diye bagiriyor adama kiziyorduk ama bu adam futbolu biliyor aga.

Kardesim bu arada ispanyaya gidiyorum ama bu kez barcelona. Bir yolumu dusuremedim madrid'e

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Su adam en az 1 senedir selcuk selcuk diye bagiriyor adama kiziyorduk ama bu adam futbolu biliyor aga.

Kardesim bu arada ispanyaya gidiyorum ama bu kez barcelona. Bir yolumu dusuremedim madrid'e
    beklerim tabiki umarim bir gun yolun duserse , selcuk takimi baltaliyor ve acayip sekilde yavaslatiyor frikik ozelliginden baska bir ozelligi yok ne top surme ne calim atma ne birsey bu yuzden SIKINTI cekiyoruz orta alanda yaratici adam yok 1 tane. benim icin mustafa sarp neysede selcuk inan odur.

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Yönetimden topçusuna bu kulüp bitmiş bana göre. . Ünal Aysal arkasında büyük bir enkaz bırakarak gidecektir, gelene şimdiden geçmiş olsun. Bu sene takımdan hiçbir şekilde ümidim yok. Bu kadrodan bir cacık olmaz. Melo, muslera ve sneijder dışında herkes bitik ve beyinsiz. Hele Selçuk resmen yoldan geçerken takım tamamlama adına alınmış gibiydi Fenerbahçe maçında. . Sponsor bile bulunamadı hala şu kulübe ve ekonomimiz yerlerde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Selçuk konusunda seneler sonra haklı çıktık , ben diyodum Emre Belözoğlu'nun seviyesine yaklaşamadı bile bu adam , düz topçu , neden bu kadar abartılıyor diyorduk , şükür ki 1 senelik performansına yanılanlar sonunda gerçeği gördüler.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Selçuk'un oyunundaki kötüye gidiş sistemle alakalı. Oyuncunun yeteneği ile alakalı değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by jevox06 View Post
    Selçuk'un oyunundaki kötüye gidiş sistemle alakalı. Oyuncunun yeteneği ile alakalı değil.
    hayır oyuncu ile alakalı. Bu söylediğiniz tamamen Selçuk'u korumak için çıkarılmış bir safsata. Sizin için söylemiyorum ülkenin yarısı aynı şeyi söylüyor. Ben buna katılmıyorum, şahsi görüşümdür. Sebebi ise, bir oyuncu sistem yüzünden kötü oynayabilir elbette ama Selçuk son 2 senedir hergün daha kötü oynuyor ve artık yanındakine pas veremeyecek konuma geldi. Bizimle oynadığımız son maçınızda defalarca kez basit pas denerken hata yaptı. Ara topu vs değil.

Fiziği yeterli değil, kendine iyi bakmıyor. Şöyle örnekleyeyim Sneijder'e Selçuk tepeden bakıyor boy pos olarak ama kavga etseler Sneijder Selçuk'u hastanelik eder gibi geliyor bana. Selçuk'ta yeteri kadar kas ve güç yok. Eskiden kıçıyla faul alırdı sıkıştığında artık onu yapmaya bile dermanı kalmamış.

not: Bu arada "kıçla faul alabilmek" bence futbolun en önemli maharetidir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Selçuk son sezon kötü olabilir, bu sezona kötü başlamış olabilir, bundan sonra hep kötü oynayacak olabilir. Ama geçmişini silip atmak çok yanlış. Selçuk 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 sezonlarında üst düzey performans sergilemiştir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Selçuk'un performans düşüklüğü tamamen kendine bakmamasıyla alakalı... Sistemle falan alakalı değil... Sneijder ilk geldiğinde dökülürken şimdi zıpkın gibi,Selçuk ise günden güne eriyor. Batuhan Karadeniz de yetenekli bir oyuncuydu ama kendisine bakmayınca hali ortada.Selçuk futbol oynamayı istiyorsa kendine çeki düzen vermeli
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Selçuk'un performans düşüklüğü tamamen kendine bakmamasıyla alakalı... Sistemle falan alakalı değil... Sneijder ilk geldiğinde dökülürken şimdi zıpkın gibi,Selçuk ise günden güne eriyor. Batuhan Karadeniz de yetenekli bir oyuncuydu ama kendisine bakmayınca hali ortada.Selçuk futbol oynamayı istiyorsa kendine çeki düzen vermeli
    onun çeki düzen vermesini mi bekleyeceğiz abi ?

benim kızdığım nokta şu ki bu adam neden ilk 11 ?

selçuk mu diyor beni zorla oynatın diye. yani ben futbolcuya kızmıyorum. kendi tercihidir. futboldan soğumuştur ailevi problemleri vardır ne bileyim belki bir rahatsızlığı vardır olabilir yani.
    yaşattıkları için her zaman kendisine müteşekkir kalacağım.
    fakat şu an galatasaray'ın değil kayseri erciyes'in bile ilk 11'inde oynayamayacak düzeyde.
    sanki zorla top oynatıyorlar gibi bir hali var. abi oynatmayın yahu !
    antrenmanlarda çoşup maçta mı böyle oluyor bilmiyorum da hoca bunu nasıl göremez artık kafayı yiyeceğim ya.
    mancini'de de aynı şekilde oldu.
    şimdi yerine kim oynayacak diyenler çıkacaktır.
    bak alt yapıdan 16 17 yaşında iyi idman yemiş bir çocuğu koy en azından takıma zararı olmaz yahu.

yeniden söylüyorum ben selcuk'a kesinlikle kızmıyorum. sonuçta kadroyu o yazmıyor yani, alırsın karşına konuşursun selcuk'cuğum böyleyken böyle seni bu hafta oturtuyorum dersin. biter.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Selçuk'a yapamayacağı görevler bahşedilmeye kalkışılıyor. Eğer Selçuk maçlarda ortalama 13 km koşuyorsa bu sistemin sıkıntısındandır. Selçuk pres, yapabilen oyuncu kovalayabilen biri değil. Eğer ön liberoya Melo, MCL'ye b2b bir oyuncu(örneğin Veli) koyarsanız Selçuk oyuncu kovalamak zorunda kalmaz ve asıl başarabildiği şeyler olan ara paslarını, kilit pasları rahatlıkla atabilir. ortalama 13 km koşan bir oyuncunun- ki bu oyuncu dayanıklı ve güçlü de değil- fiziksel olarak diri kalmasını bekleyemeyiz. Oyuncu bu kadar koşunca pasları atarken nabzı da çok fazla yüksek olunca hata yapma olasılığı yükselir. Bu İniesta için bile aynıdır.

Bir de Sinan Yılmaz'ın bir yazısı var. Selçuk'taki Düşüşün Nedeni isimli. Onu okursanız da bunun nedenini rahatlıkla anlayabilirsiniz. Şuan mobilde olduğum için link veremiyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Selçuk konusunda seneler sonra haklı çıktık , ben diyodum Emre Belözoğlu'nun seviyesine yaklaşamadı bile bu adam , düz topçu , neden bu kadar abartılıyor diyorduk , şükür ki 1 senelik performansına yanılanlar sonunda gerçeği gördüler.
    Amacım polemik yaratmak değil kesinlikle fakat ;

Her iyi oyuncunun kötü dönemi olur. Ki Selçuk da 25-26 yaşında bir oyuncu değil. 30 yaşına geldi ve futbol hayatının son baharında. Selçuk hakkında senelerdir çekememezlikten dolayı yok düz topçu, yok abartılıyor falan diyenlere de gün doğdu maalesef. Hatta Emre ile bile kıyaslayanlar oldu senin gibi. Son 1 yıllık performansına bakarak bir anda böylesine üst düzey bir Türk oyuncuyu silip atamazsınız. Selçuk, Galatasaray'a geldiği ilk sezondan geçen sezonun başına kadar süper bir grafik çizgi. Hatta bir ara Avrupa'da maç başına en fazla başarılı pas yapma oranında Xavi'yi geride bırakarak 1.sırada yer almıştı.(Xelçuk) Hatta Avrupa'yı da geçtim. Ligde attığı frikik golleri, attığı şık goller, verdiği klas paslar ne çabuk unutuldu(düz topçu bunları yapamaz en nihayetinde) ??

Kısacası formsuz şuanda Selçuk. Bunu nedeni de biraz kendi kişisel sorunları biraz da saha içindeki yardımlaşmayla alakalı.

jevox06, Selçuk'un kötü grafiğinin nedenini çok iyi özetlemiş. Okuyup, objektif yaklaşırsak sevinirim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by dAleksic View Post
    Amacım polemik yaratmak değil kesinlikle fakat ;

Her iyi oyuncunun kötü dönemi olur. Ki Selçuk da 25-26 yaşında bir oyuncu değil. 30 yaşına geldi ve futbol hayatının son baharında. Selçuk hakkında senelerdir çekememezlikten dolayı yok düz topçu, yok abartılıyor falan diyenlere de gün doğdu maalesef. Hatta Emre ile bile kıyaslayanlar oldu senin gibi. Son 1 yıllık performansına bakarak bir anda böylesine üst düzey bir Türk oyuncuyu silip atamazsınız. Selçuk, Galatasaray'a geldiği ilk sezondan geçen sezonun başına kadar süper bir grafik çizgi. Hatta bir ara Avrupa'da maç başına en fazla başarılı pas yapma oranında Xavi'yi geride bırakarak 1.sırada yer almıştı.(Xelçuk) Hatta Avrupa'yı da geçtim. Ligde attığı frikik golleri, attığı şık goller, verdiği klas paslar ne çabuk unutuldu(düz topçu bunları yapamaz en nihayetinde) ??

Kısacası formsuz şuanda Selçuk. Bunu nedeni de biraz kendi kişisel sorunları biraz da saha içindeki yardımlaşmayla alakalı.

jevox06, Selçuk'un kötü grafiğinin nedenini çok iyi özetlemiş. Okuyup, objektif yaklaşırsak sevinirim
    yok ben daha önce de aynısını söylüyordum , Emre ile bile derken ? Selçuk ne yetenek ne kariyer olarak Emre'nin yanına yaklaşamadı , bundan sonra da yaklaşamaz zaten.

Ünal Aysal için de Aziz Yıldırım'ın daha beteri demiştim zamanında , mahvetti makine gibi işleyen takımı , daha da beter edicek.Zamanla görürüz.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    yok ben daha önce de aynısını söylüyordum , Emre ile bile derken ? Selçuk ne yetenek ne kariyer olarak Emre'nin yanına yaklaşamadı , bundan sonra da yaklaşamaz zaten.

Ünal Aysal için de Aziz Yıldırım'ın daha beteri demiştim zamanında , mahvetti makine gibi işleyen takımı , daha da beter edicek.Zamanla görürüz.

Emre'nin yeteneğini falan bilmem de kariyer olarak İnter ve Newcastle'da(ırkçılık vukuatı da var) yedek beklemek, At.Madrid'e de göstermelik gitmesinden(şike davası) başka ne yaptı bir anlatırsan sevinirim ? Ayrıca eğer kariyeri sana göre başarılıysa(!) bu hangi takım sayesinde ve hangi hoca sayesinde oldu onu da bir yazarsan sevinirim.

Ünal Aysal ile Aziz Yıldırım'ı kıyaslama konusunda da gerçekten çok komik buldum yorumunu. Hiçbir kulüp başkanı takımına Aziz kadar maddi-manevi zarar vermemiştir(vermeye de devam ediyor). Kaldı ki bu konuda Ünal Aysal çamur atılacak en son kişidir Türkiye'de. Geldiği günden beri senin dediğin gibi makine gibi işleyen bir sistem kurdu. Fakat geçen sezon yapılan hatalı transferler, finans olarak kötüye sürükledi takımı. GS, finansal açıdan her zaman sıkıntılı bir takımdı. Burada Ünal Aysal'ın herhangi bir yanlış yönetiminin olduğunu sanmıyorum. Geçen sezon devre arasında boşa giden onca para bizi bu sezon böylesine bir sıkıntıya sürükledi. Eğer devre arası yapılan takviyeler takıma yararlı olsaydı zaten şampiyon olurduk ve oradan gelen para da finansımıza artı bir değer olarak yazılırdı. Yani burada suçlu teknik ekip ve idari menajerlerde. Onların har vurup harman savurmasından dolayı böyle bir açık oluştu kulübün finansal yapısında.

selçuk emre versus'una dönüştürmeye gerek yok beyler.

emre'yi ne kadar sevmesek de ne zaman sahaya çıksa fizik ve arzu olarak üst seviyededir.

yok selçuk koşuyormuş da ondan olmuyormuş ona kesinlikle katılmıyorum.
    koşamıyorsa koşmasın o zaman iki düzgün pas atsın koşmasın madem ? Pirlo'ya sen istediğin kadar koş de koşabilceği kadar koşar.
    koşuyorum diye pas veremiyorum sadece saçma bir bahane.
    xavi 10 senedir her maç 10km üzeri koşuyor e pasın da kralını atıyor. sen xavi ol demiyoruz xavi olmak kolay değil ama yapabildiğin işi yap o zaman. biz de hocaya atarlanalım

geçen gs sözlükte anket yapmışlar işte hangi futbolcu tribune elleriyle haydi beyler vs. diye hareket yapsa daha gür tezahürat yaparsınız diye, selçuk 1 oy almış. o da kuzeni falan heralde

bu mu kaptanlık ? fizik olarak da kötü olursun bak onu da anlarım. hasan sas 90 kiloyla sahaya çıktı la bu takımda yine de yırtındı bir şeyler yapmak için faul yaptı sarı kart aldı ama yaptı. selçuk yapmıyor abi, isteksizce oynuyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Selçuk için "rakip takımlara küçük düşürmek için gün doğdu" deyip, sonra Emre'nin kariyeri hakkında "ne yaptı ki" tarzı konuşmak komik olmuş

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Selçuk için "rakip takımlara küçük düşürmek için gün doğdu" deyip, sonra Emre'nin kariyeri için "ne yaptı ki" tarzı konuşmak komik olmuş
    Asıl komik olan GS Sohbet Alanı'nda siz FB'li arkadaşların polemik yaratıcı söylemlerde bulunmasıdır. FB sohbet alanı kapatıldı da bizim mi haberimiz yok acaba ?

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

@davidvilla

Pirlo'nun zaten koşmasına gerek yok ve koşmuyorda. Önünde Vidal gibi bir canavar varken kimse koşmaz. Xavi 10 km koşuyor ama bu koşu tempolu değil. Barcelona'daki pres çok ayrı bir seviyede. Ve bu prese santraforların katılması da Xavi'nin işini kolaylaştırıyor. Xavi pres yapıyor gibi görünse de aslında sadece oyuncuların pas alanını kapatıyor. Ama topu kapınca presle top kazandı oluyor. Ayrıca Xavi'nin arkasında derinde Busquets oynuyor. Dünya'nın en iyi ön liberosu bence. Ama Selçuk'a böyle yardımcı olan bir oyuncu topluluğu yok. Çok koşmak ayrıca pas vermemek için değil verememek için bir bahanedir. İstediği kadar yetenekli olsun oyuncu, birebir mücadeleye girip pres yapıp top kapıp pas atmak inanılmaz zor bişeydir. Muhteşem şekilde nabız yükselir ve oyuncu istediği pası veremez. Ama Selçuk hakkındaki şu eleştiriyi kabul ediyorum. Selçuğun harbiden beli dönmüyor. Zaten onu bir üst seviyeye çıkaramayan etken de bu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şimdi Emre'nin yeteneğine, maç içindeki isteğine laf eden taş olur sevmiyoruz diye boşuna yerin dibine sokmaya gerek yok. Hemen uyarımı da yapayım, şu Fener-GS, Selçuk-Emre muhabbetini uzatmayalım.

Selçuk konusuna gelirsek. Onun da yeteneğine, kapasitesine laf eden taş olur, düz bir oyuncu falan değil Selçuk abartmayın. Selçuk'un kötü oyununun temel nedeni isteksizlik. Adam resmen oynamak istemiyor. Maça konsantre olmuyor, koşuyor ama öylesine koşuyor, Mustafa Sarp gibi gölge pres yapıyor tabii durum böyle olunca fiziksel olarak da bi halt olmuyor. Bu duruma bi el atmak, bi ayar çekmek lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Yedekte beklerse sorunun çözüleceğini düşünmüyorum şahsen, daha da kötü olur muhtemelen. Başka bir şey bulmak lazım.
    Screw you guys, I'm goin' home

Quote Originally Posted by E.Cartman View Post
    Şimdi Emre'nin yeteneğine, maç içindeki isteğine laf eden taş olur sevmiyoruz diye boşuna yerin dibine sokmaya gerek yok. Hemen uyarımı da yapayım, şu Fener-GS, Selçuk-Emre muhabbetini uzatmayalım.

Selçuk konusuna gelirsek. Onun da yeteneğine, kapasitesine laf eden taş olur, düz bir oyuncu falan değil Selçuk abartmayın. Selçuk'un kötü oyununun temel nedeni isteksizlik. Adam resmen oynamak istemiyor. Maça konsantre olmuyor, koşuyor ama öylesine koşuyor, Mustafa Sarp gibi gölge pres yapıyor tabii durum böyle olunca fiziksel olarak da bi halt olmuyor. Bu duruma bi el atmak, bi ayar çekmek lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Yedekte beklerse sorunun çözüleceğini düşünmüyorum şahsen, daha da kötü olur muhtemelen. Başka bir şey bulmak lazım.
    İsteksiz olduğu fikrine kesinlikle katılıyorum. Anlayamadığım kısımsa bu arkadaşın kaptan olması. Bir kaptan nasıl bu kadar isteksiz olur gerçekten anlamak zor. Yada tam tersi bu kadar uzun süredir isteksiz olduğu belli olan bir oyuncu nasıl kaptan olur da denebilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bende ayni sekilde selcuk'un mevcut rolünden dolayi boyle oynadigini düşünüyorum. Selcuk, gectigimiz senelere gore daha mucadele eden kosan bir role burundu ve haliyle oda gecen sene ki Burak sendromu yasiyor. Selcuk, 90 dakika boyunca kosan mucadele eden bir oyuncu degil. Aslında onun oyununa en yatkin bolge forvet arkasi. Fakat sneijder ile birlikte oynadigi icin biraz daha geri cekilmek zorunda kaldi. Bence selcuk'tan verim almak istiyorsak oyunu geridren baslatmasini yaptirmaliyiz. Bir nevi defansif oyun kurucu.
    Last edited by William Rookwood : 29.Ağustos.2014 at 15:15
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by dAleksic View Post

Emre'nin yeteneğini falan bilmem de kariyer olarak İnter ve Newcastle'da(ırkçılık vukuatı da var) yedek beklemek, At.Madrid'e de göstermelik gitmesinden(şike davası) başka ne yaptı bir anlatırsan sevinirim ? Ayrıca eğer kariyeri sana göre başarılıysa(!) bu hangi takım sayesinde ve hangi hoca sayesinde oldu onu da bir yazarsan sevinirim.

Ünal Aysal ile Aziz Yıldırım'ı kıyaslama konusunda da gerçekten çok komik buldum yorumunu. Hiçbir kulüp başkanı takımına Aziz kadar maddi-manevi zarar vermemiştir(vermeye de devam ediyor). Kaldı ki bu konuda Ünal Aysal çamur atılacak en son kişidir Türkiye'de. Geldiği günden beri senin dediğin gibi makine gibi işleyen bir sistem kurdu. Fakat geçen sezon yapılan hatalı transferler, finans olarak kötüye sürükledi takımı. GS, finansal açıdan her zaman sıkıntılı bir takımdı. Burada Ünal Aysal'ın herhangi bir yanlış yönetiminin olduğunu sanmıyorum. Geçen sezon devre arasında boşa giden onca para bizi bu sezon böylesine bir sıkıntıya sürükledi. Eğer devre arası yapılan takviyeler takıma yararlı olsaydı zaten şampiyon olurduk ve oradan gelen para da finansımıza artı bir değer olarak yazılırdı. Yani burada suçlu teknik ekip ve idari menajerlerde. Onların har vurup harman savurmasından dolayı böyle bir açık oluştu kulübün finansal yapısında.
    ilk mesajında amacım polemik yaratmak değil demişsin ama şu yazınla yatırıp bi dövmediğin kalmış. Gerek yok böyle şeylere. Selçuk İnan, Emre Belözoğlu'ndan futbol kariyeri olarak başarısızdır. Buna bu kadar tepkiye gerek yok.

Ünal Aysal ve Aziz Yıldırım konusuna gelince bir kere koskoca kulüp başkanından bahsederken "Aziz" yazmak seviye düşürücü. İkincisi Ünal Aysal şu an için evet bence de başarılı bir başkandır ama Aziz Yıldırım'ında çok başarılı görüldüğü zamanlar vardı. Hemde uzunca yıllar herkes bunu kabul etti. Zirvede olmak yıpratıcıdır. Aziz Yıldırım yıprandı değerini kaybetti. Ünal Aysal içinde oraya doğru bir gidiş görülüyor.Eğer zamanında bırakmazsa ileride başarısız başkanlar arasında anılabilir. Sen sinirlendiğin için de bu değişmiyor. Son olarak Paraları teknik ekip harcamaz, oyunlarda olur bu. Teknik ekip istedi başkan aldı elbette ama maddi imkanın yoksa almayacaksın,alırsan sorumluluk sende demektir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by jevox06 View Post
    Selçuk'a yapamayacağı görevler bahşedilmeye kalkışılıyor. Eğer Selçuk maçlarda ortalama 13 km koşuyorsa bu sistemin sıkıntısındandır. Selçuk pres, yapabilen oyuncu kovalayabilen biri değil. Eğer ön liberoya Melo, MCL'ye b2b bir oyuncu(örneğin Veli) koyarsanız Selçuk oyuncu kovalamak zorunda kalmaz ve asıl başarabildiği şeyler olan ara paslarını, kilit pasları rahatlıkla atabilir. ortalama 13 km koşan bir oyuncunun- ki bu oyuncu dayanıklı ve güçlü de değil- fiziksel olarak diri kalmasını bekleyemeyiz. Oyuncu bu kadar koşunca pasları atarken nabzı da çok fazla yüksek olunca hata yapma olasılığı yükselir. Bu İniesta için bile aynıdır.

Bir de Sinan Yılmaz'ın bir yazısı var. Selçuk'taki Düşüşün Nedeni isimli. Onu okursanız da bunun nedenini rahatlıkla anlayabilirsiniz. Şuan mobilde olduğum için link veremiyorum.
    Türk futbolunun temel sorunu da bu değil mi? Ali solda oynamayaz, Veli koşamaz, Mahmut soluyla vuramaz vs vs...

Dünya futbolunda bu kalmadı artık. Stoper, Orta Saha, Kanat, 10 numara olmayacaksın "futbolcu" olacaksın. Kewell'ı hatırlamıyor musunuz? Bütün kariyerini ofansif rollerde geçirmiş adam zorunlu halde canavar gibi stoper oynamadı mı? O beğenmediğimiz yılların sol açığı Riera yaşanan sıkıntı sonrası sol bek oynamadı mı uzun süre? Efsane isimlerden ofansif orta saha oyuncusu Lothar Matthaus kariyerinin son bölümünde Bayern'de libero oynamadı mı? Beşiktaş'lı Atiba nereye koysan orda oynamıyor mu? Kariyerini ofansif bir oyuncu olarak geçirmiş bir başka isim Juanfran Atletico Madrid'de sağ bek olmadı mı? van Persie önceden forvet arkası oynuyordu şimdi dünyanın en önemli golcülerinden. İşte bunlar futbolcu, gerçek futbolcu.

Şimdi biz orta sahada bütün yükü 2 oyuncuya yıkacağız ki Selçuk efendi iki düzgün pas atsın diye öyle mi?
    Last edited by Walter Sakana : 29.Ağustos.2014 at 16:16
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Türk futbolunun temel sorunu da bu değil mi? Ali solda oynamayaz, Veli koşamaz, Mahmut soluyla vuramaz vs vs...

Dünya futbolunda bu kalmadı artık. Stoper, Orta Saha, Kanat, 10 numara olmayacaksın "futbolcu" olacaksın. Kewell'ı hatırlamıyor musunuz? Bütün kariyerini ofansif rollerde geçirmiş adam zorunlu halde canavar gibi stoper oynamadı mı? O beğenmediğimiz yılların sol açığı Riera yaşanan sıkıntı sonrası sol bek oynamadı mı uzun süre? Efsane isimlerden ofansif orta saha oyuncusu Lothar Matthaus kariyerinin son bölümünde Bayern'de libero oynamadı mı? Beşiktaş'lı Atiba nereye koysan orda oynamıyor mu? Kariyerini ofansif bir oyuncu olarak geçirmiş bir başka isim Juanfran Atletico Madrid'de sağ bek olmadı mı? van Persie önceden forvet arkası oynuyordu şimdi dünyanın en önemli golcülerinden. İşte bunlar futbolcu, gerçek futbolcu.

Şimdi biz orta sahada bütün yükü 2 oyuncuya yıkacağız ki Selçuk efendi iki düzgün pas atsın diye öyle mi?
    Çok çok haklısın. Bende öyle düşünüyorum. Tanri biz doğduğumuzda sen forvet olacaksın ya da stoper olacaksın demedi. Bence de bir futbolcu menajeri onu nerede oynatırsa orada optimum verimle oynayabilmeli. Mesela geçen sene yılların Sabri'si sol bek oynadı ve zerre sırıtmadı. Ya da Semih Kaya sağ bek oynadı bazı maçlarda ve çok başarılı oldu.

Ancak mevcut durumda ben Selçuk için başka çözüm göremiyorum. Selçuk bazı yönleri ile fark yaratan(yaratıcılık,teknik,pas,karar verme) bir oyuncu mesela. Ama çoğu özelliğide düşük. Mesela fark yaratan özellikle 16-19 arası ama diğer özellikler 8-10 FM tabiriyle. Böyle oyuncuların takım tarafından taşınması gerekir diye düşünüyorum. Mesela Sneijder de böyle bir oyuncu. Onu da Mancini fark yaratan özelliklerini gösterebilsin diye geniş alana aldı(sol açık) ve stoperlerin arasında ezdirmedi geçen sene. Ve çok iyi bir sezon geçirdi Sneijder. İşte bunun gibi Selçuk'un da takım tarafından taşınması gerekiyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Abdullah Avcı Selçuk'u milli takımda ilk 11'e almadığında en çok eleştiren kişilerden biri bendim. Gerçekten inanılmaz sinirlenmiş ve bu devam edince kişisel bir mesele olduğunu düşünmüştüm. Çünkü bir önceki sezon (2011/12) Melo ile birlikte inanılmaz bir performans sergilemişlerdi. Hatta abartıp Pirlo ile kıyaslamaya, yerli Pirlo olduğunu anlatmaya çalışmıştım burada. Şimdi dönüp o yorumlarımı okuyanlar bir yerleriyle gülüyorlardır herhalde bana

Gerçi Selçuk'un çıkışını tek sezonluk bir parlama olarak yansıtmak yanlış olur. Sonuçta Trabzonspor'da da çok başarılı işlere imza attı (Manisaspor'daki performansı hakkında yorum yapamıyorum çünkü izlemedim). Yani bu adam bir şeyler yapabiliyor, o potansiyele sahip. Zaten kızdığımız eleştirdiğimiz nokta da bu. Nasıl bu kadar düşüşe geçebiliyor profesyonel bir futbolcu? Hadi 1 sezon düşüş yaşarsın ama bu kadar uzun süreli bir düşüş kabul edilebilir değil.

Hatırlarsanız Arda da gittikçe düşüş yaşıyordu bizdeyken. Her sene daha kötüye gidiyordu. Taraftar eleştiriyordu, kendisi de taraftara kırılıyordu, taraftara kırıldıkça moralsizlikten daha kötü oynuyordu vs... İddia ediyorum Arda kalsaydı aynı Selçuk'un durumunda olacaktı o da. Gidişatı iyi değildi. Ama tam zamanında gitti. Gitti ve hem futbolu daha iyi öğrendi hem de sadece oyun olarak değil mental açıdan da kendini güçlendirdi. Şimdiki Arda eleştirilerden eskisi kadar etkilenmez. Çünkü şimdiki Arda daha profesyonel.

@jevox06

Mevcut durumda Selçuk için başka çözüm yok illa oynatılacaksa, doğru. Bu yaştan sonra yapacak pek fazla birşey yok sonuçta. Ya biletini keseceksin ya da böyle kabul edip ona göre oynatacaksın. Yabancı sınırlaması da gözönüne alınınca elin mahkum oynatıyorsun tabi.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    ilk mesajında amacım polemik yaratmak değil demişsin ama şu yazınla yatırıp bi dövmediğin kalmış. Gerek yok böyle şeylere. Selçuk İnan, Emre Belözoğlu'ndan futbol kariyeri olarak başarısızdır. Buna bu kadar tepkiye gerek yok.

Ünal Aysal ve Aziz Yıldırım konusuna gelince bir kere koskoca kulüp başkanından bahsederken "Aziz" yazmak seviye düşürücü. İkincisi Ünal Aysal şu an için evet bence de başarılı bir başkandır ama Aziz Yıldırım'ında çok başarılı görüldüğü zamanlar vardı. Hemde uzunca yıllar herkes bunu kabul etti. Zirvede olmak yıpratıcıdır. Aziz Yıldırım yıprandı değerini kaybetti. Ünal Aysal içinde oraya doğru bir gidiş görülüyor.Eğer zamanında bırakmazsa ileride başarısız başkanlar arasında anılabilir. Sen sinirlendiğin için de bu değişmiyor. Son olarak Paraları teknik ekip harcamaz, oyunlarda olur bu. Teknik ekip istedi başkan aldı elbette ama maddi imkanın yoksa almayacaksın,alırsan sorumluluk sende demektir.
    Polemik gerekirse yaratırız. Selçuk İnan bu ülkenin en önemli orta saha oyuncusudur. Bu kadar çabuk bir kenara atılmasına kimse göz yummamalı. Karalama politakasından vazgeçsin çekemeyenler. Güven aşılayıp geri kazanmak yerine, yerin dibine sokup harcamak ne kadar da kolay. Ama asıl zor olan bireyleri geri kazanmak. Bunu başarabildiğimizde ülke futbolu olarak da seviye atlarız.

Fakat Aziz Yıldırım'ı savunan hiçbir adam benim gözümde haklı değildir. Türk futbolunun hali ortada. Başarıya giden yolda her yol mübahtır deyip yapmadığı dalavere kalmayan bir kulüp başkanına " Aziz " diye hitap ederken ayıp oluyor diyorsunda; O " Aziz " binbir dolap çevirip, ülke futbolunu yanındaki yandaşlarıyla birbirine katarken ayıp olmuyor mu peki ?? Bu kadar futbolsevere yazık değilmi ? Hadi onu da geçtim, Fenerbahçe'ye yazık değil mi ? Bu kadar kirli oyunun döndüğü Türk futbolu için burada birbirimize atıp tutuyoruz, farkında olmadan kırıcı da olabiliyoruz.

Kimse ola ki yanlış anlamasın. Ben kurumları değil bireyleri tartışıyorum. GS'lı olduğum için FB'yi kötülüyor asla ve asla değilim. Bu yazdıklarımı objektif gözle okuyan herkes görüşlerimin doğru olduğunu da görecektir. Hepinize sevgi ve saygı duyuyorum. Uzatmasak iyi olur. Bana kalsa günlerce bu tarz konuları tartışırım fakat forumda böyle diyaloglar hoş karşılanmıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Bruma Milli Takımda
    Futbol takımımızın Portekizli kanat oyuncusu Bruma, ülkesinin 7 Eylül 2014 Pazar günü Arnavutluk ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı için milli takım kadrosuna çağrıldı.
    Geçtiğimiz yıl geçirdiği talihsiz sakatlığın ardından bu sezon sahalara geri dönen Bruma, teknik direktör Paulo Bento tarafından seçilerek Portekiz Milli Takımı'ndaki yerini de geri kazanmış oldu.
    Bruma'yı tebrik eder, genç futbolcumuzun başarılarının devamını dileriz.
    http://www.galatasaray.org/futbol/haber/20933.php

Bir sorum olacak uefa avrupa ligi ve sampiyonlar liginde bazi degisiklikler oldu.Bu baglamda Turkiye kupasini alan takim Sampiyonlar ligine gidiyorsa onun yerine kupa finalisti degil ligden bir takim gonderilecek.Yani ligde 6. Olan mi gidecek ben burdan bunu anladim

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

istanbuldan bursaya otobus kalkmiyormus yani istanbullu taraftarlar gitmiyormus maca , sebebi meloya verilmeyen destek.. bence guzelde oldu bu sefer iyi is yapti ultraslan.

Mesaj Yetkileri