Originally Posted by
Walter Sakana
Yukarıda yazdıklarımı teyit etmişsin teşekkür ederim
Sinan'ın 2 sayılık atışları 3/3, Emir'in 3/8.
Sinan'ın 3 sayılık atışları 1/3, Emir'in 0/4.
Sinan'ın faul atışı yok, Emir 4/6. 10 sayının 4'ü faulden zaten. Ne güzel çarpıtıyorsun.
Hiç bir şey teyit etmedim. Sinan'ın atışlarının az olması hatta beni haklı çıkardı. Sinan orta mesafe şutlarının hepsi yakın mesafe boş atışlardı.
Skor üretmek için drive edersen, potaya gidersen faul aldırır, serbest atış kullanırsın. Faul aldırmak aradan çıkarılacak bir şey değildir. Aksine beceridir.
Emir topu Milli Takım'da yönlendiren kişi. Dolayısı ile üzerine şut seti hazırlanmadı. O şutları çoğunlukla süre biteceği için topla drive ederek yarattı. Dolayısı ile başarısızlıkmış gibi göstermek çok yanlış. Emir zaten fiziksel olarak çok yoruldu. Hep topa hakim, hem fiziksel mücadelede yaratan olmak zorunda kaldı. Düşüş yaşaması çok normal. Sinan'ın attığı üçlüğü sol dipten geldi. Kendisine pozisyon hazırlandı. 3 çeyrekte 3 üçlüğümüz var, ikisi Ender'den. Tamamen düzenden çıkmıştık. Bari Ender'i katsaydınız Sinan yerine.
Sinan'a sorduğunda kendisi de teyit ediyor zaten şutunun istikrarı olmadığını. Bu maç bazında 3 şut ile %100 attı havaya sokulmaz. 5 şutun altındaki hiç bir değer kıyas bile alınmaz.
Açıkçası benim gibi hayatı basketbol olan biri için anlamsız geliyor çabanız. Boşuna uğraşıyorsunuz. Çarpıtan sizsiniz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı