Çok incee
Skor hakkında konuşmak yerine, takım performansı olarak değerlendirmek daha doğru olur. Çok iyi oynayıp da 3-0 yenilebilir bir takım fakat keşke böyle olsaydı dedirttiler bize. Bu denli isteksiz ve kötü performansın sorumluları Fatih Terim ve TFF'dir. Yok 4 yıllık bir planımız var yok " Yeni Türkiye " falan filan hikaye. Egolarına yenik düşen bir teknik direktör ve başarıya aç olmayan tembel bir oyuncu topluluğundan ibaret milli takımımız. Ayrıca yabancı kuralıyla birlikte Türk oyuncuları da kendini birden Ronaldo,Messi sanıp kendilerini geliştirme gereği duymaması da işin cabası, ama bu konu daha derin şimdilik deşmeye gerek yok.
GS'da iken de söylüyordum, şimdi de söylüyorum ; Fatih Terim'in taktiksel olarak bizlerden fazla bilgisi olduğuna inanmıyorum. Adam süper bir motivasyoncu sadece. Kişisel egolarına da yenik düştüğü apaçık ortada. Zaten Ünal Aysal'da bu yüzden gönderdi kendisini. Kendi menfaatleri uğruna birçok manevi değeri de yok etti.
Milli takım olgusu da kalmadı kimsede, kalmayacakta. Birde maça gelen taraftarlar lütfen milli takım forması giysin falan filan. Her zaman gösteriş peşinde olan bir insandı ve öyle de devam ediyor maalesef.
Maç içini konuşmak gerekirse, Lagerback yerinden kalkmadı maç boyunca. Çünkü gerek duymadı. Oyuncuları istediğini yapıyor. Alttan girip üstten çıkıyorlar. Kolayca adam eksiltip, top class ortalar açıp tehlikeler yaratıyorlar. Hee pardon son dakikalarda kalktı şimdi yalan olmasın, lakin o da bi tarafları ağrımıştır, rahatlık da batar bazen insana
Ersan, Ömer, Gökhan, Selçuk, Emre, Burak ve Topal bunlar milli takımı haketmiyorlar kesinlikle. 3 stoper oynadığımız maçta duran toplarda sıkıntı yaşamamamız gerekir mantık olarak. Fakat adamlar 2.duran topta golü buldular. Sonrasında da 10 kişi kalmamız da ekmeğine yağ sürdü rakibin. Ayrıca Onur da jeneriklik goller yemekte gayet usta. Son golde bile çok artistlik bir duruş yaptı, tam bir kaleci kendisi. Ersan da kademe anlayışı da 0 bu arada. Orta sahamızda 3 tane yaşlı isim ve ikisi fizik olarak yetersiz. Kuzey Avrupa takımlarında böyle bir düzen göremezsiniz hiçbir zaman. Fizik olarak adeta ezdiler orta sahamızı. Burak her zaman ki Burak. Sonradan Mustafa'yı alsak da nafileydi.
Tabi bunlar işin laga lugası ama gerçekten ilerisi için 0 umutla, bilinmeze doğru gidiyoruz ülke futbolu adına. Sinirden yanlış şeyler söylememek adına daha çok espritüel yaklaştım fakat Allah sonumuzu hayır etsin.




