Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon
121 ile 150 arası toplam 205 sonuç

Konu: İzlanda 3-0 Türkiye | Avrupa Şampiyonası El. - A Grubu

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

yenince bu takım dünya kupasında olmalıydı, yenilince yabancı sınırı, elektrikler yoktu çalışamadık, yan yattık çamura battık arkadaş hep bir bahane var hiç kendimizde sorun arama gibi bir adetimiz yok yenildiğimiz takım İzlanda sanki bana İtalya'ya yenildikte...

Hocanın yenilgiyi kabul etmesi, kötüydük demesi tamam ama "maça iyide başladık" dedi ya. Gerçekten anlamıyorum. Biz geri zekalı mıyız yada farklı bir maç mı izledik acaba. İyi oyun anlayışı çok değişti hocanın. Zaten eski havası olsa ilk yarıda değişiklik yapardı hem sistemde hem oyuncularda.

Diğer skorlara bakınca korkarım yine turnuvada olmayacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Sinir bozucu olan da bugün oynamayan futbolcu müsveddeleri hafta sonu gol atar asist yapar biz de her şeyi unuturuz
    Ruhsuz bi milli takım istemiyoruz

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Volkan Babacan alındı diye laf söyleyenler bugün dönüp kaleye bir baksınlar.

Onur'un yediği goller şaka gibi. Volkan'ı her ne kadar sevmesek de (Fenerbahçeli olarak ben de sevmiyorum) ona ne kadar ihtiyaç olduğu ortada.

Volkan ile kenarlardan gelecek ortalarla gol yeme oranı %10'u geçmez çünkü inanılmaz biçimde fiziğini kullanarak gidip topu alıyor ya da tokatlıyor.

Bunun haricinde 2 top çevirememiş olmamız da şaka gibi bir olay. Ölü iki orta sahanın eline bakıyoruz yedeklerde Hakan Çalhanoğlu gibi bir oyuncumuz varken.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Onur yerine Volkan oynasın demek fanatiklikten başka hiç bir şey değil. Tartışılması bile büyük hata.

Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
    Volkan Babacan alındı diye laf söyleyenler bugün dönüp kaleye bir baksınlar.

Onur'un yediği goller şaka gibi. Volkan'ı her ne kadar sevmesek de (Fenerbahçeli olarak ben de sevmiyorum) ona ne kadar ihtiyaç olduğu ortada.

Volkan ile kenarlardan gelecek ortalarla gol yeme oranı %10'u geçmez çünkü inanılmaz biçimde fiziğini kullanarak gidip topu alıyor ya da tokatlıyor.

Bunun haricinde 2 top çevirememiş olmamız da şaka gibi bir olay. Ölü iki orta sahanın eline bakıyoruz yedeklerde Hakan Çalhanoğlu gibi bir oyuncumuz varken.
    Volkan yeterince puan kaybettirdi bize biraz da onur kaybettirsin ondan sonra bakariz

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Volkan yeterince puan kaybettirdi bize biraz da onur kaybettirsin ondan sonra bakariz
    Abi bu maçı Onur yüzünden mi kaybettik? Yoksa başta Fatih Terim olmak üzere bütün oyuncuların yüzünden mi? Bana kimse 11de başlayanlardan bir tane iyi oynayan oyuncu gösteremez ama herkes Onur'a saldırıyor.

Bazılarına hatırlatma yapayım. ABD maçında Onur olmasaydı tarihi fark yer, otururduk yerimize.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Karizmatik değil bu adam. Karizması olmayan adamın lafına bakmam ben. Takım elbisesi de iğrenç.

Not: Ağır ironi içerir.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Hani şu letonyaya elenen şenol güneş

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Hani şu dünya 3.'sü yapan Şenol Güneş

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Uzun zaman sonra Merhaba !

Ancak bu kadar saçma bir kadroyla çıkılırdı..Danimarka maçında "BAS BAS BAĞIRAN" "ERSAN-ÖMER TOPRAK" uyumsuzluğuna defans gene aynı çıktık gene aynı hatalar yaptılar biri ileride kalıyor diğeri geride kalıyor..Ersan İleride oynarken Franco onu açığını kapatabiliyordu..Burada ömer toprak kapatamıyor..Caner 10 defa sol kanattan sağ kanada Gökhan'a top attı.5 ten sonra izin verilmedi rakip ezberledi.Orta saha sadece geri pas ve yan top yapan ağır hantal bir orta saha..Rakip yürüyerek geçti..Kanatlar arda topu alıyor İzlanda defansı 3 kişi top sürüyor adamlar 6 kişi oluyor..Olcan yoktu .

Spiker : Burak'ın ileride top tutması lazım...

Burak ileride top tutsa zaten GS Santrfor almazdı..

Orta saha'dan ileriye top atabilecek "Bilal Kısa" gibi bir oyuncun varken yine Emre-Selçuk..Gerçi atsa ne değişirdi Burak'la ancak bu kadar..

Ayrıca Rüzgar esti bunlar önemli değil...

Bilal Kısa-Oğzuhan-Mehmet Topal orta sahası daha cok iş yapar..

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post

Hani şu İsviçre'ye elenen Fatih Terim ?

Hani şu 2010 Dünya Kupasında 5 grupta elemelerde 4 Galibiyet 3 Beraberlik 3 Mağlubiyet alan 15 puanla 3 olmamızı sağlayan Play-Off bile oynatamayan Fatih Terim mi ?
    Last edited by petrol_fb12 : 10.Eylül.2014 at 03:10

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Yüzeysel bakmaya gerek yok abi.

Bizim oyuncularımız rakip kadar uzun ve iri değil o sebeple yan toplar gerçekten büyük tehlike Onur'un da burada sorunu bana göre mevcut. Böyle rakibe uygun kaleci Volkan'dır.

Yan top sorunu dışında Onur'un bugün yediği 2. gol inanılmaz komik. 2. golü ben tamamen şanssızlık ve konsantrasyon bozulmasına bağlıyorum, her kalecinin başına gelebilir. Ancak kimse ilk gol konusunda bana yanılıyorsun diyemez.

Elinde tam rakibine uygun bir kaleci varken Onur ile çıkılmayabilirdi. Ben burada Onur oynamasın demiyorum, refleks yönünden çok üstün olduğu aşikâr ama takımında yaptıklarını milli takımda yapamıyor.

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Falcao9 View Post
    Abi bu maçı Onur yüzünden mi kaybettik? Yoksa başta Fatih Terim olmak üzere bütün oyuncuların yüzünden mi? Bana kimse 11de başlayanlardan bir tane iyi oynayan oyuncu gösteremez ama herkes Onur'a saldırıyor.

Bazılarına hatırlatma yapayım. ABD maçında Onur olmasaydı tarihi fark yer, otururduk yerimize.
    Fanatikçe yorum yapıyorsun.Tamam takım olarak berbattık ancak 2 golde Onur'un büyük hatası vardı.Onları yemese berbat oyunla bir puan alabilirdik.3. golde ise bulundugu acıdan kurtarması imkansızdı zaten ancak konsantre olsa 1-2 adım ileri gider kurtarabilirdi ama hata olarak nitelendirmiyorum.ABD maçında fark yesek çok birşey kaybetmezdik iyi kaleci önemli maçlarda kendini gösterir.Sana göre Onur'un hiç suçu yok.Milli takıma kulüp karıstırmayın artık yahu yeter.Ts'li olmasaydı Onur bir tane savunmak icin kelime yazmazdın suraya.

Volkan'ın milli takıma yararı zararından cok daha fazladır ancak fanatiklikten gözün karardıgı icin bunu görmek istemiyorsun.Adamı sevmedigin icin oyununa camur atmaya gerek yok.Dünyanın en iyi 15 kalecisi arasında gösteriliyordu bir ara.

Bizim en büyük sorunumuz milli takımdaki oyuncuları kulup formalarıyla degerlendirmemiz.Bir zamanlar NBA'de dogu-batı maçlarında herkes takımının formasıyla oynardı aynı bizde de o ortam var herkes kulup takımı formasına göre degerlendiriliyor.Burak , Caner'le bir fotograf koydu diye tepki yagdı adam fotoyu kaldırmak zorunda kaldı.Böyle bir ülkede milli takım nasıl basarılı olsun.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Falcao9 View Post

Aynı hataları Volkan yapmış olsa nasıl da bombalardın burada Volkan'ı. Adım gibi de eminim buna. Sen insanlara fanatikçe yorum yapıyorsunuz diyorsun ama sen daha fanatiksin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Gayette Onur yüzünden kaybettik. O iki saçma sapan golü yemeseydik bir puanı alırdık. Hadi onu geçtim ikili averajı İzlanda'ya kaptırmazdık.

Volkan'ı şu dönemde en cok fenerbahçeliler sevmez ama istediğiniz kadar reddedin hala en iyi kalecimiz o.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by sui generis View Post
    Gayette Onur yüzünden kaybettik. O iki saçma sapan golü yemeseydik bir puanı alırdık. Hadi onu geçtim ikili averajı İzlanda'ya kaptırmazdık.

Volkan'ı şu dönemde en cok fenerbahçeliler sevmez ama istediğiniz kadar reddedin hala en iyi kalecimiz o.
    Katılmıyorum.

Maçı kaybetmemizin sebebini direk Onur'a yüklemek saçma. %70 Onur - %30 Takım demek çok daha doğru olur.

Savunmamız bu maç inanılmaz dengesiz bir oyun sergiledi. Ömer - Ersan ikilisini hiç beğenmedim ve Topal da üstüne düşeni bana göre adam gibi yapamadı.

Üst üste kontralar yedik. İzlanda inanılmaz hızlı düşünen ve uygulayan bir ekip olmuş. İşin garip tarafı da bizim oyuncularımızın %80'i bizim ligimizde oynuyor ama takım kurgusu sıfır. İzlanda takımında sahada kendi liglerinden adam yoktu ama tam bir takım gibi oynadılar.

Orta saha ilk yarı top yapamadı zaman zaman kanat boşluklarıyla gelmeye çalıştık. Hakan Çalhanoğlu gibi bir adam var elimizde biz halen ölmüş Emre - Selçuk ikilisinde diretiyoruz.

Olcan da çok kötüydü zaten ondan beklentim sıfır. Bana göre tamamen fos bir oyuncu, ben onun yerine Olcay'ı direk yazarım.
    Last edited by Kaka Leite : 10.Eylül.2014 at 08:21

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Onur-Gökhan,Ömer,Semih (Ersan),Caner-Topal,Nuri,Oğuzhan (Çalhanoğlu)-Töre,Arda-Cenk = EURO 2016

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ne Onur,ne savunma ne de başka biri hatalı.

Futbolcusundan,teknik direktörüne,yöneticisinden,üst düzey görevlilere,üst düzey görevlilerden taraftara herkes suçlu,sistem suçlu.

4+4+4'ü getiren düşünce ile 5+3+1'i getiren düşünce aynı zekanın ürünü.Ortada bir iyileştirme yok,rant var,çıkar var ve bu böyle devam edecek.Fazla kafa yormaya gerek yok,zevkini çıkarabildiğiniz kadar çıkarmaya bakın bunlar daha iyi günlerimiz.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Saka gibi sirf trabzonlu diye onura saldiranlar var volkanin 213213 tane yedigi hatali yedigi golleri hepimiz biliyoruz bunun onuru volkani yok yanlis sistem yanlis oyuncular surdu sahaya terim.

Nesil
    2003

Maçı tek bir oyuncu yüzünden kaybetmedik. Dün 11'de oynayan her oyuncuya bir kulp takarım gerektiğinde, çünkü hepsinin bir kulp takılacak yönü var.

Peki bu kulp takılacak yönlerinin hepsinin sahaya yansıdığı bir maçı neden izledik?

Dizilişin 3-4-2-1 veya 5-2-2-1 olması da değildi sorun. Diziliş alt tarafı sahaya nasıl yayıldığımız. Oyun stratejimizi diziliş belirlemedi. Hatta rakibin 442 dizilişine karşı 3 stoper doğru bir tercihti bence.

Fakat normalde taktiksel hamlelerle maçı çevirmeyi beceren Fatih Terim bu maçta bakakaldı. Ceza alanında tek oyuncu varken Caner'in ortalarına izin verdi. Belli ki hazır olmayan statik kalan Arda'dan yaratıcılık bekledi.

Selçuk-Emre ikilisi bizim ligimizde fiizksel olarak sürklase olan oyuncular. Milli takım seviyesinde bu ikisi ile oynayarak rakibin oyunun yönünü değiştirmesine kolaylık sağladık. İkisi de ancak gölge markajı yaptı rakibe.

Bu ikisinin oynamasının nedeni de pas oyunu oynamak. İleride de bir kontra atak forvetin var. Yedektekiler de kontra atak forvetleri. Ama ısrarla pas-pas-pas.

Ben Onur, Topal, Ömer ve Ersan'ın yaptıkları hatalara çok takılamıyorum. Çünkü gerektiğinden fazla baskı altında kaldılar. Burak'ın da pozisyona girememesini doğal karşılıyorum. Çünkü hücum planımızı sahaya yansıtamadık ki Burak'tan verim alalım. Oyunu yönlendirmesi gereken orta saha ne oyunu yönlendirebildi, ne de savunmamızı koruyabildi. Bunu yapmak için fiziksel yeterlilikleri veya istekleri yoktu.

Ve biz onlardan üst düzey fiziksel yeterlilik gerektiren, sürekli hareketli olmalarını gerektiren, pas oyunu oynamalarını bekledik. Tabii biz derken Fatih Terim bunu bekledi.
    Last edited by perpetua : 10.Eylül.2014 at 12:26

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

hleb daha geleli 1 en fazla 1.5 yil oldu durumu cok iyi ozetlemis.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Saka gibi sirf trabzonlu diye onura saldiranlar var volkanin 213213 tane yedigi hatali yedigi golleri hepimiz biliyoruz bunun onuru volkani yok yanlis sistem yanlis oyuncular surdu sahaya terim.
    ''Şaka gibi sırf Fenerbahçe düşmanı olduğu için Onur'u savunanlar var.''

Ne kadar boş bir laf değil mi? Oysa ki bariz bir şekilde bunu yapan yok. O yüzden böyle bir şey söylemek çok saçma olur, havada kalır diyelim kısaca.

Onur - Trabzonspor olarak değil, Onur - Türkiye olarak söylüyoruz söylediğimizi. Onur iyi oynadığında ''Oo ne tuttu, Helal sana Onur, Onur ne kaleci be abi'' tarzı lafları söyleyenler de bu adamlar kimse kusura bakmasın. Onur dün sahanın en kötü ismiydi ama suçu bir tek ona yıkmak büyük haksızlık.

Volkan - Onur karşılaştırılmasından çok bence Türkiye'nin hangisine ihtiyacı var onu sorgulamamız gerekli. Bizim dün Volkan'a ihtiyacımız vardı bu çok net bugünden sonra kime ihtiyaç olur bunu göreceğiz.

O defans kurgusu ile bana göre Volkan daha çok aranacak.

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Olum gözleri sağlam olmayanlar var,niye karınca duası kadar küçük yazıyorsun.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Olum gözleri sağlam olmayanlar var,niye karınca duası kadar küçük yazıyorsun.
    Onlar da amin desin geçsin. Takımın tek çıkış yolu o zaten

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Hsyn53Yvz View Post
    Onur-Gökhan,Ömer,Semih (Ersan),Caner-Topal,Nuri,Oğuzhan (Çalhanoğlu)-Töre,Arda-Cenk = EURO 2016
    Caner ile Gökhan hücum oynayacaksa - yani onlardan bekleneni almak için- , Burak'ın yanına en az 1 tane daha santrafor özellikli oyuncu koymak gerekiyor. Yoksa dünkü gibi cılız ataklar izleriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ömer Toprak çok çok kötü bir stoper ve yıllardır ısrarla oynatılıyor.
    Onur milli takımda iyi oynayamıyor, Volkan'da iyi değil bence oluru Tolga'dır.
    Selçuk ve Burak ikilisi bir süre milli formadan uzak tutulmalı.
    Olcay Şahan bence her türlü oynamalı ya da Alper Potuk. İkisinden biri mutlaka sahada olmalı.
    Arda kaç aydır oynamıyor, sakat diye sezon öncesini de kaçırdı. O zaman bu adamı oynatmayacaksın. ikinci sınıf milli takımlar yapar her şartta en büyük oyuncuyu sahada tutma işini. Büyük takımsan sen hazır oyuncularla oynamak zorundasın.
    GG çok kötüydü varsa alternatifi oynatılmasın milli takımda.
    Emre'yi ben beğeniyorum bence yanına hareketli adamlar koyarak takıma liderlik etmesi istenmeli. Arda eski formuna kavuşursa buna gerek kalmaz o zaman da emre çekilir kızağa.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Ne kadar milliyetçi olsamda başında terim ve demirörenin olduğu Türk futbolu için hiç üzülmüyorum keyif alıyorum beter olun diyorum. Oyuncularda tek tek hata aramaya gerek yok hata yabancı kuralında direten tff de. Gördüğümüz gibi hiç bir işe yaramıyor aksine iyide kötüde olsa oynatılacağını bilen topçular yan gelip yatarak para kazanmaya devam ediyor. Hiç üzülmüyorum demirören ile terim gidene kadar umrumda da değiller.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Seneler önce Oğuz Çetin'in yediği bir nane vardı , hak eden oyuncuları türlü türlü sebeplerle kadroya almamak gibi. Dün gece de Fatih Terim'in bir nevi "evlatlarını" oynatma çabası sonuç vermedi. Sırf Danimarka maçının ikinci yarısında denediği ve 90+3 te 30 metreden gelen golle güya "maç kazandıran taktiği" böyle bir maçta denemeye kalkarsan sonuç hüsran olur.

Bu takımın belli dinamikleri var. Onlardan vazgeçilmemesi gerek. En başta motivasyon diyoruz. Hem milletçe bizim gelmekte hem de Fatih Terim'in vermekte çok usta olduğu bir olay ; gaz. O zaman bunun etki edeceği oyuncuları sahaya süreceksin.

Yok benim işim teknik-taktik mi diyorsun ? O zaman son üç büyük turnuvaya katılamamış ve artık mutlaka katılması gereken turnuvanın elemelerine yeni taktik deneyerek başlamayacaksın.

Yani neresinden tutsan gerek teknik sorumlular olarak gerek sahadaki oyuncular olarak elinde kalacak bir maçtı , öyle de oldu.

Hakikaten "elimizde kaldı."

Nesil
    2013
    Yer
    Zonguldak

Bu durumu bile takım olayına çeviren arkadaşlarımız var hayret hep de aynı kişiler! Onurun 2 goldede hatası vardı bu aşikar ama adamı linç etmemek lazım.Kaleci bu hata yapar ama milli takımda çıktığı 12 maçta 14 gol yedik bunu biraz düşünmek lazım.Olmuyorsa zorlamayacaksın vereceksin kaleyi Tolgaya.(Eğer Volkana vermem inadın varsa)Mert Günok desen daha bizde kadroya giremiyor adam milli takımda.Onura hatalı deyince hemen Volkana taş atanlar var.Kusura bakmayın da Onur bu yan top beceriksizliğiyle defansı organize edememesiyle toplara geç çıkmasıyla Volkanın,Tolganın yanından geçemez.Burak Yılmaz,Emre B.,Selçuk İnan gibi topçularla da olmaz artık zorlamanın manası yok.Koşmayan 2 orta saha koyuyorsun Mehmet Topalı stopere çekiyosun nasıl bi mantık çözemedim.Arda desen sahada yok.Lafla peynir gemisi yürümez.Hakan Çalhanoğlu gibi adamı sen ilk 11 koymazsan Mehmet Topalı stopere koyar fantezi ararsan böyle hezimete uğrarsın.Ne yazık ki bu turnuvada hüsran galiba.

Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon

Mesaj Yetkileri