Maçı tek bir oyuncu yüzünden kaybetmedik. Dün 11'de oynayan her oyuncuya bir kulp takarım gerektiğinde, çünkü hepsinin bir kulp takılacak yönü var.
Peki bu kulp takılacak yönlerinin hepsinin sahaya yansıdığı bir maçı neden izledik?
Dizilişin 3-4-2-1 veya 5-2-2-1 olması da değildi sorun. Diziliş alt tarafı sahaya nasıl yayıldığımız. Oyun stratejimizi diziliş belirlemedi. Hatta rakibin 442 dizilişine karşı 3 stoper doğru bir tercihti bence.
Fakat normalde taktiksel hamlelerle maçı çevirmeyi beceren Fatih Terim bu maçta bakakaldı. Ceza alanında tek oyuncu varken Caner'in ortalarına izin verdi. Belli ki hazır olmayan statik kalan Arda'dan yaratıcılık bekledi.
Selçuk-Emre ikilisi bizim ligimizde fiizksel olarak sürklase olan oyuncular. Milli takım seviyesinde bu ikisi ile oynayarak rakibin oyunun yönünü değiştirmesine kolaylık sağladık. İkisi de ancak gölge markajı yaptı rakibe.
Bu ikisinin oynamasının nedeni de pas oyunu oynamak. İleride de bir kontra atak forvetin var. Yedektekiler de kontra atak forvetleri. Ama ısrarla pas-pas-pas.
Ben Onur, Topal, Ömer ve Ersan'ın yaptıkları hatalara çok takılamıyorum. Çünkü gerektiğinden fazla baskı altında kaldılar. Burak'ın da pozisyona girememesini doğal karşılıyorum. Çünkü hücum planımızı sahaya yansıtamadık ki Burak'tan verim alalım. Oyunu yönlendirmesi gereken orta saha ne oyunu yönlendirebildi, ne de savunmamızı koruyabildi. Bunu yapmak için fiziksel yeterlilikleri veya istekleri yoktu.
Ve biz onlardan üst düzey fiziksel yeterlilik gerektiren, sürekli hareketli olmalarını gerektiren, pas oyunu oynamalarını bekledik. Tabii biz derken Fatih Terim bunu bekledi.