Quote Originally Posted by RagnarLothbrok View Post
Kanatsız taktiklerin naçizane hastası olarak şöyle cevap veriyim sana;
oyundaki taktik anlayışta kanatsız oynanabilecek tüm varyasyonları denemişimdir aşağı yukarı, ama oyunun dar veya geniş alanda oynanması senin kadro yapına bağlı, seri ve pozisyon bilgisi gelişmiş oyuncuların varsa bu senin için avantaj olur. Eğer kadro genelinde yavaş oyunculara sahipsen takım geniş alana yayıldığı için bloklar arasından rakip çok kaçar.
Eğer bu tarz bir dizilişte oynuyorsan ben şahsen oyuncum hızlı veya yavaş farketmez mutlaka dar alanda oynarım ve savunmamı orta alana çıkarırım ki rakibe full press uyguluyayım ve oyun alanı mümkün olduğunca daralsın ki, rakip oyun kuramasın.
Bir diğer önemli unsurda beklerin oyuna olan katkısı; beklerin ne kadar iyiyse oyunun hem defans hemde ofans anlamında o kadar akıcı olur. ben bu dizilişte bekleri wb pozisyonunda oynatırım ve sürekli atağa çıkmalarını söylerim ve sanılanın aksine oyunu göbekten değil kanatlardan ki, maç öncesi göbekten saldıracağımı düşünen yapay zekayı yanıltabileyim
Hocam bu tarz bol ortasahalı taktiklerde ben de kanat bek kullanırım, ayrıca ortasahadaki bir kişiyi de stoperlere yardımcı olarak görevlendiririm, ancak dediğin gibi beklerin hem hücumda hem defansta rakiple başa çıkabilecek özellikte ve kesinlikle dayanıklılıklarının da üst seviyede olması gerekiyor. ancak ben böyle bir taktik kullanıyorsam, rakibin ortasahasında bana göre az adamla kalmasını avantaja çevirmek için oyunu dar alana yıkardım, rakibin kanat adamları da ortasahasına yardıma geldiğinden bekler gelip işi bitirirdi. Yani bu konuda aşağı yukarı hemfikiriz, benim arkadaştan beklediğim cevapsa oyunu geniş alanda oynattığında hem ortasahayı tutup hem kanatlardan hücum yaparak rakibe 2 bölgede de üstünlük kurup kuramadığı, çünkü taktikte benim aklıma yatmayan şeyler olsa da ligde gerçekten iyi gidiyor ve sanki açık vermiyor gibi görünüyor