Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 77 sonuç

Konu: Tracksuit Manager çevirisi ne olmalı?

''İdman Uzmanı - Satranç Ustası'' diyorum ben.

Antrenör Bence Anlam Kargaşası Olabilir Ben Açıkçası Sıcak Bakmıyorum.

Mental Direktör / Teknik Direktör Sanki Türkçe'de ve Türkiye'de Futbol Managerlerini Daha İyi Karşılıyor.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Antrenör Bence Anlam Kargaşası Olabilir Ben Açıkçası Sıcak Bakmıyorum.

Mental Direktör / Teknik Direktör Sanki Türkçe'de ve Türkiye'de Futbol Managerlerini Daha İyi Karşılıyor.
    Antrenörü tek başına kullanırsan öyle (coach ile aynı anlama geliyor). Ama "antrenör menajer" dediğin zaman o karışıklığın önüne geçiyorsun zaten. "coach manager" demiş gibi oluyorsun ki bu da yaptığı işi tanımlama açısından gayet yerinde bence.

Mental deyince oyuncuları kafa olarak hazırlıyor anlamı çıkıyor. Oysa yaptığı iş hücum, savunma, kalecilik, taktik, duran top ve kondisyon antrenmanları (biri veya birkaçı) vermek (gençlerle çalışma da aynı kategoride bu arada). Direktör de "yönetici" gibi farklı bir anlam veriyor. örn: Futbol direktörü...
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Taktik odaklı menajer - Antrenman odaklı menajer geldi benim aklıma da.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CNC123 View Post
    Çok hoşuma gitti ve yaratıcı olduğunu düşünüyorum.
    Sentugo.

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Konuyu okumaya başladıktan sonra birebir aynısı aklıma geldi. Cok anlaşılır ve sade tanımlamalar bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Teknik direktör/Taktiksel Menajer

Bazı terimler aynı kalsa olur mu?

Taktisyen / Eğitmen şeklinde bir öneride bulunayım ben de.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla bu konu aynen şuna döndü Forumca bu haldeyiz

http://www.youtube.com/watch?v=5dE1uq7Hqh0
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Valla bu konu aynen şuna döndü Forumca bu haldeyiz

http://www.youtube.com/watch?v=5dE1uq7Hqh0
    Çok iyimiş

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Bence en güzeli bu gibi duruyor. Devamında da örnek olarak bir iki isim yazılabilinir .

En iyisi bu bence, sonuçta tanımların altında açıklaması herkes için yazacak. Hangi menajerin neye yatkın olduğu anlaşılacak, cümle kurar gibi kelimelerce tanım koyulacağına bu daha yaratıcı olur diye düşünüyorum. Satranç Uzmanı favorim

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tactical için Taktisyen'de ısrarcıyım ben ama diğerine ne koysanız kabulum, Haşortmanlı da olur yani Bizde onu net olarak karşılayacak bir tanımlama yok çünkü.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

İdmancı - Taktikçi

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Yeni oyunda seçebileceğimiz iki menajer tipi olacak. Biri taktiğe ağırlık veren diğeri de antrenmandaki gelişime ağırlık veren menajer tipi.

Tactical Manager ve Tracksuit Manager diye iki ayrılan bu menajer tiplerine Türkçe terim üretmekte/bulmakta biraz zorlanıyorum açıkçası.

İşin kolayına kaçıp "Taktiğe Ağırlık Veren Menajer" ve "Antrenmana Ağırlık Veren Menajer" diye çeviri yapacağım hiçbir şey bulamazsam ama bir de sizlere sorayım dedim.
    En uygunu Sizin Çevirdiğiniz Bence...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elazulreal View Post
    Taktisyen / Eğitmen şeklinde bir öneride bulunayım ben de.
    Uzmanlık için bilgi birikimini öğreten kişiyi tanımlayan eğitmenin akademik karşılığı var İngilizce'de: Educator.

O yüzden yanlış çeviri olur.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Uzmanlık için bilgi birikimini öğreten kişiyi tanımlayan eğitmenin akademik karşılığı var İngilizce'de: Educator.

O yüzden yanlış çeviri olur.
    Ben antrenmanları bir nevi eğitim olarak düşününce o yönde fikir belirttim ama Çalıştırıcı tabiri kullanılabilir o halde. Antrenör'ün Türkçe karşılığı zaten bu.

Asıl benim karşı olduğum şey öyle bir kelimeyi tam karşılasın diye 4-5 kelime kullanarak çevirmek. Gerekirse kullanılacak kelime FM literatürüne katılır zaten zamanla, kısa liste örneğinde olduğu gibi. Sanırım şu an çevirisi farklı ama zamanında Shortlist hep Kısa Liste olarak çevrildi bir anlamı olmamasına rağmen. Herkes de kabullendi. O yüzden birebir karşılasın diye zorlamaya gerek yok bence.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Kesinlikle taktik odaklı ve antrenman odakli olmali. Ilgili profil ekraninda yatkinlik secimi var zaten.

Antreman uzmanı menajer ve taktik uzmanı menajer olabilir bence

Oyunu yapanlarin aklina gelmis olsaydi eger böyle yazarlardi eminim. Tam sigames tarzi olmus kesinlikle bu olmalı. Altta aciklamasi yaziyor zaten

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

İdman veya taktik uzmanı olup olmayacağı belli değil ki. Belirli puanlar veriliyor (seçeceğimiz lisans ve geçmiş tecrübesine bağlı olarak), biz de o puanları dağıtıyoruz. Bunları düşük seçtiğimizde dağıtacağımız puanlar da düşük oluyor. Dolayısıyla ortaya sadece 2 yıldızlık antrenman verebilecek bir profil de çıkabilir.

Bu yolda gidilecekse Aydın'ın "ağırlık veren" tanımı daha mantıklı "uzman"a göre.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Antrenörü tek başına kullanırsan öyle (coach ile aynı anlama geliyor). Ama "antrenör menajer" dediğin zaman o karışıklığın önüne geçiyorsun zaten. "coach manager" demiş gibi oluyorsun ki bu da yaptığı işi tanımlama açısından gayet yerinde bence.

Mental deyince oyuncuları kafa olarak hazırlıyor anlamı çıkıyor. Oysa yaptığı iş hücum, savunma, kalecilik, taktik, duran top ve kondisyon antrenmanları (biri veya birkaçı) vermek (gençlerle çalışma da aynı kategoride bu arada). Direktör de "yönetici" gibi farklı bir anlam veriyor. örn: Futbol direktörü...
    Bence Yanlış Olur Çünkü Antrenör Menajer Demek Türkiye'de Zaten Menajerler Antrenör Olarak Anılıyor Örneğin; Milli Takımlar Antrenörü, Beşiktaş Antrenörü, Efes Pilsen Antrenörü, FB Ülker Antrenörü Gibi...

Türkiye'de Kullanılan Bu Kavram Eş Sesli Anlamdaş Olduğu İçin Kullanmak Bence Saçma. Direktör Kelimesi Yeni Yeni Kullanılmaya Başlıyor Ama Teknik Direktör Kavramı Yıllardır Türkiye'de Kullanılıyor Yeni Bir Şey Değil Mental Direktör'de Teknik Direktör Gibi Kullanılabilir.

Bence tactical E.cartman ın dediği gibi taktisyen olmalı hem basit hem de söylemesi güzel

Birde Ekleme Yapayım Savunduğum Anlam Üzerinde;

2 Türlü Menajer Var Eşofmanlı ve Takım Elbiseli. Birisi Maç İçinde ve Antreman'da Motivasyonla Hırsla Oyuncularını Hazırlarken (Yılmaz Vural, Fatih Terim...Gibi) Diğeri Teknik Olarak Detaylarla Oyuncularını Hazırlar (Mourinho, Capello...Gibi)

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Bence Yanlış Olur Çünkü Antrenör Menajer Demek Türkiye'de Zaten Menajerler Antrenör Olarak Anılıyor Örneğin; Milli Takımlar Antrenörü, Beşiktaş Antrenörü, Efes Pilsen Antrenörü, FB Ülker Antrenörü Gibi...

Türkiye'de Kullanılan Bu Kavram Eş Sesli Anlamdaş Olduğu İçin Kullanmak Bence Saçma. Direktör Kelimesi Yeni Yeni Kullanılmaya Başlıyor Ama Teknik Direktör Kavramı Yıllardır Türkiye'de Kullanılıyor Yeni Bir Şey Değil Mental Direktör'de Teknik Direktör Gibi Kullanılabilir.
    Yanlışın var, basketbolda bahsettiğin kişiler için "Baş Antrenör" kelimesi kullanılıyor. Yer yer antrenör diye geçmiş olabilir ama doğru kullanımı baş antrenör.

Ya Türkiye'de yaygın olarak kullanılmıyor ama daha önce bahsettiğim FM literatürüne "Takım Elbiseli Teknik Direktör" ve "Eşofmanlı Teknik Direktör" olarak katabilirsiniz.

https://eksisozluk.com/takim-elbisel...ektor--2558546
    https://eksisozluk.com/esofmanli-tek...ektor--2558549
    http://www.uludagsozluk.com/k/e%C5%9...m-elbiseli-td/

bence direk tracksuit kalsın. özel isim gibi. gerçi oyuncu rollerini bile çeviriyorsunuz.

bilmiyorum ne kadar akla yatkın ama ismi tracksuit olarak kalıp açıklaması türkçe olur gayet hoş olur gibi

Quote Originally Posted by 5267 View Post
    (Tac) Saha İçi Menajer / (Tra) Saha Dışı Menajer
    Bana göre en mantıklısı bu.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

İdman Uzmanı ve Satranç Ustası benim de hoşuma gitti açıkçası ama tactical manager'e taktisyen de oturuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Edi ile büdü diye de çevirilebilir. Taktikçi büdü idmancı edi.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri