1 ile 30 arası toplam 237 sonuç

Konu: Araştırma ile ilgili eleştiri başlığı.

Hybrid View

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Senin yazdiginda ben de kitlendim acikcasi cunku yazdigin mantikli. Ama diger taraftan bakiyorum, Caner'in konsantrasyonunu dusurmek haksizlik olur cunku oyunun icinde surekli Caner. Yaptigi hatalari da bu nedenle daha cok kararlar'a yikmak bana daha mantikli geliyor.

Frikiklerde ise acikcasi elimizi kolumuzu baglayan bir durum var. Tek bir ozellik, cok fazla anlam tasiyor.

Bazisi 18'in hemen disindan cok iyi frikik kullanir ama 25-30 metrelere cikinca etkisizdir (Selcuk).
    Bazisi 25 metreden iyi frikik kullanir ama daha yakindan frikik kullandiginda barajin ustunden topu gecirdikten sonra indirmekte zorlanir (Sneijder).
    Bazisi da 35 metreden zimba gibi vurabilir (Drogba-Hamit).
    Bazisi sadece sag taraftan vurabilir. Bazisi da sadece sol taraftan.

Hepsini birden yapabilen oyuncu ise nadir bulunuyor (Pirlo).

Bunlarin hepsini sadece bir ozellik ile aciklamaya calisinca oyunculari gercekteki gibi yapmak zor oluyor.

Caner'in, yanilmiyorsam, simdiye kadar 2 tane frikikten golu var. Daha cok duran toptan ceza alaninin icine kestigi toplarin tehlike yaratmasi yuzunden frikik ozelligi. Bunu da daha cok Crossing (Orta yapma) ile aciklamak belki de daha dogru.

Selcuk'un frikiklerinde kaleci hatasi oluyor demek ise bence biraz haksizlik. Selcuk'un frikiklerde artisi barajin ustunden topa vurduktan sonra kaleye dogru indirebilmesi. Bu nedenle de kaleci bir tarafi sectiginde Selcuk diger tarafa vurus yapip gol atabiliyor.

Ama yazdigim gibi, farkli mesafelerden vuruslari yansitabilecek bir yontemi SI bulana kadar kim frikikleri daha cok gole cevirebiliyorsa ona yuksek deger vermekten baska bir ayirisim yapmak mumkun degil.
    Hocam bende geçen yıl aynı şeyden bahsetmiştim forumda. Değişen bir şey olmamış anlaşılan. Frikik kullananları seçtiğimiz pencerede de böyle bir değişikliğin olması gerekiyordu. Pes ve fifadaki gibi yakın frikikleri kullanacaklar ile uzak frikikleri kullanacak olanları seçebilmemiz lazım. Örneğin Ronaldo ve Messi kaleye vurulacak frikikleri kullanırken geriden veya yanlardan ise Xabi Alonso, Kroos veya Rakitic gibi isimler kullanıyor. Orta sahanın biraz önündeki serbest vuruşu Messi'nin kullanması gerçekten sinir bozucu.

Dediğiniz gibi Caner-Selçuk meselesinde frikikleri farklı kullanan oyuncuları ayırt etmek için diğer özellikleri de kullanmaları lazım. Zımba gibi kullanan oyuncuların frikik özelliğine güç özelliğinin yardım etmesi gerek. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim Rakitic, Xabi Alonso tarzı duran top kullananlar ise orta yapma özelliğine bakılmalı daha çok. Tahmin ediyorum hadi ikinci söylediğim neyse de maç motoruyla alakalı, ilk yazdığım yakın-uzak frikik olayı normal bir arayüze bir pencere eklenerek çözülebilir.

Bunları SI'ye iletiyor musunuz? Daha doğrusu araştırmacılar olarak size oyunla ilgili sorular soruyorlar mı eksik gördüğünüz yerler var mı diye yoksa ver verileri hadi güle güle mi ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by HeracLes View Post
    Hocam bende geçen yıl aynı şeyden bahsetmiştim forumda. Değişen bir şey olmamış anlaşılan. Frikik kullananları seçtiğimiz pencerede de böyle bir değişikliğin olması gerekiyordu. Pes ve fifadaki gibi yakın frikikleri kullanacaklar ile uzak frikikleri kullanacak olanları seçebilmemiz lazım. Örneğin Ronaldo ve Messi kaleye vurulacak frikikleri kullanırken geriden veya yanlardan ise Xabi Alonso, Kroos veya Rakitic gibi isimler kullanıyor. Orta sahanın biraz önündeki serbest vuruşu Messi'nin kullanması gerçekten sinir bozucu.

Dediğiniz gibi Caner-Selçuk meselesinde frikikleri farklı kullanan oyuncuları ayırt etmek için diğer özellikleri de kullanmaları lazım. Zımba gibi kullanan oyuncuların frikik özelliğine güç özelliğinin yardım etmesi gerek. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim Rakitic, Xabi Alonso tarzı duran top kullananlar ise orta yapma özelliğine bakılmalı daha çok. Tahmin ediyorum hadi ikinci söylediğim neyse de maç motoruyla alakalı, ilk yazdığım yakın-uzak frikik olayı normal bir arayüze bir pencere eklenerek çözülebilir.

Bunları SI'ye iletiyor musunuz? Daha doğrusu araştırmacılar olarak size oyunla ilgili sorular soruyorlar mı eksik gördüğünüz yerler var mı diye yoksa ver verileri hadi güle güle mi ?
    Bundan tabii haberleri var ve oyunlardan birisinde cozum bulurlar. Ama gelistirilmek icin sirasini bekleyen seylerden birisi bu.

Mesaj Yetkileri