Kaptan geldi. Goller başlasın
Kaptan geldi. Goller başlasın
ADANA DEMİRSPOR
İnşAllah attıracağız bakalım.
Takıma sadece içinde bulunduğumuz sezon için transfer gerekmiyor diyorum. Takımdaki eksikleri şuan saymaya başlasam sayfalar çıkar net bir şekilde söyleyeyim bunu o sebeple bu sezon sonu eksikleri gidermeye çalışacağız.
Milan'ın hak ettiği yere gideceğiz diye umuyorum.
Benim takımımda herkes rotasyon oyuncusu. Her maç değiştirmeye çalışıyorum bazı oyuncuları herkes formda kalsın diye.
Herkese göre değişir bu zaten. Kaka ile ben sevdim, sen gider Maldini ile seversin. Önemli olan hizmet ettiği forma zaten.
Maldini'nin oğlunu da as takıma çıkardım geldiğim zaman. Kendisini oynatmadım daha ama şans tanımayı düşünüyorum, profil olarak diğer gençlere bakışla biraz kötü.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Kiralık Giden Oyuncular
Kiralık olarak takımdan ayrılan oyuncularımız mevcut. Bunlardan dikkat çeken 2 tanesini paylaşmak istiyorum sizlerle...
M'Baye Niang / Sampdoria
Aşağıya spoiler içine istatistiklerini de koyacağım. Gerçekten çok etkili bir performans sergiledi şuana kadar.
2 maçına gidip bizzat izledim arkadaşı takıma büyük güç kazandırıyor. Geri dönüşünü iple çektiğim oyuncu diyebilirim kendisi için.
Ofansif anlamda Menez'in yükünü çekmekten kurtaracak bizi. Menez'in hazır piyasası da varken bedavadan para kazanmak güzel olur.
Spoiler: İstatistikleri
Gianmarco Zigoni / Monza
Bu tarz oyuncuları her zaman çok sevmişimdir. Potansiyel olarak ne durumda bilmiyorum ama mevcut profili bana çok sempatik geldi.
Kiradan döndüğünde A takıma kazandırmaya çalışacağım isimlerden birisi. 3-4 tane genç oyuncu şuanda A takımda yer alıyor zaten bu arkadaşa da tıpkı Mastour gibi şans tanımak istiyorum.
Forvette goller attırabileceğimi düşünüyorum kendisine.
Spoiler: İstatistikler
İnter maçı öncesi Boas ile güzel diyaloglar yaşadık. Maç günü de umarım güzel bir galibiyet ile döneriz.
Takıma güveniyorum ofansif anlamda Torres ve Pazzini'den eksik olsak da Menez'in forvette goller atacağına inanıyorum.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
İnter / Maç Verileri
Kafa kafaya geçen mücadelede topa daha çok sahip olan ekip maçı kazandı. 2-0 önce geçmek böyle maçlarda riskli olabiliyor. Takımın konsantrasyonunu bozmamak, top dolaştırmak çok önemliydi.
2-1 olunca biraz yürek ağıza gelme durumu olsa da skoru koruduk, kazandık.
Juventus / Maç Verileri
Sezon başından beri en ezik oynadığımız maç oldu. Savunma anlamında önemli işler yapınca skoru koruduk ve 1 puan ile döndük.
Zor bir deplasmandı, maç öncesi problemler yaşadık. Juventus maçında alınacak 1 puan iyi olsa da oyunumuz çok kötüydü.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Diego Lopez'den ayrılık sinyali!
Ülkesini özlediğini söyleyerek D. Lopez ayrılık sinyalini verdi. Juventus maçından hemen önce bunu söyleyip, üstüne takıma da sızdırması çok kötü oldu.
Takıma rest çektiğim için takım moralinde sorun yaşasakta maç öncesi geri adım atmak zorunda kaldık.
1 aylık izin verdim kendisine ülkesine gitmesi için ama gelecek sezona kaleci aramaya başladık. Sezon sonuna kadar bizi idare etmesi yeterli olacaktır...
Agazzi ve Abbiati ile bu 1 ayı atlatmaya bakacağız.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
D. Lopez'den sonra De Jong'u da kaybettik. 4 aylık bir sakatlık yaşadı, Essien ve Muntari de sakatlar.
Savunma yönü ağır basan bir DMC oyuncu açığı yaşıyoruz. Pazzini ve Torres'in de en önemli maçlar öncesi (İnter-Juventus) sakatlanması bizi daha büyük bir soruna sürükledi.
Geleceğe yatırım sürüyor!
Palermo ile oynadığımız maçta dikkatimi çeken ve sonradan ufak ufak takip ettiğim forvet oyuncusunu kadromuza kattık. 21 yaşındaki İtalyan oyuncuyu 9 Milyon € verip aldık.
Pazzini (Sezon sonu gidecek) ve Torres'in olduğu takımda 1 forvete daha net bir biçimde ihtiyaç vardı. Çöp alıp, sezon sonu satmaktansa gelecek sezon alacağımız forveti şimdi almak istedik.
Fiyat tuzlu gelebilir ama baya pazarlık ettim.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Udinese / İtalya Kupası
15. dakikadan itibaren takım inanılmaz bir fiziksel güçle oynadı. Maçın en ekstra olayı Maldini'nin oğlu Christian Maldini'nin sağ bekte ortaya koyduğu mükemmel performans oldu.
2 asist yaptı, bunun yanında savunma anlamında da güzel işler yaptı. Bir genç oyuncuyu daha A takıma hatta kadroya kazandırdık.
Spoiler: Oyuncu Puanları
Parma / Maç Verileri
Maçın başından beri rakibi ezdik. Kaka'nın golü, etkili oyunu ile güzel işler yaptık.
Maldini bu maçta mükemmel oynadı ve asistini yaptı. Abate'nin formayı geri alması bana göre epey zor olacak. Kaka fiziksel olarak biraz sorun yaşıyor onu da çözersek gollerine devam eder.
Takımın gidişatından memnunum, bu akşamlık bu kadar...
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Hazırlık Maçlarımız / Milan
Hazırlık maçlarımız pek iç açıcı geçmedi. Sociedad ve Vicenza maçları haricinde iyi futbol oynamadık özellikle Man Utd maçının ilk devresinde çok çok kötü oynadık. İkinci devre kendimize geldik ama skor çoktan 5-0 olmuştu.
Lige hazır olmadığımızı düşünüyorum. Kadromuzda birçok kişi değişince böyle alışma sonuçları olabiliyor tabii ki.
Süper Kupa / Juventus
Juventus'a karşı etkili bir oyun sergiledik. Oyun anlamında rakibimizle eşit olsak da topu daha iyi çevirdik. Golü 83. dakika da atmak bize 70'den sonra baya sıkıntı yaşattı. Juventus'un bir gol atıp kupayı kazanacağını düşünüyordum ama Okore açılışını güzel yaptı.
Juventus'a karşı kafa kafaya oynasak da ben hala takımın hazır olmadığını düşünüyorum.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Transfer Dönemi / Gidenler
Geçen sezon sonunda da söylediğim üzere yaşlı ve takımda sorun çıkaran oyuncuların tamamını sattık. Savunma hattından geçen sezonun bel kemiği A. Rami'yi ve Zapata'yı sattık. Bonera da geçen sezonun en kaliteli isimlerinden birisiydi ama futbolu bıraktı.
Yukarıda da söylediğim gibi Bonera'nın yanı sıra Mexes, Abbiati gibi oyuncularda emekliliğe ayrıldı. Rami'yi sattığımız fiyat bence harika ötesi oldu.
Menez, Zapata, Abate gibi oyuncuları da yaşlarına bakışla mükemmel fiyatlara sattığımızı düşünüyorum. Bu transfer dönemi kulüp kasasına çok güzel para girişi oldu, tabii bunun yanında çok para da çıktı.
Transfer Dönemi / Gelenler
Gerçekten çok potansiyel yüklü bir transfer dönemi geçirdik. Kadromuza genişlik katmanın yanı sıra ana kadro rekabetini sağlayacak isimleri de kadromuza kattık.
Berardi ve Zaza ikilisi transfer döneminde peşinden koştuğum 2 oyuncuydu ama Berardi'yi çok istememe rağmen satmadılar. Orta alanda Montolivo'dan açılacak boşluğa Poli'nin bonservisinin yanı sıra J. Geis'i transfer ettik. V. Darida'yı da orta alana rotasyon ismi için transfer ettik.
Savunma hattına J. Okore'yi ve Coates'i transfer ettik. Coates'i tamamen rotasyon amaçlı aldım ama sezon içinde 15+ maç yapar diye düşünüyorum. Okore ise Michalengelo ile birlikte savunmada bel kemiği oluşturacaklar.
G. Vadala ise geleceği düşünüp yaptığım transferlerden birisi. Vadala'nın gelişip iyi bir oyuncu olacağına inancım tam gayette iyi fiyata yaptık transferi.
S. Wimmer ise çok yönlü bir rotasyon oyuncusu. DMC ve DC bölgelerinde kullanabileceğimiz rotasyon adına gayet kaliteli isimlerden birisi.
Forvet hattına F. Djordjevic'i transfer ettik. Geçen seriden beri kendisini sıkça transfer ettiğimden belki sıkılmış olabilirsiniz ama en rahat oynattığım oyuncu kendisi. Falcao'nun daha fakir versiyonu desem yanlış olmaz diye düşünüyorum.
S. Zaza ile birlikte Djordjevic de gayet kaliteli transfer oldu. As forvet oyuncumuzun Djordjevic olacağına inanıyorum.
D. Lopez'i satmamız gerektiği için kendisinin yerine boşta olan Romero'yu aldım. 3-4 sezon bizi idare edebileceğini düşünüyorum kendisinin izleyip göreceğiz.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Empoli / Maç Verileri
Baya zor geçti mücadele bizim için Empoli düşmesine rağmen geri adım atmadı. Empoli'yi takımın formasını sahaya koysak yenmeliydi öyle de oldu zaten.
Bu şampiyonluk bana sezon sonunda yollayacağım oyuncular için büyük güvence sağladı. Sezon başından beri takıma sorun çıkaran herkesi gözden çıkardım.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!