Bence eski kural daha gerçekçiydi. Şöyle düşünelim;
6 ay sonra söyleşmesi bitecek Ersan'a teklif yapıp sözleşme imzaladım diyelim. Alınca seçenek çıkıyordu; "Hemen satın almak için bjk şu kadar para istiyor ve ya şimdi göndermek istemiyor" diye. Aslında küluple anlaşmış oluyorduk bi nevi. Oyuncu acil lazımsa bonservisini verip alıyordum değilse 6 ay bekleyip sözleşmesi bittiğinden bedavaya alıyordum. Kural işliyordu sadece sıralama farklıydı.
Şimdiki durumda illa teklif yapmamız gerekiyor. Bu izin olayı oyundaki teklif yap mantığıyla örtüşmüyor. Senelerdir oyunu oynadığım için 0 teklif edince muhtemelen bjk kabul etmeyecek. Gereksiz yere para vermiş olacağım. Teklif yap butonunu direk teklif yapmış olarak algılayacak oyun.
Sezon bitmesine 2-3 ay kala sözleşmesi bitmeye yakın oyuncuları araştırıp sözleşme imzalıyordum şimdi bundan da mahrum kalacağım. Oyuncuların eski takımlarına gereksiz yere para verip önceden sözleşme imzalatacağız ya da sene sonunda bi anda ortalık sözleşmesiz oyuncularla dolacak herkes teklif yapacak artık kim neyi kaparsa durumu olacak. Sözleşmesiz kalan oyuncularda emekli falan oluyor saçma durumlar yaşanacak oyunda. Örn: Fm14 oynarken sözleşmesi bitmiş Cristian Atsu'ya o kadar teklif yaptım maaşı beğenmedi. Bi çok takım izliyordu adam sözleşme imzalayamadı. 25 yaşında wonderkid ayarında oyuncu emekli olduAnadolu takımlarındaki oyuncularda benzer emeklilik sorunları yaşanabilir.
En önemli sorun ise dediğiniz gibi; oyuncuya tüm dünyadan teklifler yağabilir, onlar alabilir sadece biz teklif yapamayacağız. Ve muhtemelen başka birisi alacak. Sözleşmesi 1-2 yıl kalsa rakibe satmak istemezsin anlarım 1-2 ay kalmış adam için böyle bi durum söz konusu olmamalı.
"Kural öyle" gerçekçi olsun diye eklemişsiniz ama oyunda uygulanabilirliği yoksa gerçekciliğe en yakın şekilde devam edilmeliydi.
Editör'de bu durumu eski haline getirebileceğimiz bi alan var mıydı daha önce. Bilgisi olan var mı?