Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Barcelona'ya karşı nasıl 21 şut çekiyorsun? Top göstermemesi lazım Barcelona'nın. %45 topa sahip olma kabul edilemez. Taktik ile mi alakalı, oyun moturu ile mi alakalı çözemedim.
Quote Originally Posted by nessus View Post
Yüksek tempo /direkt pas ile oynuyorsa hele o zaman rakamlar baya saçma. Ama iki takım da 400er pas yapmış, Barca pasta geri kalmamış.
Tamamen maç motoru ile alakalı zira aynı taktikle güncellemeden önce aynı hakimiyet ve baskı ile oynayan takım doğal olarak daha çok skor üretiyordu. Ben maç motorunda bazı senaryoların yüzde ile geçerli olduğunu düşünürüm hep. Özellikle birbirine denk veya aşırı uçurum bulunmayan takımlar arasında, deplasman maçlarında belli bir kodun devrede olduğunu düşünüyorum. O da şu şekil, baskı yiyen tarafın az pozisyon bulması buna ters orantı olarak bulduğu pozisyonun gol olma ihtimalinin daha yüksek olması. Tabi bu dengeyi tam olarak sağlamış değiller. Durum böyle olunca ister istemez hepimizin ortak isyanı "Maç boyunca tek kale oynayan biz, yenilen yine biz" oluyor.

Şu maçı 2-1 kaybettim mesela, Barça maçının bir kopyası. Güncellemeden önce şu maç senaryosunu 3-4 farkla kazandığım nice maç var. Zaten akla ve mantığa uygun olan da bu değil mi? İnanılmaz üstün oynayıp en fazla 1-2 defa kaybedersiniz ama sürekli aynı senaryo olursa burda ciddi bir kodlama hatası vardır. 2 maçta 6 top direkten döner mi? Kaleci elindeki topu forvetin yanına gelip yere bırakıyor ve forvette topu alıp boş kale yerine dışarı atıyor, bu bir maç motoru felaketi. Hiç bir akla sığmaz bu senaryo.

Motor güncellemeden önce belli sorunlar vardı. Bunları düzeltmek yerine maç senaryosuna verilen dengeyi hassas bir biçimde bozmuş durumdalar. Umarım full sürümde bu hataları hızlı bir şekilde düzeltme yoluna giderler aksi halde oynanacak gibi değil.