1 ile 30 arası toplam 1907 sonuç

Konu: Football Manager 2015 | 15.3.2

Hybrid View

Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Arkadaslar dikkat edin surekli asistaninizi gondermeyin basin toplantilarina. Ilerde yeni bir takima falan gectiginizde sorun olabiliyormus
    Ne gibi sorun oluyor?

Quote Originally Posted by antiRED View Post
    Ne gibi sorun oluyor?
    Yeni takiminda once medyayla aran iyi olmadigi icin uyari aliyorsun, bunu duzeltmezsen de kovulabiliyormussun

Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Yeni takiminda once medyayla aran iyi olmadigi icin uyari aliyorsun, bunu duzeltmezsen de kovulabiliyormussun
    Tamam gerçekçi olsun da bana penaltı mı diyor ne bileyim penaltı mı, gerçek maç mı bu

Bir de zorla bazı teknik direktörlerle aramı açmak istiyorlar. Bütün yorumlar "o bilmez" "o anlamaz"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Berkerguney

Her maç 2-3-4 tane tane direkten dönüyorsa burada ciddi sıkıntı vardır. Bunu normal şekilde izah etmenin mümkünatı yok. Mesela çok güzel uzun paslarla forvetime pozisyon yaratabilmekteyim diyorsun ya işte şuan taktik marifeti değil maç motorundan kaynaklanan bir hata zira bende aynısını fazlalıkla yapıyorum, rakipler bana da yapıyor çünkü uzun toplarda savunma bakakalırken hızlı forvetler atı alan üsküdarı geçtiyi oynuyor. Düzeltilmesi için en fazla şikayet edilen durumlardan biri.

@antiRED

Görüntü bana ait ve üstte resmini paylaştığım Konya maçında çektim.

Bakın öncelikle bir konuya değineyim ben bu oyunu yıllardır oynuyorum ama iğne deliğine kadar irdeleyerek oynuyorum. Senelerdir taktik yapıyorum ve yaptığım taktikleri de genelde paylaşıyorum, rağbet de görüyor. Çünkü maçları genelde Kapsamlı - Genişletilmiş izlediğimden dolayı oyun senaryolarını daha iyi okuma şansım oluyor. Mesela geçen sene seri başında, Korner kullanırken kısa pasla yapılan tüm organizasyonların gol olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu gözlemledim. Bu bir maç motoru açığıydı, hemen bir Duran Top organizasyonu ayarladım ve neredeyse her maç bu şekilde gol atıyordum, ne zamana kadar? Bir sonraki güncellemeye kadar. Burdan şunu demek istiyorum;

Bu bir oyun, maç motorunda kalıplaşmış belli senaryolar var, yani kenardan atılan ortaların "Az kalsın gol oluyordu" senaryosu nasıl bir şans değilse yaşanan gibi aksalıklar kendiliğinden gelişmiyor. Oyunun maç motorunu bu bakımdan gerçekle örtüştürmeye çalışmamak gerek. Tabi zor zanaat bu maç motorunu yazmak. Çünkü içinde yüzlerce değişkenlik katılmak zorunda. Baskın olan senaryolar diğer değişkenlerden ön plana çıktığı an hata sayısı yükselmiş oluyor. Bir maçta 5 tane top direkten dönmez. Hadi o maç döndü, bir mucize olarak kabul edelim diğer maç aynı şey tekrar oluyorsa bu mucize olmaktan çıkar hata olur.

Kısacası yaşanan bu hataları "Taktik yapmayı bilmiyorsunuz" ile geçiştirmek mümkün değil. Beni ve oynayış tarzımı bilmediğiniz için zerzenişimi basite indirgeyebilirsiniz bunu anlayışla karşılarım. Ancak bu oyunun maç motorunda şuan ciddi sıkıntılar olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Buraya oyun içinde yaşanan hatalardan sayısız kolaj da yapabilirim sorun değil. Ancak her seriye maç motoru hatalarıyla başlamak gerçekten sıkıcı. Senelerdir belli bir standart yakalayamamak ciddi bir sorun. Geçen sene yapılan güncellemelerin haddi hesabı yoktu bakalım bu sene nasıl bir politika izleyecekler.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri